Jahas, ja niin se pääsiäinen taas pyhineen luiskahti. Nyt on
vedetty vähän överit siitä ja tästä niin voi hetken keventää ennen seuraavaa
koitosta, eli vappua.
Vaikka kevennetään niin mausta ei silti tarvitse tinkiä.
Herkutella voi kevyemmillä ja suorastaan terveellisillä herkuilla. Tässä
reseptissä yhdistyy maku, keveys ja terveellisyys…. voiko enempää vaatia?
No voi. Jos haluaa täydellisen umamin, niin ripottelee
meloni- mansikkasalaatin päälle hieman rapeaksi paahdettua pekonia lastuina,
mutta jätän sanomatta. Kukaan ei tätä villiä ajatustani noteerannut? Eihän? ;)
Kevyt meloni mansikkasalaatti ja helppo vinaigrettekastike 2. lle
(alkusalaatiksi tai pieneen herkutteluun)
Tarvitset:
- 1 pienin meloni mitä kaupasta löydät
- 2 kourallista tuoreita mansikoita
Kastikkeeseen:
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- ripaus pippuria
- ripaus suolaa
- 1 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
- 1 tl kärjellinen sinappia
Koristeluun:
- mansikoita ja tuoreita mintunlehtiä
Tee näin:
Halkaise meloni
keskeltä ja leikkaa molemmat kannat tasaisiksi niin, että saat puolikkaan
pysymään tasaisesti pystyssä.
Koverra lusikalla
siemenet pois ja sen jälkeen koverra hedelmäliha. (varovasti sinne pohjaa
kohden. Kuorista on tarkoitus saada nesteenpitävät annoskupit)
Pilko hedelmäliha
kuutioiksi.
Pilko mansikat.
Sekoita mansikka-
ja melonipalat kulhoon.
Tee kastike
Laita kaikki
aineet kannelliseen kasipurkkiin ja ravista puolisen minuutia.
Valuta kastike
mansikoiden ja melonien päälle ja sekoita varovasti.
Laita jääkaappiin
maustumaan noin puoleksi tunniksi.
Kokoa salaatti
melonin puolikkaisiin ja valuta vielä hieman hunajaa päälle
Koristele
mintunlehdillä.
Tee näin video:
1 kommentti
Voi miten ihanan näköinen ja raikkaan kuuloinen herkku. Tätä voisikin tehdä vaikka "iltapalaksi" joku ilta.
VastaaPoista