Nyhtöhodari on illanistujaisten hitti

maanantai 15. toukokuuta 2017


Nyhtöhodari on takuuvarma illanistujaisien, tai trendikkäiden valmistujaisten hitti.
Jokainen vieras voi repäistä sopivakseen katsomansa palan hodaripellillisestä.

Yhdestä pellillisestä riittää nälänpitimiksi noin kymmenelle, jos tarjolla on lisäksi myös vaikkapa vihreää salaattia.

Muiden tarjoilujen ohessa doraripellillisestä riittää suolaiseksi pikkupalaksi noin 20 vieraalle.

Koko pellilliseen on hyvä varata All Natural pikkumakkaroita tai nakkeja noin 700 g.
kuumeena pikkumakkarat tai nakit sopivina suupaloina, joko höyryttämällä tai pannulla paistaen.

Osallistun tällä reseptillä “All Natural -makumatka” -kilpailuun, jossa haastettiin ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroista.

Jos haluat äänestää nyhtöhodaria finaaliin niin äänestämään pääset klikkaamalla Tästä 
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Snellmanin tuotepaketteja. Äänestää voi 31.5.2017 asti.


Hodarit (uunipellillinen)

Tarvitset:
  • 5 dl täysmaitoa tai kasvimaitoa
  • 50 g hiivaa               ( jos käytät gluteenitonta jauhoseosta niin käytä hiivaa 75 g)
  • 11-12 dl vehnäjauhoja             (tai n.10-12 dl gluteenitonta jauhoseosta käyttämäsi jauhoseoksen mukaan. Lisää tarvittaessa 2 tl psylliumia)
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 50 g pehmeää voita

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Tee näin:
Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten.
Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min.
Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki.
Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.
Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita.
Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan.
Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.

Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki.
Asettele pohjaosat isolle tarjottimelle takaisin yhteen ja levitä päälle maun mukaan mieleisiä täytteitä kuten:
  • Kuumennettuja Snellman All Natural- Salsiccia & Merguez tai chipotle chorizo pikkumakkaroita.
  • (Jos haluat hieman mausteettomamman version käytä Snellmanin All Natural nakkeja sopivina suupaloina höyrytettynä tai pannulla paistettuina)
  • pikkelöityä punasipulia (resepti alla)
  • kaalisalaattia (resepti alla)
  • majoneesia
  • ketsuppia
  • sinappia
  • chilikastiketta
  • salaattisilppua
  • paahdettua sipulia
  • kurkkusalaattia







Pikkelöity punasipuli

Tarvitset:
  • 4 punasipulia
  • 1 dl punaista balsamicoetikkaa
  • 3 tl sokeria
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ripaus suolaa
  • ½ dl öljyä


Tee näin:
Kuori ja siivuta punasipulit.
Irrota renkaat toisistaan.
Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa.
Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min.
Ota kattila liedeltä ja lisää öljy.
Jäähdytä ennen tarjoilua.


Kaalisalaatti


Tarvitset:
  • ¼ osa keskikokoista valkokaalia ohuina siivuina
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 – 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai kasvijogurttia


Tee näin:
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Osallistu äänestykseen klikkaamalla Tästä













2 kommenttia