Ihana ja aurinkoinen kevättalvi! Nyt viimeistään kannattaa
kaiva pata esiin. Anna uunin hoitaa kokkaushommat ja lähde vaikka ulkoilemaan.
Pitkään haudutettavat pataruoat ovat helppoja ja huokeaa
ruokaa. Pataan voi valita juurikin niitä edullisempia- ja mieluiten luullisia
ruhonosia. Luut antavat ruokaan makua ja sitkeähköstäkin lihasta tulee
hauduttamalla ihanan mureaa.
Käytin tässä ruoassa poron potkakiekkoja, mutta mikä tahansa
liha käy yhtä hyvin.
Koska yksinkertainen on kaunista, en laittanut pataan edes
juureksia vaan sitäkin enemmän sipulia.
Annoin padan hautua nelisen tuntia uunissa ja lopputulos oli
vähintäänkin suussa sulavan hyvää!
Luullinen lihapata ja sipulia
Tarvitset:
- ainakin 1 kg potkakiekkoja tai muuta luullista lihaa paloina
- vettä
- 3 isoa sipulia paksuina renkaina
- 5 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1-2 rosmariinin oksaa tai 1 -2 tl kuivattuna
- 2 laakerinlehteä
- muutama kokonainen maustepippuri
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- voita
Tee näin:
Laita uunipadan
pohjalle nokare voita ja kuullota sipuleita hetki. Jos uunipatasi ei sovellu
hellalla kypsentämiseen niin käytä paistinpannua
Siirrä sipulit
hetkeksi syrjään.
Laita padan/pannun pohjalle lisää voita ja ruskista lihapalat
kevyesti.
Lado lihat,
sipulit ja mausteet pataan kerroksittain. Varovasti sen suolan kanssa. Sitä voi
lisätä vielä kypsään ruokaan.
Kaada pataan
kuumaa vettä niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Laita kansi
päälle ja anna ruoan hautua 120*C uunissa ainakin 3 tuntia.
Pata: Maku Kitchen Life |
5 kommenttia
Ihan mielttömän herkullisen näköinen ruoka taas jälleen!
VastaaPoistaOlen ajatellut, että järjestän joku kuukais meidän perheen ruat niin, että poimin teidän ruokablogien resepteistä meidän perheen ruat. Omat ideat kun on aika köyhät, niin perhe olisi varmasti riemuissaan!
Onpa hyvän näköistä ruokaa. Tykkään pataruoista, niiden valmistumisen aikana kun ehtii tehdä vaikka mitä.
VastaaPoistaKivaa viikkoa Tiina <3
Pataruoat ovat parhaita; helppoja valmistaa ja täynnä makua.
VastaaPoistaMiten mehevän näköistä! Täytyy laittaa kyllä itsekin pataa tulemaan.
VastaaPoistaOoh ossobuccoa padassa, siis superherkkuu, olis pitänyt teille ängetä, Jarikun ei tuosta tajuu mitään.
VastaaPoista