BBQ- maustettua miljonäärin pekonia ja UFO-munia

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Viikonloppuisin on kiva aloittaa aamut kaikessa rauhassa nautiskellen siitä, ettei mihinkään ole kiire.
Tänä aamuna nautiskelimme astetta hartaammin ja valmistimme aamupalaksi BBQ- maustettua miljonäärin pekonia ja UFO-munia. J

Jos ihmettelet mistä on kysymys, niin se selviää kohta.

Miljonäärin pekoni on maustettua rapeaksi paistettua pekonia mihin valutetaan päälle vaahterasiirappia tai vaikkapa juoksevaa hunajaa.
Saattaa äkkiseltään kuulostaa erittäin eksoottiselta, mutta todellisuudessa mausteinen suolaisuus ja viettelevä makeus komppaavat hyvin keskenään. Jos et usko niin kokeile.

Miljonäärin pekoni


Tarvitset:
  • pekonisiivuja
  • BBQ-maustetta esim: Sallinen
  • vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

Tee näin:
Paista pekonisiivut rapeiksi ja ripottele päälle hieman BBQ-maustetta.
Laita pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
Nosta pekonit tarjoiluastiaan ja valuttele päälle maun mukaan vaahterasiirappia tai hunajaa.
Syö miljonäärimäisen hartaasti ja nautiskellen.

UFO-munat


UFO-munat on UFO-munia, koska en niille äkkiseltään parempaa nimeä keksinyt. Vaan – Eikös nuo näytäkin vähän ufomaisilta? J

Nämä ovat taas sous vide kokeiluideni saldoa.

Kokonainen kananmuna on ensin kypsennetty sous videssä täsmällisessä 64 asteen lämpötilassa, jolloin keltuainen kypsyy samettisen pehmeäksi ja valkuainen jää vielä löysäksi.

Löysä valkuainen on sitten nakattu lettupannulle ja paistettu erikseen.

Olen aivan koukussa Sous vide kokkailuun ja siitä on tulossa blogiin vaikka mitä lisää.

***

*BBQ – mauste saatu Mauste-Salliselta tuotenäytteenä ja heidän laajaa tuotevalikoimaa voit käydä kurkkaamassa klikkaamalla Tästä

*Käyttämäni sous vide -keitin on Maku Kitchen lifeltä, ja jos kiinnostuit niin käy lukemassa lisää klikkaamalla Tästä

*Oletko muuten koskaan maistanut pekonihilloa?
Ei tämä ei ollut vitsi. Sekin on aivan ihanaa. Kurkkaa resepti klikkaamalla Tästä.




Miljonäärimäisen letkeää viikonloppua <3

//tiina



2 kommenttia

  1. Oooooh ihanan näköistä aamupalaa, iso peukku! Kivan kuulloinen resepti pekoneille ja taatusti myös herkullinen. Sulla on Blogi muuttunut, hyvältä näyttää <3. Mukavaa viikonloppua ystäväiseni <3

    VastaaPoista
  2. Meillä pekoni ja uppomunat kuuluu sunnuntaisin aamupalaksi ja todellakin testaan nämä 😀 Hilloa tein joululahjaksi viime vuonna 😊 Pakko ostaa kyllä tuo sous vide meille!

    VastaaPoista