Tänään on taas kokkailtu ja kokeiltu kaikenlaista
.
Taateli- punaviinikastike muokkautui lopulliseen
reseptiinsä.
Sous videssä olen kokeillut lisää liha- ja kalaruokia. Vatsantäytettä
on siis valmiina ainakin alkuviikoksi ja voin ruoanlaitolta keskittyä iltaisin
johonkin ihan muuhun. Näihin resepteihin palaan sitten myöhemmin.
Tein muuten monen vuoden jälkeen uuniperunoitakin. Enpä
muista koska niitä viimeksi olisin valmistanut.
Uuniperunat ovat siitä mainioita, että ne käyvät niin lisukkeena
kuin vaikka täytettynä pääruoastakin.
Illanistujaisissa uuniperunat ovat varmasti hitti ja hinnaltaan
todella huokeaa, mutta näyttävää tarjottavaa.
Muutama erilainen täytevaihtoehto
ja vähän salaattia kylkeen. Mahdolliset vegaanivieraatkin ovat varmasti
tyytyväisiä tarjoiluun. Kunhan vaan huomaat valikoida sopivan pieniä
uuniperunoita, jottei vatsa tule täyteen heti yhdestä.
Uuniperunat
Tarvitset:
- jauhoisia perunoita kuten Rosamunda
Tee näin:
Pese ja kuivaa kuoripäälliset
perunat.
Pistele
haarukalla muutama reikä perunoihin ja paista uunissa 180-200*C 1.5 - 2h
perunoiden koosta riippuen. Kokeile tikulla kypsyyttä paiston aikana.
Viillä kypsiin
perunoihin ristiviillot ja rutista perunaa niin, että viillot aukeavat ja sisus
tulee houkuttelevasti esiin.
Rouhi vähän
suolaa ja pippuria perunoiden päälle.
Yksinkertaisimmillaan uuniperunat ovat herkullisia
ranskankerma- tai voi nokareen kera.
Itse käytin kuvan perunoissa juurikin ranskankermaa ja
pirskottelin päälle hieman punaista palmuöljyä väriä ja makua antamaan.
Muita
täytevaihtoehtoja:
- Mäti, sipuli ja smetana tai erilaiset mäti ja kalaviettelykset.
- Sienisalaatti, coleslaw – amerikkalainen kaalisalaatti, italiansalaatti yms.
- Munavoi vaikkpa majoneesilla notkistettuna.
- Yms, yms, yms. vaihtoehtoja on lähes rajattomasti.
3 kommenttia
Ranskankerma ja ruohosipuli on oma uuniperunan täytesuosikkini. Voi miten nyt alkoikin noita uuniperunoita tekemään mieli.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntai-iltaa Tiina <3
Yksinkertaiset asiat ovat usein niitä parhaita. Uuniperunoissa on sekin hyvä puoli, että jokainen voi valita täytteen oman makunsa mukaan.
VastaaPoistaKiitos muistutuksesta - ekopaastoaja kiittää reseptistä:)
VastaaPoista