Idea juurespaistokseen lähti vähän pakon sanelemana.
Ajatuksena oli tehdä lounasvieraille paahtopaistin kaveriksi
valkosipuliperunoita, mutta kasvislaatikon pohjalla ei pyörinyt kuin pari
hassua perunaa ja kauppaan ei viitsinyt lähteä.
Palsternakkaa, porkkanaa, bataattia ja sipulia sen sijaan
taas oli reilusti.
Tuumasta toimeen siis.
Käytin paistokseen todella paljon sipulia ja palsternakka
toi hyvää makua, joka sopi paahtopaistin punaviinikastikkeen kanssa
loistavasti.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Vaihtelu virkistää.
Kermainen juurespaistos 4.lle
Tarvitset:
- reilun kilon erilaisia juureksia ohuina siivuina
Kuten:
- retikka
- bataatti
- lanttu
- porkkana
- palsternakka
- maa-artisokka
- mukulaselleri
- nauris
- peruna
Lisäksi:
- 1-2 sipulia renkaina
- maun mukaan valkosipulia murskattuna
- 1-2 purkkia kermaa tai kasvikermaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan myllystä
- 1 tl kuivattuja yrttejä, kuten timjami
Mausta
juuressiivut ja sipulirenkaat valkosipulilla, mustapippurilla, suolalla ja
yrteillä.
Laita
uunikestävään vuokaan.
Kaada kerma
päälle ja paista uunin alatasolla 180*C noin 60 min tai niin kauan, että juurekset tuntuvat haarukalla pistettäessä kypsiltä.
Vinkki: Lisämakua
paistokselle saat sekoittamalla kourallisen parmesaani juustoraastetta
juuresten joukkoon. Muista silloin vähentää suolan määrää.
Lisää paistoksen joukkoon kinkkusuikaleita, härkkistä yms. niin saat kokonaisen päaruoan.
2 kommenttia
Mä olen kanssa jo pitkään suosinut näissä paistoksissa muuta kuin pelkkää perunaa. Saa makuakin enemmän ja just vaihtelua.
VastaaPoistaNiin totta. Juureksista tulee ihan mahtavaa pientä kirpeyttä ja makeutta. Sopii mainiosti varsinkin lihan kylkeen.
Poista