Itsenäisyyspäivä on juhlittu ja nyt odotellaankin sitten
kovasti joulua.
Meillä itsenäisyyspäivänä syötiin uunissa haudutettuja poron
potkakiekkoja (resepti tulee blogiin myöhemmin) ja jälkiruoaksi oli tyrni-
vaniljapannacottaa.
Suht suomalaisia makuja siis. Ilta kuluikin sitten
linnanjuhlien pukuloistoa katsellessa J
Tyrni- vaniljapannacotta 4-5.lle
Tarvitset:
- 2 dl kermaa
- 4 dl täysmaitoa
- 2 tl vaniljasokeria tai tl kärjellinen aitoa vaniljaa
- ½ dl sokeria (vähähiilihydraattiseen esim. karppisokeria jauhettuna)
- 2 liivatelehteä
- 2 dl tyrnimehua
- 1 dl vettä
- ¾ dl sokeria tai karppisokeria jauhettuna
- 2 liivatelehteä
Laita 2
liivatelehteä likoamaan.
Mittaa kerma ja
maito kattilaan.
Lisää
vaniljasokeri ja sokeri.
Anna kiehua
hiljalleen muutama minuutti.
Purista vesi pois
liivatelehdistä ja sulata kerma- maitoseoksen joukkoon.
Jaa seos
tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.
Laita 2
liivatelehteä likoamaan.
Sekoita tyrnimehu,
vesi ja sokeri keskenään.
Lämmitä hieman
tarvittaessa, jotta sokeri sulaa seoksen joukkoon.
Purista
liivatteista vesi pois ja sulata ne pieneen kiehuvaan vesi tilkkaan.
Kaada liivateseos
tyrnimehun joukkoon.
Annostele mehu
hyytyneiden pannacottien päälle ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään
pariksi tunniksi.
Vinkki: Tyrni-
vaniljapannacotan voi hyvin valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
5 kommenttia
Panna cotta on yksi lemppareitani juuri muunneltavuutensa takia. Tämäkin pitää kyllä kokeilla.
VastaaPoistasiis mä kans niin rakastan pannacottaa, mutta tyrnistä en ole vielä kokeillut, kauniit annokset ja astiat <2
VastaaPoistaTestiin menee tämäkin :)
VastaaPoistaTestataan nyt juhlapyhänä.
VastaaPoistaEi ollut toimiva resepti, eilen tehtiin eikä vieläkään ole hyytynyt ihan liikaa nestettä👎
VastaaPoista