Tänään teki mieli jotain tahmaisen makeaa ja suolaista, joten
näin syntyi suolakinuski- popcornmuffinit.
Kaapissa oli paketti gluteenittomia lettujauhoja, jotka olin
hankkinut hätävaraksi vävypuoleni vierailuja varten.
Kokeilin miten ne taipuvat muffineiksi… ja taipuivathan ne.
Jauhoseoksena minulla tosiaan oli Farinan valmis
lettujauhoseos, joka yllätyksekseni meni aika lailla yksiin koostumuksensa
suhteen perus vehnäjauhoihin.
Suolakinuski- popcornmuffinit noin 6 isoa muffinia
Perus muffinitaikina
Tarvitset:
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl maitoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl Farina lettujauhoseosta (gluteeniton jauhoseos) (pakkauksen 1 pussi = 2,5 dl) ja 1 tl psylliumia tai 2,5 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- (toffeekaramelleja pieninä palasina kuten Alku tai Omar. Alku on varmasti gluteeniton.)
Suolakinuskipopcornit
Tarvitset:
- 1 pussi mikropopcorneja
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- merisuolaa myllystä
Tee muffinit näin:
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet ja toffeepalat keskenään ja lisää seokseen
vuorotellen maidon kanssa kevyesti vatkaten.
Lisää sulatettu voi koko ajan sekoittaen.
Annostele taikinamassa muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa n.20min.
Jäähdytä huoneen lämpöisiksi.
Tee kinuskipopcornit
näin:
Laita kerma, fariini- ja vaniljasokeri kattilaan.
Keitä hiljalleen kuplien noin puolisen tuntia niin, että
seoksesta tulee selkeästi kinuskikastikemainen sakea seos.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Valmista popcornit pakkauksen oheen mukaan.
Laita popcornit suurehkoon kulhoon ja kaada päälle noin ¾ osaa
kinuskikastikkeesta.
Sekoita hyvin.
Muffinien
viimeistely:
Lusikoi loppu kinuskikastike muffinein päälle.
Kasaa kourallinen kinuskipopcorneja muffinien päälle.
Rouhi muutama rouhaus merisuolaa muffinien päälle.
Laita muffinit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
HUOM. Jos
popcorneja jäi yli niin rouhi niillekin hieman suolaa ja nauti tahmaisin sormin
hyvän leffan kera.
6 kommenttia
Voih ja iso NAM....tällainen suolaisen ja makean liiton ystävä on kyllä ihan repeämäisillään tästä reseptistä! Gluteenittomat jauhot kyllä taipuvat melkein mihin tahansa leivontaan!
VastaaPoistaVoi nam minkä näköisiä herkkuja! :P Huippuyhdistelmä kerrassaan!
VastaaPoistaAi että mitä herkkuja, nam!
VastaaPoistaIhanan herkullista huhtikuun alkua Tiina ❤️
Hyvät hyssykät, ovat varmasti superihania ja voipi olla, että söisin kaikista päälliset. ;)
VastaaPoistaNiin teki Kätevä isäntäkin ;)
Poistavoiko käyttää ihan valmista kinuski kastiketta
VastaaPoista