Viikonloppuisin on kiva aloittaa aamut kaikessa rauhassa
nautiskellen siitä, ettei mihinkään ole kiire.
Tänä aamuna nautiskelimme astetta hartaammin ja valmistimme
aamupalaksi BBQ- maustettua miljonäärin pekonia ja UFO-munia. J
Jos ihmettelet mistä on kysymys, niin se selviää kohta.
Saattaa äkkiseltään kuulostaa erittäin eksoottiselta, mutta
todellisuudessa mausteinen suolaisuus ja viettelevä makeus komppaavat hyvin
keskenään. Jos et usko niin kokeile.
Miljonäärin pekoni
Tarvitset:
- pekonisiivuja
- BBQ-maustetta esim: Sallinen
- vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
Tee näin:
Paista pekonisiivut
rapeiksi ja ripottele päälle hieman BBQ-maustetta.
Laita pekonit
hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
Nosta pekonit
tarjoiluastiaan ja valuttele päälle maun mukaan vaahterasiirappia tai hunajaa.
Syö miljonäärimäisen
hartaasti ja nautiskellen.
UFO-munat
UFO-munat on UFO-munia, koska en niille äkkiseltään parempaa
nimeä keksinyt. Vaan – Eikös nuo näytäkin vähän ufomaisilta? J
Nämä ovat taas sous vide kokeiluideni saldoa.
Kokonainen kananmuna on ensin kypsennetty sous videssä
täsmällisessä 64 asteen lämpötilassa, jolloin keltuainen kypsyy samettisen
pehmeäksi ja valkuainen jää vielä löysäksi.
Löysä valkuainen on sitten nakattu lettupannulle ja
paistettu erikseen.
Olen aivan koukussa Sous vide kokkailuun ja siitä on tulossa
blogiin vaikka mitä lisää.
***
*BBQ – mauste saatu Mauste-Salliselta tuotenäytteenä ja heidän laajaa tuotevalikoimaa voit käydä kurkkaamassa klikkaamalla Tästä
*Käyttämäni sous vide -keitin on Maku Kitchen lifeltä, ja jos kiinnostuit niin käy lukemassa lisää klikkaamalla Tästä
*Oletko muuten koskaan maistanut pekonihilloa?
Ei tämä ei ollut vitsi. Sekin on aivan ihanaa. Kurkkaa resepti klikkaamalla Tästä.
Miljonäärimäisen letkeää viikonloppua <3
//tiina
2 kommenttia
Oooooh ihanan näköistä aamupalaa, iso peukku! Kivan kuulloinen resepti pekoneille ja taatusti myös herkullinen. Sulla on Blogi muuttunut, hyvältä näyttää <3. Mukavaa viikonloppua ystäväiseni <3
VastaaPoistaMeillä pekoni ja uppomunat kuuluu sunnuntaisin aamupalaksi ja todellakin testaan nämä 😀 Hilloa tein joululahjaksi viime vuonna 😊 Pakko ostaa kyllä tuo sous vide meille!
VastaaPoista