Vappu on jo ovella ja kevät on muutenkin kuohuvan aikaa.
Äitienpäivä, lakkiaiset, valmistujaiset tulevat heti
perässä. Nyt onkin siis aika kääntää katseet kevään maljajuomiin.
Sain maahantuojalta maistettavaksi Mionetton viinitalon Mionetto
Prosecco Brut-, Mionetto Gran Rosé Extra Dry- ja Valdobbiadene Superiore di
Cartizze DOCG -proseccot
Mionetton viinitalo on perustettu vuonna 1887 ja se on siitä
lähtien toiminut Valdobbiadenessä, Prosecco DOC:n sydämessä.
Mionetton filosofia linkittyy vahvasti perinteisiin ja
viinitalo syntyi perustajan, Francesco Mionetton, rakkaudesta ja intohimosta.
Mionetto on yksi tärkeimmistä prosecco-kuohuviinien
tuottajista.
Kuva: Marina Rotkus Dioriina -blogi. Kuten myös pääkuva. |
Mionetto Prosecco Brut
Mionetto Prosecco
Brutin maistelin yhdessä Kaukkalan Metsäkylän Marttojen kanssa pääsiäisen
aikaan, samalla kun opettelimme koristemunien marmorivärjäyksen saloja.
Munien
värjäys oli varsin hauskaa ja ehkä pieni lasillinen kuplivaa kohotti tunnelmaa
entisestään.
”Väriltään Mionetto Prosecco on oljenkeltainen ja siinä on
hienostuneita intensiivisiä kuplia. Pienikuplaisuus Tuoksu on hedelmäinen ja
siitä löytyy Golden Delicious-omenen aromia. Mausta löytyy lakritsaa, hunajaa
ja acacia-puun aromeja.”
Maljajuoman lisäksi Prosecco Brut sopii mainiosti myös monen
ruoan kanssa tarjoiltavaksi. Kuten vihannekset, vihanneskeittot, sienet ja
kararuoat erityisesti grillattu kala.
Itse lähtisin rohkeasti kokeilemaan myös blinien ja
grillatun parsan kanssa.
Vaikka juoma on erittäin kuiva, sen pienikuplaisuus ja
raikkaus tekee siitä miellyttävän ja helpon juotavan. Sopii hyvin myös aperitiiviksi.
Rypäle: Glera
Hinta Alkossa noin 10€
Mionetto Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG
Mionetto
Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG:in korkkasimme yhdessä Dioriina blogin Marinan kanssa viime viikonloppuna, hänen ollessa miehensä kanssa meillä
kyläilemässä.
Kauan odotettu viikonloppu oli sopiva hetki avata tämä
luxury-luokan prosecco ja kohottaa malja tulevalle viikonlopulle.
Proseccon korkealaatuisin DOCG -tuotanto tulee
historialliselta "Superiore di Cartizze" pien-alueelta, joka on vain
107 hehtaarin kokoinen.
Proseccoa tuottavan Cartizze-kukkulan viinitarhat kuuluvat
myös maailman kalleimpien viinitarhojen joukkoon.
Cartizzen monitahoinen tuoksu on sekoitus omenaa ja
päärynää, sekä häivähdys sitrusta ja mantelia. Maku on hyvin tasapainoinen ja
elegantti.
Ruokasuositukseksi tälle proseccole annetaan jälkiruoat
kuten, pikkunaposteltavat, kovakuoriset leivonnaiset, hedelmäpiiraat ja tuoreet
hedelmät.
Viinilehti suosittelee myös aromikkaita salaatteja ja
äyriäisruokia.
Parhaimmillaan Cartizze DOCG on tietenkin jääkaappikylmänä
maljajuomana ja hyvässä seurassa.
Rypäle: Glera
Hinta Alkossa noin 18€
Tilausvalikoimaa.
Mionetto Gran Rosé Extra Dry
Mionetto Gran Rosé
Extra Dry odottaa vielä kellarissa.
Ajattelin juhlistaa tällä vaaleanpunaisella kuohuvalla
vappua ja toivottaa jo kohta toivottavasti lämpöisemmän kevään ja alkavan kesän
tervetulleeksi!
Sitä ennen voit lukea Gran Rose’sta Mionetton sivuilta klikkaamalla
vaikkapa Tästä
Hauskaa vappua ja ihanaa kesän odotusta!
Kiitokset Marinalle Cartizze kuvista <3
Marinan blogiin Tästä
Kuva: Marina Rotkus Dioriina -Blogi |
1 kommentti
Oi oi, alkoipa tehdä mieli tuota gran Roseeta, täytyypä laittaa nimi muistiin ja sopivan tilaisuuden tullen juhlistaa tällä juomalla. Hauskaa Vappu sinulle Tinsku <3
VastaaPoista