Etanapannu on juhlavaa alkuruokaa tai pikkunaposteltavaa
ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan kuitenkin ilmojen kylmetessä ja mielellään
tietenkin takkatulen loimussa.
Havahduin pari päivää sitten tähän etana-asiaan Aromipaja
blogin Mikon facebookissa julkaisemasta herkullisesta kuvasta ja muistin
itsellänikin olevan loppukesästä kuvatut etanapannukuvat unohtuneen kameran
muistikortille.
Vietin ystäväni Carinan kanssa kesäloman viimeisiä päiviä saaressa
ja ja nuo päivät oli varattu ainoastaan lököilyyn, syömiseen, saunomiseen,
syömiseen, syömiseen ja lököilyyn J
Kätevä isäntä hieman kummissaan katseli meidän ruokakantamuksia
ja herkkujen määrää mitä pakkailimme mukaan otettavaksi.
Carina rakastaa etanoita ja punaviinien ehdoton
suosikkirypäle on Cabernet Sauvingnon, joten näitä siis mukana myös.
Ostin etanat purkissa ilman kuoria koska käytössä oli
etanapannut. Muutenkin yleensä valitsen kuorettomat versiot, koska niiden
kuoriin takaisin tunkeminen ja taas syötäessä pois nyppiminen on mielestäni
sotkuista ruoalla leikkimistä. Kukin tyylillään tietenkin.
Etanareseptini on tosi simppeli ja helppo, mutta erittäin
maistuva. Jos sinulla ei ole etanapannuja käytössä niin pienet annosuunivuoat
käyvät yhtä hyvin.
Valkosipulilla ja sinihomejuustolla kuorrutetut etanat 2. lle
Tarvitset:
- 1 purkki säilöttyjä etanoita
- muutama valkosipulikynsi murskattuna.
- sinihomejuustoa
- voita
- mustapippuria myllystä
- (tuoretta persiljaa)
Tee näin:
Kaada etanat
siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
Valuta hyvin ja
painele hieman vaikka talouspaperilla.
Laita etanat
etanapannun koloihin tai annosvuokiin.
Kuullota
valkosipulisilppua ensin hieman voissa kuumalla pannulla ja lusikoi se
etanoiden päälle.
Laita jokaisen
etanan päälle vielä pala sinihomejuustoa, kunnon nokare voita ja rouhaise vähän
mustapippuria päälle.
Paista etanoita
230 -250*C muutama minuutti niin, että täyte selkeästi kiehuu.
Silppua
halutessasi hieman tuoretta persiljaa etanoiden päälle.
Jos ihmettelette tätä erikoista kuvausalustaa niin se on mökin huopakatto. Mökin katolla on mahtava auringonottopaikka ja hulppeat näkymät. |
Etanoiden kanssa nautittiin punaviiniä ja Carinan toiveesta
tietenkin sitä Cabernet Sauvingnonia.
Erinomainen hinta-laatu-suhteen viini on esim. Hardys VR
Cabernet Sauvignon joka tuolla kuvassa näkyykin.
VR on kuitenkin sen verran mehevä ja mausteinen, että sopi
hyvin etanoille missä melko tymäkästi oli valkosipulia ja sinihomejuustoa.
Hardys VR -tuoteperheen viinit ovat kaikki yhden rypäleen
viinejä. Helposti lähestyttäviä ja mutkattomia joiden ideana on tuoda rypäleen
ominaispiirteet esille parhaalla tavalla.
Makutyyppi: mehevä ja hilloinen
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen,
kirsikkainen, mausteinen.
Tuoksu: Mustaherukkainen, luumuinen, muskottipähkinäinen,
neilikkainen.
Hinta Alkossa noin 8€.
Tämä pieni veijari oli sitä mieltä, että purkkietanat ovat varmasti paljon parempia kuin sammakonreidet. |
7 kommenttia
Alkoipa tehdä mieli etanoita :p
VastaaPoistaHerra sammakko kiittää :)
PoistaVoi apua! Mä rakastan etanoita!
VastaaPoistaNo Kimmo kaivaa sitten etanapannut naftaliinista :)
PoistaKaveri toi kerran tuliaisiksi herkkukorin ja ennen kuin aloitettiin tarkempi tutustuminen korin sisältöön, niin otettiin muutamat neuvoa-antavat valkkariputelista. Korin pohjalta löytyi purkki säilöttyjä etanoita, joten kansi vaan auki ja tekemään tuttavuutta sisällön kanssa. Minusta ne olivat hieman sitkeitä, mutta haarukan nokkaan vaan seuraavatkin ja huuhteluvettä päälle. En ole sen koomin etanoista suuremmin dikannut. Reseptin luettuani uskaltaisin kuitenkin kokeilla uudestaan.
VastaaPoistaMiksi etanat pitää huuhdella.?
VastaaPoistaKiitos ihanasta ohjeesta! Viimekesäisillä puutarhakutsuilla niitä nautimme ja piti pyytämäni emännältä resepti, mutta unohtui.
VastaaPoistaTämän minä pistän talteen! Kiitos Tinsku!