Lemon posset ovat brittiläisiä sitruunavanukkaita, joissa ei
käytetä liivatetta hyytymiseen, vaan ainoastaan sitruunamehua.
Kerma ja sokeri kiehutetaan, jonka jälkeen sekaan kaadetaan
hapan sitruunamehu, joka hyydyttää kerman samettisen pehmeäksi vanukkaaksi.
Nerokasta!
Jos siis jääkaapissasi lymyilee kermaa, josta et oikein
tiedä mitä tekisit niin, tässä on vastaus.
Kokeilin jalostaa brittiläisen perinteisiä posseja
suomalaiseen kuosiin käyttämällä happona tyrnimehua ja lopputulos oli tyrmäävän
ihana!
Kokeilin myös tehdä posset karppisokerilla ja lopputulos oli
myös yhtä samettisen pehmeä, eikä karpin jäänviileys puskenut tyrnin läpi.
Kokeilevassa keittiössä tietenkin kun häärätään, niin tottahan toki kokeilin yhtä maidotontakin versiota.
Käytin kokeiluun ihan tavallista peltipurkkimallin kookosmaitoa. Lopputulos oli myös ianan lohkeavan hyytynyt, mutta vanukkaan pohjalle erottui kirkasta kookosmaitoa. Käykö sitten ihan kookoskermasta tai muusta kasvikermasta samoin - En osaa sanoa. Vielä :)
Posset sopii suomalaiseen suuhun niin nimensä kuin makunsa puolesta. Vai olisikohan aika päivittää nimikin vaikka Pertiksi :)
Posset sopii suomalaiseen suuhun niin nimensä kuin makunsa puolesta. Vai olisikohan aika päivittää nimikin vaikka Pertiksi :)
Tyrmäävät tyrni posset 4.lle
Tarvitset:
- 4 dl kermaa
- 1,5 dl sokeria + 1 tl vaniljasokeria tai saman verran karppisokeria vähähiilariseen versioon
- 1 dl sokeroimatonta tyrnimehua tai perinteiseen brittiläiseen versioon sitruunamehua
Tee näin:
Laita kerma ja
sokerit kattilaan.
Kiehuta
hiljalleen noin 5 min.
Lisää tyrni- tai
sitruunamehu
Laita jääkaappiin
hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.
2 kommenttia
Kiitos reseptistä! Kokeiltiin tänään, ja lopputulos oli todella herkullinen. Teemme tätä ehdottomasti toisenkin kerran!
VastaaPoistaKookosmaidon käytöstä tuli mieleen seuraava vinkki (en tiedä, onko se entuudestaan tuttu). Esimerkiksi maidottomissa jäätelöohjeissa kehotetaan usein laittamaan kookosmaitotölkki yöksi jääkaappiin, jolloin ylimääräinen neste erottuu purkin pohjalle. Jäätelömassaan kaavitaan sitten päältä pelkkä rasvainen osa. Saattaisi toimia tässäkin reseptissä? :)
Onpa kiva resepti! Tätä täytyy kyllä kokeilla. Reipasta päivää <3
VastaaPoista