Tyrni- vaniljapannacotta - ihanan raikas jälkiruoka

tiistai 13. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivä on juhlittu ja nyt odotellaankin sitten kovasti joulua. 
Meillä itsenäisyyspäivänä syötiin uunissa haudutettuja poron potkakiekkoja (resepti tulee blogiin myöhemmin) ja jälkiruoaksi oli tyrni- vaniljapannacottaa.

Suht suomalaisia makuja siis. Ilta kuluikin sitten linnanjuhlien pukuloistoa katsellessa J

Tyrni- vaniljapannacotta 4-5.lle


Tarvitset:
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl täysmaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria tai tl kärjellinen aitoa vaniljaa
  • ½ dl sokeria (vähähiilihydraattiseen esim. karppisokeria jauhettuna)
  • 2 liivatelehteä


  • 2 dl tyrnimehua
  • 1 dl vettä
  • ¾ dl sokeria tai karppisokeria jauhettuna
  • 2 liivatelehteä

Laita 2 liivatelehteä likoamaan.
Mittaa kerma ja maito kattilaan.
Lisää vaniljasokeri ja sokeri.
Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata kerma- maitoseoksen joukkoon.
Jaa seos tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

Laita 2 liivatelehteä likoamaan.
Sekoita tyrnimehu, vesi ja sokeri keskenään.
Lämmitä hieman tarvittaessa, jotta sokeri sulaa seoksen joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne pieneen kiehuvaan vesi tilkkaan.
Kaada liivateseos tyrnimehun joukkoon.
Annostele mehu hyytyneiden pannacottien päälle ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Vinkki: Tyrni- vaniljapannacotan voi hyvin valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
  
Tarjoiluastioina Maku Kitchen Lifen kylmän ja kuuman kestävät lasit.




5 kommenttia

  1. Panna cotta on yksi lemppareitani juuri muunneltavuutensa takia. Tämäkin pitää kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. siis mä kans niin rakastan pannacottaa, mutta tyrnistä en ole vielä kokeillut, kauniit annokset ja astiat <2

    VastaaPoista
  3. Ei ollut toimiva resepti, eilen tehtiin eikä vieläkään ole hyytynyt ihan liikaa nestettä👎

    VastaaPoista