Siemennäkkäriä tulee tehtyä suht usein, koska se nyt on vaan
niin hyvää ja terveellistä.
Huomasin myös, että blogissani ei silti ole kuitenkaan
siemennäkkärin reseptiä. Oikeasti. Miksikö ei?
No ajattelin, että niitähän on netti täynnä pilvin pimein.
Laitetaan silti yksi lisää. Tässä minun pikainen versio.
Teen näkkäriä niistä ainesta mitä kulloinkin kaapissa sattuu
olemaan. Tee sinäkin!
Iso pellillinen siemennäkkäriä
Tarvitset:
- n. 5-6 dl siemeniä, leseitä ja pähkinöitä.
esim:
1
dl mantelilastuja
1
dl mantelijauhetta
1
dl auringonkukansiemeniä
1
dl kurpitsansiemeniä
1
dl pellavan siemeniä
½
dl chian siemeniä
½
dl kookoshiutaleita
- 2 kananmunaa
- ½ dl vettä
- ripaus suolaa
Sekoita kaikki
aineet hyvin keskenään ja anna turvota viitisen minuuttia.
Jos käytät
pähkinöitä niin rouhi ne ensin veitsellä tai blenterissä.
Kaada ”taikina”
leivinpaperille ja muotoile siitä kostutetuin käsin paksuhko suorakulmio.
Laita toinen
leivinpaperi päälle ja kauli ”taikinasta” tasainen uunipellin kokoinen levy.
Paina veitsellä
tai taikinapyörällä siemennäkkärilevy haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.
Paista uunissa
160*C 30 min.
Keskiverto suomalaiset muuten syövät aivan liian vähän siemeniä
ja pähkinöitä. Nyt kipinkapin näkkärin tekoon ja ravintosuositukset kuntoon.
Tämä on helppoa. Oikeasti!
13 kommenttia
Siemennäkkäri on hyvää :) Ihania kuvia!
VastaaPoistaNiin on ja kiitokset <3
PoistaAivan ihania kuvia. Tämä ohje oli sen verran helppo, että ehkä uskaltaisin itsekin tätä testata.
VastaaPoistaMukavaa tiistaita Tiina <3
Kiitokset <3 Kokeilemaan vaan :)
PoistaIhanat kuvat <3 <3 !!
VastaaPoistaSiemennäkkäriä tehty täälläkin mutta nyt tämän sun reseptin nähtyäni kokeilenkin seuraaksi tuota kookosta mukaan. Kiitti vinkistä :)
Kookos maistuu näkkärissä hyvältä ja on varsin huokeaa verrattuna pähkinöihin.
PoistaKuin ohueksi kaulit tuon massan pellille?
VastaaPoistaKuin ohueksi kaulit tuon massan pellille?
VastaaPoistaNiin ohueksi kuin tulee ja leivipaperi riittää. Varovasti irroittaa päälimmäisen paperin niin kyllä se kasassa pysyy.
PoistaKiitos ohjeesta! Minulla on koko siemennäkkäri vielä leipomatta, vaikka olen kyllä kovasti siitä pitänyt, kun olen saanut maistiaisia.
VastaaPoistaKokeilemaan vaan :)
PoistaNyt alkaa olla lähellä testaaminen, reseptistä aineet on niin hyvät ja saat tekemisen vaikuttamaan helpolta. Kiitos :)
VastaaPoistaKiva. Laittelen tosiaan aina vähän sitä sun tätä. Mitä nyt sattuu kulloinkin olemaan.
Poista