Tämä kakku on täysin viljaton ja silti tosi tahmean mehevä.
Tarvittaessa saat tästä helposti muokattua myös maidottomaan
ja vaikkapa hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon sopivaksi.
Mehevä suklaa -mantelikakku (ainakin 8 hlö)
Tarvitset:
- 150 g voita ( margariinia tai kirkastettua voita maidottomaan)
- 1,5 dl sokeria tai karppisokeria tomuksi jauhettuna
- 4 kananmunaa
- 150 g tummaa suklaata (tarkista tarvittaessa gluteeni- ja maidottomuus )
- 1 dl mantelijauhetta ( käytin Sallista )
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- aprikoosi-, appelsiini. tai viikunamarmeladia. Myös valutetut pakastemarjat käyvät hyvin
Koristelu:
- suklaarouhetta ja tomusokeria tai jauhettua karppisokeria yms. muuta tomumaista makeutusta
Tee näin:
Erottele
kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi ja siirrä odottamaan.
Vaahdota rasva ja
sokeri.
Lisää keltuaiset
yksitellen
Paloittele suklaa
ja sulata vesihauteessa tai mikrossa.
Lisää suklaa
muna- voivaahtoon.
Sekoita
mantelijauhot, leivinjauhe sekaisin ja lisää ne pikkuhiljaa seokseen kokoajan
sekoittaen.
Lisää
valkuaisvaahto taikinaan varovasti sekoittaen.
Levitä taikina
leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin alatasolla 225 *C
10-15 min. Paistos saa jäädä aavistuksen mutakakkumaisen tahmeaksi.
Anna jäähtyä.
Siisti reunat ja
leikkaa levy neljään yhtä suureen osaan.
Sivele jokaiselle
osalle marmeladia tai levitä marjoja ohuena kerroksena ja nosta levyt
päällekkäin.
Ripottele
pinnalle suklaarouhetta ja tomusokeria tai karppisokeria blendattuna.
Vinkki:
Voit tarjoilla
kakun kermavaahdon tai jäätelön kera.
Jos haluat
hifistellä niin levitä ohut kerros vaniljakreemiä jokaiseen kerrokseen
marmeladin alle.
Voit myös leikata kakun pieniksi leivoksiksi ja nostaa palat vaikka koristeellisiin leivosvuokiin.
6 kommenttia
Onpa herkullisen näköinen kakku. Kovasti tykkään aprikoosin ja suklaan yhdistelmästä.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntai-iltaa Tiina <3
Aprikoosin ja suklaan liitto on pettämätön <3
PoistaNam! Onpa herkullinen resepti.
VastaaPoistaKiitos ja tosi vähilla aineilla valmistuva :)
PoistaSiis ihan käsittämättömän upea kakku : ) Mäkin olen oppinut käyttämään mantelijauhoja ja tykkään kovasti mausta!
VastaaPoistaMantelijauhot taipuu moneen :)
Poista