Täytetyt herkkusienet ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan,
koska sienten täytteeksi voi käyttää kaikki jääkaapin jämät kasviksista, kuivista
juuston kannikoista, edellispäivän risotosta, tai jauhelihakastikkeesta chili
con carneen. Lähes siis ihan mitä vaan.
Kasvisvariaatioitakin voi tehdä käyttämällä esim. härkkistä
ja vegaanista juustoa, tofua, yms.
Juustolla täytetyt ja pekoniin kääräistyt herkkusienet
tietysti ovat tolkuttoman hyviä, mutta uuh – niin rasvaisia kaloripommeja.
Tässä siis kevyempi, mutta takuulla maistuva vaihtoehto!
Itsellä herkkusienetkin olivat parasta ennen päivämäärän
ylittäneet, joten mitään kovin tuoreruokaa niistä ei mielinyt tehdä.
Hetken pohdittuani tilannetta päätin koluta samalla koko
jääkaapin läpi.
Hieman nahistunut suippopaprika ja sipuli. Sivuun siis.
Sivuun pääsi myös viikolla ostamani parsapuntti, mitä en
iltarientojeni takia ehtinytkään käyttää.
Viime viikonlopulta jääneitä juustonkannikoita ja yksi
juustoraastepussin jämä.
Pekonipaketin päivämäärä huomenna. Ehdottomasti
käyttöön heti.
Päivämäärällä olevia aineksia hetken pöydällä pyöriteltyäni ja
jostain takaraivon sopukoista heräsi ajatus täytetyistä herkkusienistä. Tuumasta
toimeen siis.
Täytetyt herkkusienet lisukkeeksi tai alkupalaksi 4 . lle
Tarvitset:
- noin 400 g keskikokoisia herkkusieniä
Täytteeseen esim.
- 1 paketti pekonia (a’ noin 170g)
- ½ keskikoinen sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 pienehkö suippopaprika pieninä kuutioina
- kourallinen vihreää parsaa pieninä siivuina, raastettua porkkanaa tai vaikkapa herne- maissi- paprika pakastetta
- 1 /2 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl kuivattuja yrttejä kuten basilika tai timjami.
Tee näin:
Taita jalat pois
herkkusienistä ja laita ne uunipelille. (voit pilkkoa jalat myös täytteen
joukkoon tai säästää ne vaikka seuraavan päivän jauhelihakastikkeeseen tai
vaikka pizzaa, munakkaaseen yms.)
Pilko pekonit ja
paahda rapeiksi pannulla.
Kaada
ylimääräinen pekonirasva pois ja lisää sipulit ja kypsennä hetki.
Lisää paprika- ja
parsapalat tai muut kasvikset.
Kypsennä vielä
pari minuuttia sekoitellen ja nosta pannu pois liedeltä.
Mausta
mustapippurilla ja yrteillä.
Lisää juustot.
Nostele täytettä
herkkusienien koloihin lusikalla.
Ripottele vielä
vähän juustoa päälle ja koristele vaikka parsan nupulla.
Paista uunin
keskitasolla 225*C noin 15 min.
Tarjoile heti.
Vinkki: Voit
kypsentää täytetyt herkkusienet myös grillissä. Suosittelen silloin käyttämään
jonkin sortin paistoalustaa jos herkkusieni sattuisi grillissä kiepsahtamaan
kyljelleen.
Jos täytettä jäi yli niin pyöräytä vaikka täytetty munakas
tai pieni suolainen muffinitaikina.
3 kommenttia
Mums....minullakin on herkkusieniä jääkaapissa ja niitä voisi hyvinkin hyödyntää näin.
VastaaPoistaIloa päivääsi sateesta huolimatta ♥
Ihanan herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaIloista vappua! 🎈
Täytyy kokeilla.
VastaaPoista