Löysin pakastinta siivotessani paketin valmista
piirakkataikinaa. Siitä se ajatus sitten lähti ja pakastimen siivous loppui
lyhyeen.
Tartaletit 8 kpl Ø 10 cm
Tarvitset:
- paketin valmista piirakkataikinaa (käytin pyöreä Myllyn paras makeaan leivontaan)
- tartalettivuokia tai vastaavia pieniä metallivuokia. Silikoniset muffinivuoatkin varmasti käy
- foliota tai paperisia muffinivuokia ja kuivattuja herneitä tai riisiä painoksi
Täyte:
- 200 g tuorejuustoa (voi käyttää myös maustettuja)
- 2 dl vispikermaa
- ½ - 1 dl sokeria (maistele sopiva makeus)
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
- hilloa tai lemon curdia yms.
- hedelmiä tai marjoja koristeeksi
Tee näin:
Anna taikinan
sulaa puolisen tuntia tai niin kauan, että se on kaulittavaa.
Kauli
taikinakiekkoa noin puolet suuremmaksi ja ohuemmaksi.
Ota tartalettimuoteilla
sopivan kokoisia palasia taikinasta. (noin 6 kpl). Pyöritä ylijäämäpalat
kahdeksi palloksi ja kauli ne vielä vuoan kokoisiksi.
Voitele vuoat
kevyesti ja asettele taikina vuokaan.
Painele taikinaa
kevyesti keskeltä reunoille ylöspäin niin, että taikinaa tulee ihan vuokien yläreunoihin
saakka.
Laita vuokien
keskelle painoksi pala foliota tai paperinen muffinivuoka ja täytä se
keittämättömällä riisillä tai kuivatuilla herneillä. (Näin tartaletin keskusta
ei pääse kohoamaan paiston aikana)
Paista uunin alatasolla
180 *C noin 10 min. Ota painot pois ja paista vielä noin 5 min. Tarkkaile uunia
viimeisen paiston aikana, jotteivat tartaletit kärähdä.
Jäähdytä tartaletteja
hetki ja poista varovasti vuoistaan. (paistoin omani kahdessa osassa, kun en
omista kuin 6 samankokoista vuokaa)
Tee täyte:
Vaahdota kerma
löysäksi vaahdoksi.
Lisää muut aineet
ja sekoita hyvin.
Täytä tartaletit:
Laita tartaletin
pohjalle lusikallinen hilloa tai lemon curdia.
Pursota tai lusikoi
tuorejuustotäyte hillon päälle.
Koristele
marjoilla tai hedelmillä
Vinkki: Voit
tehdä kevyemmän täyteen käyttämällä esim. rahkaa ja jogurttia.
Voit tehdä pohjat hyvin jo, vaikka edellisenä päivänä.
Säilytä täytetyt tartaletit jääkaapissa. Muista, että täytteet kostuttavat
tartalettipohjat ja ne eivät montaa tuntia säily rapeina.
Ps. vielä
helpommalla pääset, kun ostat tartalettipohjat valmiina ;)
2 kommenttia
Noista valmistaikinoista on kyllä moneksi! Aina ei jaksa eikä viitsi alusta asti vääntää kaikkea. Herkullisen näköiset luomukset. Hauskaa pääsiäistä!
VastaaPoistaNiin ja ei tosiaan aina viitsi, eikä ehdi :)
Poista