*Yhteistyössä Laitilan Kanatarha by Munax
Tässä maailman helpoimmat ainoastaan kahden aineen suolaiset
parmesaanimarengit.
Parmesaanimarengit ovat loistavavia pikkusuolaisia
tarjottavia, vaikkapa kesän valmistujaisiin tai illanistujaisiin.
Parmesaanimarengit sopivat myös keliaakikoille tai
viljatonta ruokavaliota noudattaville. Sokerina pohjalla nämä marengit ovat
erittäin vähähiilihydraattisia.
Marenkien valmistuksessa menin sieltä mistä aita on matalin
ja käytin Laitilan Proegg valkuaista.
Proegg on loistava tuote helppoutensa sekä säilyvyytensäkin
puolesta.
Jos käytät usein valkuaisia ruoanlaitossa, on ongelma ainainen -
mihin upottaa keltuaiset? Ei sitä majoneesiakaan alvariinsa viitsi olla
tekemässä.
Valmista valkuaista käytettäessä jää myös se ärsyttävin
työvaihe pois, eli valkuaisten ja keltuaisten erottelu ja aina tuo ei ainakaan
meikäläisellä mene ihan putkeen.
Jos saat valkuaiset suurin piirtein puhtaina
eroteltua, niin kuorenpalasia saat nyppiä yleensä valkuaisen joukosta ihan
takuu varmasti.
Suolaisten ja makeiden marenkien lisäksi Laitilan Proegg
Valkuainen on oiva valinta kaikkeen ruuanlaittoon.
Valkuainen on
hiilihydraatiton, vähäkalorinen, runsasproteiininen, maidoton ja gluteeniton.
Kananmunan valkuainen ei myöskään sisällä rasvaa tai kolesterolia, minkä
ansiosta se on mm. monien laihduttajien ja urheilijoiden suosiossa.
Tuote on loistava raaka-aine leivonnassa, munakkaissa ja
puuroissa.
Valkuainen on pastöroitu, joten voit käyttää sitä myös
sellaisenaan esimerkiksi juomissa ja smoothieissa.
1 dl Proegg valkuaista vastaa 3 munanvalkuaista.
1 dl Proegg valkuaista vastaa 3 munanvalkuaista.
Parmesaanimarengit (2 pellillistä)
Tarvitset:
- 3 dl Laitilan Proegg valkuaista
- 150 g raastettua parmesaanijuustoa
Tee näin:
Vatkaa Proegg valkuainen
kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon
parmesaaniraaste kevyesti nostellen.
Nosta lusikalla
leivinpaperilla päällystetylle uunipellille haluamasi kokoisia marenkeja ja
paista 125*C (kiertoilma 100*C) noin 90 min.
Laita uunin
luukku hieman raolleen ja kuivattele jälkilämmöllä parisen tuntia.
Säilytä kuivassa
ja ilmavassa paikassa.
Laitilan Kanatarha ja Laitilan Proegg -tuotteet syntyvät
perheyritys Munaxilla, Laitilassa.
Kananmuna on Munax Oy:n tärkein raaka-aine – kaikki tuotteet
sisältävät kananmunaa.
Suomalaisen tuotekehityksen avulla Munax on onnistunut
kehittämään täysin uniikkeja kananmunatuotteita.
Suomalainen kananmuna on aina salmonella vapaa. Se ei ole
sattumaa vaan tarkka työtä kananmunatiloilla ja Munaxilla.
Näistä tuotteista tulevat rahat palautuvat takaisin
suomalaiseen maaseutuun eli takaisin kananmunatuottajille.
Munaxilla pakataan
ja käsitellään 65 tuottajaperheen kananmunat.
Katso lisätietoja Laitilan Kanatarhan ja Munaxin tuoteista klikkaamalla Tästä
Katso lisätietoja Laitilan Kanatarhan ja Munaxin tuoteista klikkaamalla Tästä
3 kommenttia
Onpa kiva idea! Pikku naposteltavat vaikka perjantaina iltana, voisivatkin ensikerralla olla vaikka tällaisia!
VastaaPoistaNämä menee niin heti testiin nyt viikonloppuna! :) Kaapissa on meinaan valmiina tuollainen valkuaispurkki :)
VastaaPoistaNäitä on ihan pakko tehdä illanistujaisiin, uskon että uppoavat kuin kuumille kiville :)
VastaaPoista