No nyt meilläkin on tehty kohuttuja töhnämunia eli
töhniksiä.
Kokeilin muutamaa eri vaihtoehtoa ja kokosin tähän alle 6
vinkkiä mistä voi sitten varioida vaikka 16 lisää.
Yritin myös käyttää töhniksissä ”halppis” suklaamunia ja sitten
Kindereitä. Kinder oli helpoimmin käsiteltävissä, ja ehkä myös maistuu parhaalta…. tämähän on vain mielipide.
Suklaamunien
esikäsittely (vaikein vaihe)
Tarvitset:
- lähes kiehuvan kuumaa vettä
- suklaamunia
- terävän veitsen
Tee näin:
Lämmitä veitsi kuumassa vedessä.
Kuori suklaamuna kääreestään ja paina kuumalla veitsellä
hieman reilusta puolestavälistä kauttaaltaan pyörittämällä niin, että hattu
irtoaa ja saat yllätyksen pois munasta.
Täytä munat haluamallasi täytteellä ja laita jääkaappiin
viilenemään.
Vinkki. Kannattaa hyödyntää tyhjää kananmunakennoa töhnisten
täytössä ja säilytyksessä.
Kaikki täytteet ovat noin 4.lle töhnikselle.
1. Suklaamousse-töhnikset
(voit käyttää, tummaa-, maito- maustettuja- tai valkoista suklaata)
Tarvitset:
- 1.5 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 150g suklaata
Tee näin:
Laita noin ½ dl
kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan tai vesihauteeseen ja sulata suklaa
sekoitellen kerman joukkoon.
Jäähdytä huoneen
lämpöiseksi.
Vatkaa loppu kerma
vaahdoksi ja sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon.
Lusikoi täyte suklaamunien
sisään.
(huom. Tarkista
aina suklaan ja kuten myös suklaamunan gluteenittomuus pakkauksen
tuoteselosteesta, ennen kuin tarjoat töhniksiä keliaakikolle)
Kevyemmät mango - jogurttitöhnikset
Tarvitset:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- ½ dl mangososetta (esim. Bonne)
- ½ tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa
- makeutta maun mukaan vaikkapa juoksevasta hunajasta
Tee näin:
Sekoita jogurtti, mangosose sekaisin.
Lusikoi täyte suklaamunien
sisään.
Tee keltuainen
laittamalla 1 tl mangososetta täytteen päälle.
Pätkistöhnikset
Tarvitset:
- 1,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
- noin. 100 g pätkis suklaata
Tee näin:
Katso kohta 1.
Dumle- suklaatöhnikset
Tarvitset:
- 1,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 8 Dumle- suklaakonvehtia pieninä palasina
- 1 rivi esim. Fazerin sinistä suklaata paloiteltuna
- hieman merisuolaa rouhittuna
Tee näin:
Tee kuin kohdassa 1
Rouhi lopuksi hieman merisuolaa seoksen joukkoon
Pashatöhnikset
Tarvitset:
- 1 pikkupurkki valmista pashaa
- 2 rkl vaahdotettua kermaa
- 1 rkl manteli- tai pähkinärouhetta
- 2 tl sitruunamehua tai sitruslikööriä
- (hieman raastettua sitruunan kuorta)
- makeutukseen sokeria tai juoksevaa hunajaa maun mukaan.
Tee näin:
Vaahdota kerma ja
sekoita pasha vatkatun kerman joukkoon.
Lisää pähkinät,
sitruunamehu tai likööri ja makeuta seos maun mukaan.
Laita seos
pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) suklaamunien sisään.
Koristele töhnikset
manteli- tai pähkinärouheella ja vaikkapa ripauksella tummaa sokeria.
Helpot makurahka- tai tuorejuustotöhnikset
- Hyödynnä kaupan valmiita makurahkoja tai tuorejuustoja.
Laita puolet
makurahkaa ja puolet vaahdotettua kermaa ja sekoita hyvin.
Makeuta
tarvittaessa.
Tuorejuustoa
käytä suhteessa 100g tuorejuustoa ja 2 dl kermaa vaahdotettuna.
Makeuta
tarvittaessa.
Pursota tai
lusikoi seos suklaamuniin.
Koristele tai
jätä koristelematta
”Suomi 100” Töhnis eli peri suomalainen mämmitöhnis
Tarvitset:
- 1 dl mämmiä
- 3 rkl vaahdotettua kermaa
- 2 tl sitruunamehua
- (maun mukaan makeutusta tummasta sokerista tai juoksevasta hunajasta)
Tee näin:
Vaahdota kerma ja
sekoita mämmi vaahdotetun kerman joukkoon.
Lisää
sitruunamehu ja makeutus hyvin sekoittaen.
Laita seos
pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) suklaamunien sisään.
(HUOM! ei ole gluteeniton!)
Vinkki: jos
haluat täytteistä jämäkämpää niin liota 1 liivatelehti ja sulata tilkkaan
nestettä ja sekoita täyte seoksen joukkoon. Anna töhnisten hyytyä jääkaapissa
parisen tuntia ennen tarjoilua.
Kurkkaa blokkarin kauppakassiin. Piti vaan ostaa töhniksiin vielä 2 raaka-ainetta ja toisin kävi.
Video töhnämunien valmistuksesta.
Lähetä kommentti