Korvasienien sesonki alkaa yleensä siinä äitienpäivän
tienoilla. Toinen vanhankansan sääntö sadon nousemiselle on silloin kun koivut
ovat hiirenkorvalla.
Aikaisimmillaan olemme löytäneet korvasieniä jo reilusti
huhtikuunkin puolella, mutta tänä vuonna ne tuntuvat olevan kovasti myöhässä.
Onneksi pakkasessa on vielä jonkin verran edellisvuosien
satoa, joilla pärjäämme hätätapauksessa vielä ensi kevääseen jos tänä vuonna
uutta satoa ei saadakaan.
Alla oleva korvasienikeiton resepti on melko perusresepti millä
hieman fiiliksen mukaan muokaten korvasienikeiton yleensä teen.
Tuorejuuston voi mainiosti vaihtaa esim.
Koskenlaskijajuustoon. Varsinkin savuporo- koskenlaskija toimii keitossa
erinomaisesti.
Juhlavamman keitosta saa, kun lorauttaa sekaan hieman
valkoviiniä ja vatkaa keiton pinnalle löysää kermavaahtoa.
Juhlavamman keiton tarkkaan reseptiin palaan sitten kun saan
ne ensimmäiset tuoreet korvasienet tälle vuodelle.
Korvasieni- tuorejuustokeitto 4.lle
Tarvitset:
- n. 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
- 1 keskikokoinen sipuli
- ½ valkosipulinkynsi
- 5 dl vettä
- 2 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ kasvis- tai kanaliemikuutio tai vastaava määrä fondia.
- kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
- musta- tai valkopippuria myllystä
- voita paistamiseen
- (n 1 rkl maissijauhoja vesitilkkaan sekoitettuna suurustamiseen)
Tee näin
Valuta ja
hienonna esikäsitellyt korvasienet.
Hienonna sipuli
ja murskaa valkosipuli.
Kuumenna voi
paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sienet ja sekoittele kunnes sienistä irtoava
vesi on haihtunut.
Lisää tarvittaessa
hieman voita, lisää sipulit ja kuullota hetki sekoitellen.
Lisää kerma,
vesi, liemikuutio paloiteltuna ja anna keiton kiehua ilman kantta n. 10 min
kokoajan sekoitellen, ettei keitto pala pohjaan.
Lisää tuorejuusto
ja anna keiton vielä kevyesti kiehahtaa.
Suurusta
tarvittaessa esim. maissijauhoilla
Mausta
pippurilla, tarkista suola ja viimeistele keitto persiljasilpulla
Tarjoile tuoreen
patongin kera
Juomasuositus:
Kumala Chenin Blanc
Chardonnay.
Maistelin korvasienikeiton kanssa Kumalan Chenin Blanc
Chardonnay valkoviiniä ja totesin viinin olevan oiva makupari korvasienikeitolle.
Kumalan hapokkuus, hedelmäisyys ja aavistus yrttisyyttä kannatteli
hyvin kermaista keittoa jyräämättä kuitenkaan alleen korvasienen omaa hienoa
aromia.
Voin myös lämpimästi suositella Kumalaa kesän juhlien
noutopöydän valkoviiniksi.
Sopii hyvin seurustelujuomana, salaattien seurana ja pärjää
hienosti myös kana- ja kalkkunaruokien kaverina.
Maa: Etelä-Afrikka
Rypäleet: Chenin blanc ja Chardonnay
Alkon määritelmä: Pehmeä ja kepeä. Kuiva, keskihapokas,
keltaomenainen, kevyen sitruksinen, hennon yrttinen.
3l hanapakkaus.
Hinta Alkossa n. 29€
Hyvää Aitienpäivää <3
1 kommentti
Herkullisen kuuloinen keitto.
VastaaPoistaIhanaa äitienpäivää myös sinulle!