Monissa resepteissä neuvotaan kuullottamaan sipulit ja
pekonirasvassa, jolloin ainakin minun makuun hillosta tulee liian suolaista.
Rasva myös kovettuu jääkaapissa ja näin ollen hilloa pitäisi lämmittää ennen
tarjoilua.
Pekonirasvassa kuullotettuihin sipuleihin tulee helposti palaneen
makua, joka luonnollisesti maistuu lopputuloksessa. Varo siis polttamasta
sipuleita.
Tässä valmistustavassa kaikki HUOM. kaikki pekonirasva
kaadetaan pois ja sipulit kuullotetaan erikseen tilkassa öljyä tai voita. Olen
lisännyt reseptiin yrttejä ja jättänyt pois sinapin.
Hilloa ei myöskään soseuteta. Kun maltat pilkkoa sipulit
riittävän pieniksi ja rouhia paistetut pekonit veitsellä niin hilloon tulee
juuri hyvä suutuntuma.
Tämäkin hillo tietenkin hieman jähmettyy jääkaappilämpötilassa,
mutta on suoraan tarjoiltavissa ilman erillistä lämmitystä.
Ihan parhaalta pekonihillo mielestäni maistuu juustojen
kanssa. Varsinkin Brie on oiva makupari.
Hillo säilyy jääkaapissa ainakin viikon.
Pekonihillo
Tarvitset:
- 2 pakettia pekonia (a 170 g)
- 1 punasipuli pieneksi silputtuna
- 5 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 dl ruskeaa sokeria
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 dl valmista kahvia
- 2 rkl balsamico viinietikkaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl kuivattua timjamia
- ripaus rosmariinia
- tilkka öljyä tai voita
Leikkaa pekoni
ohuiksi suikaleiksi ja paahda kuivalla pannulla rapeiksi.
Siirrä pekonit
sivuun talouspaperin päälle kuivumaan.
Kaada pekonirasva
pois ja putsaa pannu.
Lisää
paistipannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulit kevyesti. Älä ruskista.
Rouhi jäähtyneet
rapeat pekonit pieneksi silpuksi ja laita sipuleiden kanssa paksupohjaiseen
kattilaan.
Lisää muut aineet
ja keitä hiljaa kuplien noin puolisen tuntia välillä sekoitellen.
Lisää
tarvittaessa vettä tilkkoina kiehumisen aikana.
Vinkki: Voit
käyttää kahvin sijasta laimennettua mustaherukkamehua.
Pekonihillo on loistava vähän erilainen syötävä vietävä.
Mukavaa joulun odotusta! J
//tiina
5 kommenttia
Wau miten herkullinen resepti ja ihana idea!
VastaaPoistaNyt kuulostaa Tinsku kyllä suussa sulavalta ♥
VastaaPoistaTätä pitää ilman muuta testata :)
VastaaPoistaIhan SUPER resepti, kävisi varmaan niin moneen juttuun! Ihan pakko kokeilla, kun Suomeen palaa!
VastaaPoistaVoiko enää parempaa hilloa ollakaan, kuola valuu suunpieliä pitkin jo pelkästä kuvasta. Mun on ihan pakko tehdä tätä kaverin uuden vuoden bileisiin, ISO PEUKKU!
VastaaPoista