Parsa-aika sen kuin paranee ja lähikaupassa parsapuntin
hinta oli jo alle 2 euroa! Niitähän piti sitten hamstrata useampi ja arvanette
varmaan mitä meillä syödään pääsiäisenä.
Kokeilin tällä kertaa valmistaa parsaa uunissa. Päälle
ripottelin vielä cheddarjuustoa lisämakua antamaan ja kylkeen väsättiin todella
helppo ja takuulla onnistuva hollandaisekastike.
Molemmista ohjevideot reseptien alla.
Syödään parsaa!
Uunissa paahdettua cheddar-parsaa (alkupala 4. lle)
Tarvitset:
- puntti parsaa
- kourallinen raastettua cheddarjuustoa
- loraus punaista palmuöljyä tai oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Tee näin:
Kuori parsat
tarvittaessa noin reilu puolesta välistä kantaa kohden alaspäin.
Leikkaa puinen
kantaosa pois.
Pilko parsat noin
5 cm palasiksi.
Laita
uunikestävään vuokaan ja lorauta päälle vähän öljyä, Rouhi suolaa ja pippuria
myllystä. Ripotele päälle cheddarjuustoraastetta.
Paista uunissa
200*C noin 10-15 min.
Tarjoile
hollandaisekastikkeen kanssa.
Tee näin video:
Helppo hollandaisekastike ilman vesihaudetta
Tarvitset:
- 3 kananmunan keltuaista
- 150 g sulatettua kuumaa voita
- 1 rkl vaaleaa balsamietikkaa tai mietoa viinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- (mausteeksi hieman pippuria myllystä ja ripaus yrttejä esim. rosmariini)
Tee näin:
Laita kapeaan
korkeareunaiseen astiaan kaikki muut aineet paitsi voi.
Sulata voi
höyryävän kuumaksi.
Laita
sauvasekoitin astiaan ja ”surauta” parikertaa.
Lisää kuumaa
voisulaa ohuena nauhana seoksen joukkoon koko ajan sauvasekoittimella
surautellen.
Katso ohjevideo
alta.
Tarjoile heti.
Tee näin video:
Ihanaa ja rauhallista
pääsiäistä!
//tiina
6 kommenttia
Kevät ja parsa kuuluvat yhteen :) Mä NIIN rakastan parsaa plus sen kanssa hyvää hollandaise kastiketta. Hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaNiin kuuluu. Kiitos samoin :)
PoistaMinullakin odottaa taas parsapuntti tuolla keittiössä. Huomenna herkutellaan taas!
VastaaPoistaParsaa syödään nyt vuodeksi varastoon :D
PoistaTeimme tänään tällä ohjeella erittäin hyvää hollandaisekastiketta !
VastaaPoistaKiva! Tämä on kyllä helppo ohje ja mitä mainioin koostumus ja maku. <3
Poista