La Maisonissa vietetään Bourgognen ja Beaujolais’n luomuviinien viikkoja 15.11. - 31.12.16 ja illan teemana oli tutustua keittiöpäällikkö Pauli Novitskyn suunnitelemaan ja Burgundin viineihin sovitettuun uutuus menuun.
La Maison on ihastuttavan kodikas fine dining-tasoinen bistro Helsingin Tehtaankadulla. Ravintolan ruokafilosofia on ranskalainen, mutta nuorekkaalla ja modernilla tavalla.
Menu La Maisonissa saattaa elää jopa päivittäin parhaiden raaka-aineiden ja sesonkien mukaan, mutta hintataso on hyvinkin kohtuullinen. Esimerkiksi 3 ruokalajin menu on hinnaltaan 46€ ja 5 ruokalajia 58€.
Myös viinimaailma uudistuu viikoittain.
Listan painopiste on vanhan maailman samppanjoissa, artesaaniviineissä, pientuottajien käsintehdyissä tuotteissa, luomussa ja biodynaamisuudessa.
Laadukkaat viinit tuotetaan Suomeen tarkkaan valituilta tuottajilta yksinoikeudella, joten La Maison onkin varsinainen viiniharrastajan unelma.
Illan aikana nautimme kolmen ruokalajin menun.
- Punajuurta, vaahdotettua suolakurkkua, savustettua perunaa ja hunajamajoneesia.
- Lohi-pastramia, passionhedelmää ja grillattua vesimelonia.
- Lakritsikreemiä, sitruunasorbettia ja paahdettua valkosuklaata.
Vin Naturen Michel
Palu oli valinnut menun kanssa tarjottavat viinit. Ei varmasti ole epäilystäkään, että ammattitaidolla valitut viinit korostivat entisestään ruoan ihania makuja ja komponentteja.
Kolmen
Cremant de Bourgogne-viinin tasting.
|
Punajuurta, vaahdotettua suolakurkkua, savustettua perunaa ja hunajamajoneesia. |
Lohi-pastramia, passionhedelmää ja grillattua vesimelonia. |
Lakritsikreemiä, sitruunasorbettia ja paahdettua valkosuklaata |
La Maisonin miljöö on hyvin kodikas ja näkymä kadun ikkunoista
ravintolaan suorastaan kutsuu peremmälle. Mennäksesi La Maisoniin sinun ei
välttämättä tarvitse aterioida - Voit piipahtaa viinibaarissa vaikka
nauttimassa lasillisen viiniä ja maistella juustovalikoimaa. Henkilökunta avaa
päivittäin uusia mielenkiintoisia viinejä laseittain myytäväksi.
Seinustalle asetetut keittokirjat suorastaan houkuttivat
minua käpertymään sohvan nurkkaan lukemaan.
|
Pieni intiimi kabinetti ”Chambre” jonka voi varata kahdelle
tai neljälle hengelle.
|
La Maison jatkaa Ranskan viinialueiden esittelyä Bourgognen
luomuviineillä 31.12.16 asti.
Kolmen viinin tasting sopii myös menun viinipaketiksi.
|
Suosittelen lämpimästi tutustumaan La Maisoniin.
La Maison
on pala ylellistä Ranskaa kotoisasti ja rennosti keskellä Helsinkiä.
Tehtaankatu 21
00150 Helsinki
Puh: 050 3212 168
avoinna ti-la klo 17..00 alkaen
Varaukset isommille ryhmille sekä kabinettivaraukset 14
hengen ja 2 hengen kabinettiin joko sähköpostilla info@lamaison.fi tai
puhelimitse 050 321 21 68
Isot kiitokset koko La Maisonin mahtavalle tiimille: Ravintolan
omistaja Mari Kärkkäiselle, samppanjamestari Toni Aikasalolle, salista
vastaavalle Oona Sipiselle, illan viinit valinneelta Michel Palulle ja keittiöpäällikkö Pauli Novitskylle sekä hänen
kanssaan työskentelevälle Viljam Broasille.
Kiitokset vielä Mirva Saukkolalle tästä ikimuistoisen
ihanasta ja herkullisesta kutsusta.
La Maisoniin palaan varmasti uudelleen.
2 kommenttia
Upean näköinen paikka!
VastaaPoistaMukavaa joulukuun alkua.
Sisustus on suorastaan nerokas. Ihan luxusta, mutta kodikaalla ja rennolla otteella. Tämän olisi niin tehnyt mieli vetäistä villasukat jalkaan ja kömpiä filtin alle sohvan nurkaan rentoutumaan keittokirjojen ja viinilasin kera :) Ihanaa joulun odotusta myös teille koko perheelle <3
Poista