Niin se sitten taas pukkaisi Runebergin päivää ja laskiaista
ja vaikka mitä pääsiäistä. Juurihan sitä selvittiin joulusta ja
uudestavuodesta!
Ei sitä katsokaas käteväkään emäntä alvariinsa ehdi
leipomaan niin pitää vähän soveltaa ja tehdä hybridi versio.
Tällä leipomuksella saat kaksi kärpästä samalla iskulla ja
tulee juhlittua Runebergin päivä ja laskiainen yhdellä istumalla. Kätevää!
Jäin vähän miettimään miten se pääsiäinen saisi ympättyä
samaan syssyyn ja olisimme voineet siirtyä suoraan juhannukseen J
Ideoita? Nyt on aivoriihi vapaa kommenttikentässä J
Muffinit ovat täysin viljattomat minimaalisen vähähiilariset
jos käytät kookosjauhoa ja karppisokeria.
Samalla siivosin vähän kaappeja ja laitoin jouluglögeistä
ylijääneet mantelilastut taikinan sekaan.
Idean sovelsin uusimmassa K-ruokalehdessä olleesta kääretortusta.
Runebergin laskiaismuffinit n. 12 kpl
Muffineihin:
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl karppisokeria, karppisokerin ja kookossokerin sekoitusta tai tavallista ruskeaa sokeria. (Itse käytin karppisokerin ja kookossokerin sekoitusta. 1 dl karppia ja ½ kookossokeria.)
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl mantelilastuja
- 2 rkl kookosjauhoja tai ½ dl perunajauhoja
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Täytteeksi:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
- sokeria/vaniljasokeria maun mukaan
- vadelmasurvosta tai -hilloa
Koristeluun:
- tuoreita vadelmia
- tomusokeria
Tee näin:
Vatkaa munat ja
sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (jos käytät karppisokeria niin se kannattaa jauhaa
tomuksi blenderissä)
Lisää
karvasmanteliöljy
sekoita muut
kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti
sekoitellen.
Annostele taikina
muffinivuokiin. Itse käytin silikonivuokia. Jos käytät paperisia niin niitä
kannattaa hieman sivellä öljyllä irrottamisen helpottamiseksi.
Paista uunin
alatasolla 225*C 9-10 min. Mini muffinit
5-6 min.
Anna muffinien
jäähtyä vuoissaan.
Tee täyte
vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto kevyesti vatkaten.
Mausta maun
mukaan vaniljalla ja sokerilla.
Irrota muffinit
vuoista ja leikkaa niistä ”lakki” pois.
Laita täytteeksi
vadelmasurvosta tai -hilloa ja pursota päälle tuorejuusto- kermavaahto.
Koristele
tuoreilla vadelmilla ja laita lakki vinosti muffinin päälle.
Vinkki:
Ripottele tomusokeria tai jauhettua karppisokeria hieman
lakkien päälle.
Voit myös tehdä muffineista enemmän leivosmaisia aikuiseen
makuun kostuttamalla ne veden ja manteliliköörin seoksella.
Karppi- ja kookossokeri saatu tuotenäytteinä YesDeliltä.
Pursotukseen käytetty Confetin Russian tyllaa
Pursotukseen käytetty Confetin Russian tyllaa
Himputti sentään! Unohdin vapun !!!
//tiina
7 kommenttia
Tässähän on varsinainen risteytys :) Kaikki samalla kertaa !Täytyypä kokeilla .
VastaaPoistaAika mainiota! Ja näissähän on jo muutenkin puolet vähemmän makeutusta kuin perusruuneberissä vaikka käyttäis tosiaan pelkkää kookossokeria. Jatkoon. :)
VastaaPoistaNam! Mahtaisiko vatkattu Proegg-vaahto toimia? Siinä on vain 42 kcal/100g + makeutuksesta tulevat (sokeri,stevia. Olisi vielä astetta kevyempi.
VastaaPoistaPieniä suklaamunia koristeeksi -> pääsiäinen.
VastaaPoistaOnpas hauska idea! Ei tässä tosiaan alvariinsa ehdi leipomaan itsekään :-)
VastaaPoistaLoistavaa innovaatiota! Hauska idea! Jos vaikkapa uskaltaisin kokeille :)
VastaaPoistaVaahto keltaiseksi ja parit minisuklaamunat koristeeksi ja on jo paasiainen
VastaaPoista