Muna- riisipasteijoita tuli joskus kasariajalla tehtyä
useastikin, jonka jälkeen nuo ovat vaipuneet unholaan.
Pasteijat ovat kuitenkin helppo ja maukas tarjottava
suolaisenapalana vaikka vapun kahvipöydässä, joten herätelläänpä vanha resepti
henkiin, mutta hieman tuunattuna.
Riisin ja kanamunan lisäksi täytteeseen sujahti paistettua
pekonia. Hieman sipulia ja tuoreita yrttejä.
Pekonilla tuunatut muna- riisipasteijat
Tarvitset:
- 500 g valmista torttu- lehtitaikinaa
- kananmunaa voiteluun
Täyte:
- 1 dl puuroriisiä
- 1 paketti pekonia (n. 180g)
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- (hieman suolaa)
Tee näin:
Ota
torttutaikinalevyt sulamaan.
Keitä riisi
pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi väljässä vedessä.
Kaada riisistä
ylimääräinen vesi pois, mutta älä huuhtele.
Pilko pekonit
pieniksi ja paista kuumalla pannulla rapeiksi.
Laita pekonit
talouspaperin päälle valumaan.
Säästä pannulle
tilkka pekonirasvaa ja kuullota hienonnetut sipulit.
Silppua basilika
pieneksi.
Kuori ja pilko keitetyt
kananmunat hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Tarkista suola.
Leikkaa
torttutaikinalevyt keskeltä kahdeksi neliöksi.
Kauli taikinaneliöitä
hieman isommiksi.
Laita jokaisen
taikinaneliön keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja nipistä reunat
yhteen huolellisesti niin että, pasteijoista tulee kolmion mallisia.
Voitele pasteijat
kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi hieman esim. seesaminsiemeniä.
Paista 220*C
uunin keskitasolla noin 15 min tai niin kauan, että pasteijat ovat saaneet
kauniin värin.
2 kommenttia
Kylläpä on hyvännäköisiä.
VastaaPoistaMun suosikkeja on feta-pinaattipasteijat, niitä teen välillä viikonloppuisin.
Todellakin tulee muistoja mieleen! Ihana muuten tuo Arabian ampparipurkki ;-)
VastaaPoista