Arki alkoi taas ja työpäivän jälkeiset tunnit illassa ovat sanamukaisesti
hieman kortilla. Syödäkin pitää joka tarkoittaa ruoanlaittoa, joten todella
nopeat ruoat ovat tervetulleita.
Wokit ovat nopeita, edullisia ja maistuvia.
Tätä wokin valmistusta nopeutti entisestään pakastevihannekset. Käytän
niitä tai tuoreita wokvihanneksia yleensä aina – Ihan hävikinkin
minimoimiseksi.
Wokin Teriyakikastikkeen tein itse. Tuo valmistuu ihan käden
käänteessä.
Teriyaki- härkäwokki 4. lle
Tarvitset:
- 400 – 600 g naudan maustamattomia ohueksi leikattuja paisti- tai fileesuikaleita
- noin 800 g wokkivihanneksia
- 1 rkl seesaminsiemeniä (käytin Sallisen)
- loraus öljyä (käytin punaista palmuöljyä)
- (kevätsipulia tai ruohosipulia viimeistelyyn)
Teriyakikastike
- 1 dl teriyakikastiketta (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus. Käytin kikkoman)
- 1 dl vettä
- 2 tl tummaa sokeria
- 1 tl hunajaa
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- maun mukaan pilkottua chiliä tuoreena tai jauheena (käytin ½ tl Sallisen Hot Chilijauhetta)
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl öljyä (käytin punaista palmuöljyä. Ravinnerikas öljy joka kestää hyvin kuumaa ja antaa kivaa väriä)
- 1 tl maissijauhoa
Tee näin:
Tee ensin
kastike.
Sekoita kaikki kastikkeen
aineet paitsi maissijauho kattilassa ja keittele parisen minuuttia.
Sekoita
maissijauho tilkkaan vettä ja lisää nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan
sekoittaen.
Nosta pois
liedeltä odottamaan.
Wokkaa kasviksia
muutamaminuutti parissa erässä kuumalla pannulla lorauksessa öljyä.
Siirrä sivuun
odottamaan.
Wokkaa lihasuikaleet
parissa erässä kuumalla pannulla lorauksessa öljyä ja siirrä sivuun odottamaan.
Laita kaikki
lihat ja kasvikset takaisin kuumalle pannulle ja kaada kastike joukkoon.
Kuumenna koko ajan
sekoitellen.
Viimeistele
seesaminsiemenillä ja silputulla kevät- tai ruohosipulilla.
Tarjoile sellaisenaan
tai esim. riisin tai nuudeleiden kera.
Vinkki: Voit
paahtaa seesaminsiemeniä hetken kuumalla pannulla, niin ne saavat kivaa
paahteista makua.
1 kommentti
Itselleni puolivalmisteet on arjen pelastus, mutta niissäkin valtsen aina laadukkaamman. Nykyään ei tarvitse tyytyä edes pakasteisiin. Herkullinen repsu!
VastaaPoista