Kävin taas vaihteeksi jääkaapin sisältöä läpi ja huomasin,
että raejuuston ja kermaviilin parasta ennen päivämäärät olivat auttamatta olleet
ohi jo jokunen päivä sitten.
Näitä tuotteita ei ehkä suoraan tee mieli enää laittaa
kylmänä mihinkään ruokaan, mutta kuumennettuna niitä voi syödä vielä varsin
mainiosti. Hävikistä herkuksi siis!
Uunijuusto raejuustosta 4.lle
Tarvitset:
- 200 g raejuustoa
- 200 g kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
Tee näin:
Kaada
raejuustosta ylimääräinen neste pois ja kaada se uuninkestävän asian pohjalle.
Sekoita
kermaviili, kerma ja kananmunat hyvin sekaisin ja kaada seos raejuuston päälle.
Paista uunin
alatasolla 175*C noin 30 min.
Tarjoile
suolaisten tai makeiden lisukkeiden esim. marjojen kera.
Vinkki: Voit maustaa uunijuuston esim. sitruunankuorella tai kardemummalla.
3 kommenttia
Kiitos hienosta ideasta. Uunijuusto on yksi perinneherkuistani ja luulin, että sitä ei voi tehdä kuin ternimaidosta.
VastaaPoistaEihän tämä tietenkään ternimaidon veroista ole missään nimessä. Sitä nyt ei mikään voita, mutta oikein hyvä ja helppo. Myös sellainen, etä raaka-aineet saa vaikka Ärrältä :)
PoistaHyvää tuli. Minulla oli tosin syvä vuoka, johon massa tuli paksuna kerroksena. Paistoin 50 min, koska mielestäni juuston pintaan pitää tulla ruskeita täpliä. Ensi kerralla otan laakeamman vuokan. Koko perhe tykkäsi.
Poista