La Dolce Vita järjestettiin Helsingissä ensimmäistä kertaa
ja oli kaikille avoin ja sisäänpääsy maksuton.
Tapahtuma herättikin kiitettävästi kiinnostusta, ja viinitastingit
myytiinkin loppuun jo viikossa.
Viinien lisäksi makuhermoja hemmoteltiin myös ruoalla antipasto-lautasista
pizzaan ja pastaan.
Kaikki ostokset tehtiin kätevästi 2,5€ arvoisilla digilipukkeilla,
joita ladattiin erilliselle maksukortille lipukepisteissä.
Vierailimme tapahtumassa lauantaina 11.3 joka sopivasti
sattuu olemaan syntymäpäiväni.
Juhlistimme päivää ennen lähtöä Helsinkiin aurinkoisella terassillamme
ihanan kukkaisella luomu proseccolla.
Prosecco Organic
Alberto Nani
Kukkaisen päärynäinen, hapokas ja ihana rapsakan kuiva prosecco.
Pullo kivan moderni ja hauska.
Sopii seurusteluun ja aperitiiviksi. Myös erinomaisesti
kasvisruoille ja äyriäisille.
Hinta Alkossa noin 13€
Viinitarjonta La Dolce Vitassa oli ilahduttavan laaja ja varmasti moni
löysikin taas ihan uusia suosikkiviinejä – minä ja seurueeni mukaan lukien ja
esittelen niistä tässä jokusen.
Ihastuttavan rento ja raikas 100% Pinot Noir rypäleestä
valmistettu valkoviini, joka ainakin tällä toi kesän mieleen.
Aperitiiviksi tai seurusteluun. Sopii myös ruokaisille
salaateille, äyriäisille, kanalle ja kalalle.
Hinta Alkossa noin 9€.
Ricossa Barbera
Appassimento
Tästä pidimme koko seurue erityisesti. Ehdoton suosikkini.
Ensimmäinen piemontelainen appassimento-menetelmällä
valmistettu Barbera-viini.
Soleran sivulta lainattuna:
”Ricossa Appassimenton
valmistuksessa lainataan tätä suosittua menetelmää, jota yleensä käytetään
Valpolicellan alueella Pohjois-Venetossa mm. kuuluisien Amarone-viinien
valmistukseen. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä kuivatetaan pari viikkoa ennen
niiden murskaamista ja käymistä. Näin viiniin jää hieman makeutta, joka antaa maulle
samettista runsautta ja pyöreyttä. Menetelmällä verraten hapokkaan
Barbera-rypäleen maku tasoittuu ja kesyyntyy. Lopputulos on keskitäyteläinen,
mehevä ja hillomainen viini, jossa voi aistia tummia kypsän punaisia marjoja,
hivenen mausteisuutta, pähkinää sekä vaniljaa.
Tämä tasapainoinen
viini sopii nautittavaksi heti, mutta kypsyy myös mukavasti kellarissa vielä
useamman vuoden. Viiniä ei ole kypsytetty tammessa.”
Mehevä ja hilloinen. Keskitäyteläinen, keskitanniininen,
kirsikkahilloinen, kypsän vadelmainen, luumuinen, kevyen salmiakkinen.
Tuoksussa tummia marjoja, mausteita ja vaniljaa.
Hinta Alkossa noin 15€
Il Prugneto Romagna
Superiore Sangiovese
”Laatuluokitukseltaan
DOC viini jota voidaan tuottaa vain rajatulla alueella kuten provinsseissa:
Bologna, Forlì, Ravenna sekä Rimini. Lisäksi tulee viinin olla yli 12% jotta
superiore merkintää saa käyttää.”
Rypäle: Sangiovese Grosso
Mehevä ja hilloinen. Mielestäni erittäin hyvä ja hyvin monikäyttöinen
viini.
Hinta Alkossa noin. 12e. Tilausvalikoimaa.
Prosecco Millesimato
Tähän ihastuimme Carinan kanssa, vaan kovin kitsaasti löytyy
vielä tietoa.
Lieko vasta tulossa valikoimaan? Päivitän lisää tietoa, kun
sitä saan.
Tralcetto Pecorino
Tässä myös yksi Carinan ja minun suosikki valkkareista, jota
emme ennen olleet maistaneet.
Raikas kuiva ja hapokas valkoviini jonka Pecorino -rypäleet
poimitaan käsin.
Maussa omenaa, sitrusta ja päärynää.
Viinin etiketissä esiintyvä sana "Tralcetto"
tarkoittaa pientä tikkua. Tikut leikataan tuottajan omista viiniköynnöksistä ja
solmitaan käsityönä pullonkaulaan.
Alkon tilausvalikoimaa. Hinta noin 15€.
Ricossa Appassimento
Bianco
Pirteän hedelmäinen uutuus. Luokitus kuiva, mutta selkeästi
hieman jäännössokeria.
Sellaisenaan seurusteluun ja mausteisille itämaisille
ruoille.
Tilausvalikoimaa ja hinta Alkossa noin 13€.
Farnito Camponibbio
2009
Tätä suositeltiin erityisesti, kun etsimme todella tuhtia ja
tummaa punaviiniä ja olihan se.
Todella roteva ja täyteläinen.
Alkon määritelmä: Täyteläinen, tanniininen,
mustaherukkainen, taatelinen, tummasuklainen, minttuinen, kevyen nahkainen,
tamminen.
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Sangiovese.
Mielestäni erinomainen ja hyvällä tavalla hiuksia nostattava
punaviini. Seurueemme JM Lastusen erityis suosikki.
Riistalle, lampaalle, tummille liharuoille ja mausteisille
makkaroille.
Hinta Alkossa noin 26€
Ja löytyihän tapahtumasta Aperoliakin, jota meidän kestosuosikkina
Sprizinä tilaisuudessa tarjoiltiin.
Kätevä Isäntä Aperollin lumoissa.(keskellä) |
Tapahtumaan ihastuneita kävijöitä. Harmi kun nimet jäi
ottamatta ylös. (kuvan ottoon ja julkaisuun lupa kysytty)
Terveiset järjestäjälle. Todella onnistunut ja
mielenkiintoinen tapahtuma. Jos jotain lisää niin erilaisia ruokavaihtoehtoja.
Kiitokset Viini-lehdelle tapahtuman järjestämisestä.
Toivottavasti tästä tulee vuosittainen.
Kiitokset myös näytteilleasettajille ja ruoista vastanneille
yrityksille.
Jos jotain pientä vinkkiä/ehdotusta ensivuodeksi niin
juurikin ruokapuolelle toivoisin lisää pieniä erilaisia tapaksia. Oliiveja,
juustoja, leikkeleitä erillisinä pieninä yhden tai kahden lipukkeen maisteluannoksina.
Tampereen Viinitukku
Solera
Interbrands
Fine Brands
Norex Selected Brands
Travia Wines
Astra Wines
Vinetum
Arvid Nordquist
Vingruppen Finland
Winestate
Henkell & Co Suomi
Beverage Partners
Collaboratorio
Tapahtuman ruokamyynnistä vastasi Casa Italia ja RAO
Pahoittelut keltasävytteisistä kuvista. Tilan valaistus oli todella haastava kuvaamiseen.
//tiina
Tilaisuuden tunnelmia
Näin valmistui Pasta Alfredo
3 kommenttia
Tuonne piti minunkin suunnata, mutta tulikin viikonlopulle venähtänyt työmatka väliin.
VastaaPoistaNo voi harmi. Ensi vuonna sitten.
PoistaTällaisia tapahtumia lisää - tuo kuulosti tosi kivalta jutulta viiniystävälle! Ja noista aina löytyy uusia suosikkiviinejä! Pienet tapasannokset olisivat kyllä tervetulleita, viini ja ruoka kuuluvat niin vahvasti yhteen : )
VastaaPoista