Jos kaapinnurkassasi pölyttyy maapähkinävoipurkki ja et
tiedä mitä siitä tekisit niin leivo siitä vaikka mausteisia pikkuleipiä.
Näihin pikkuleipiin et tarvitse edes jauhoja, joten ne
sopivat myös keliaakikoille ja viljattoman ruokavalion noudattajille.
Jos käytät sokerina karppisokeria, niin pikkuleivistä tulee
vielä erittäin matalahiilihydraattisia.
Mausteiset maapähkinävoikeksit
Tarvitset:
- 500g sokeroimatonta maapähkinävoita
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa tai kasvikermaa
- 3 dl kookossokeria, tavallista sokeria tai vhh-versioon karppisokeria.
- 2 tl vaniljasokeria tai ½ tl aitoa vaniljaa jauhettuna
- 2 rkl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl pomeranssia
- (vaihtoehtoisesti korvaa kaikki mausteet paitsi vanilja 3 rkl piparkakkumausteella)
Tee näin:
Vatkaa
maapähkinävoi, kanamunat ja kerma tasaiseksi.
Sekoita mausteet
sokerin joukkoon ja vatkaa maapähkinävoiseoksen joukkoon.
Vinkki: Jos
käytät karppisokeria niin jauha se hieman tomumaiseksi blenderissä.
Laita taikina
pursotinpussiin ja pursota marenkimaisia pikkuleipiä tai nostele taikinaa
nokareina leivinpaperin päälle lusikalla. Taikinasta tulee 2 pellillistä.
Jos haluat
pikkuleivistä pehmeähköjä niin paista 180 *C noin 8 -10 min.
Rapeat
pikkuleivät 150*C noin 40 min.
Malta antaa pikkuleipien
jäähtyä rauhassa J
Voit koristella
pikkuleivät vaikkapa sulatetulla suklaalla.
Suklaisen version saat lisäämällä taikinaan 1-2 rkl
sokeritonta kaakaojauhetta.
Jaa-a. Kaapissa olisi muuten taateleitakin. Pitääkö hakea
huomenna uusi purkki maapähkinävoita ja kokeilla onnistuisiko taateli-
maapähkinävoikeksit J
Mukavaa ja rentouttavaa lauantaita <3
//tiina
5 kommenttia
Onpa suorastaan upean näköisiä keksejä. Lämmintä keksiä ja lasi kylmää maitoa, ah, kyllä kiitos!
VastaaPoistaNami, pitääkin testata tälläisiä!:)
VastaaPoistaMeinasin pökertyä kun näin kuvat kekseistä : ) NAMSKIS! Käytän maapähkinävoita lähinnä suolaisin aasialaisiin ruokiin, mutta tätä makeata reseptiä uskaltaisin kokeilla karppisokerilla!
VastaaPoistaNäitä mä taidankin tehdä ensi viikonloppuna kihlajaisiin :)
VastaaPoistaKokeilin tehdä pehmeähköjä keksejä, mutta jäähtyneet keksit olivat lusikoitavaa mallia. Vaikuttaako koivusokeri tähän? Vai voisiko reseptissä olla liian lyhyt paistoaika? Vai onkohan meidän uunimme tullut tiensä päähän, se on kyllä aika vanha jo. ':D
VastaaPoista