Nyhtöhodari on takuuvarma illanistujaisien, tai trendikkäiden
valmistujaisten hitti.
Jokainen vieras voi repäistä sopivakseen katsomansa palan
hodaripellillisestä.
Yhdestä pellillisestä riittää nälänpitimiksi
noin kymmenelle, jos tarjolla on lisäksi myös vaikkapa vihreää salaattia.
Muiden tarjoilujen ohessa doraripellillisestä riittää
suolaiseksi pikkupalaksi noin 20 vieraalle.
Koko pellilliseen on hyvä varata All Natural
pikkumakkaroita tai nakkeja noin 700 g.
kuumeena pikkumakkarat tai nakit sopivina suupaloina, joko
höyryttämällä tai pannulla paistaen.
Osallistun tällä reseptillä “All Natural -makumatka” -kilpailuun, jossa haastettiin ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroista.
Hodarit (uunipellillinen)
Tarvitset:
- 5 dl täysmaitoa tai kasvimaitoa
- 50 g hiivaa ( jos käytät gluteenitonta jauhoseosta niin käytä hiivaa 75 g)
- 11-12 dl vehnäjauhoja (tai n.10-12 dl gluteenitonta jauhoseosta käyttämäsi jauhoseoksen mukaan. Lisää tarvittaessa 2 tl psylliumia)
- 1 tl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 50 g pehmeää voita
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Tee näin:
Liota hiiva ja
sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita suola
jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten.
Alusta taikinaa
yleiskoneella noin 10 min.
Lisää pehmeä voi
ja vaivaa vielä hetki.
Anna taikinan
kohota liinan alla puolisen tuntia.
Pyöritä taikina
pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita.
Levitä pallerot
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan.
Anna kohota liinan
alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin.
Voitele
kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunin
alatasolla 220*C 10 – 15 min.
Anna hodaripellin
jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki.
Asettele pohjaosat
isolle tarjottimelle takaisin yhteen ja levitä päälle maun mukaan mieleisiä
täytteitä kuten:
- Kuumennettuja Snellman All Natural- Salsiccia & Merguez tai chipotle chorizo pikkumakkaroita.
- (Jos haluat hieman mausteettomamman version käytä Snellmanin All Natural nakkeja sopivina suupaloina höyrytettynä tai pannulla paistettuina)
- pikkelöityä punasipulia (resepti alla)
- kaalisalaattia (resepti alla)
- majoneesia
- ketsuppia
- sinappia
- chilikastiketta
- salaattisilppua
- paahdettua sipulia
- kurkkusalaattia
Pikkelöity punasipuli
Tarvitset:
- 4 punasipulia
- 1 dl punaista balsamicoetikkaa
- 3 tl sokeria
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ripaus suolaa
- ½ dl öljyä
Tee näin:
Kuori ja siivuta
punasipulit.
Irrota renkaat
toisistaan.
Laita kaikki muut
aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa.
Hauduta hiljaa
poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min.
Ota kattila
liedeltä ja lisää öljy.
Jäähdytä ennen
tarjoilua.
Kaalisalaatti
Tarvitset:
- ¼ osa keskikokoista valkokaalia ohuina siivuina
- 2 porkkanaa raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 – 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
- 1 rkl sinappia
- ¼ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä tai kasvijogurttia
Tee näin:
Sekoita kaikki
aineet keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
Osallistu äänestykseen klikkaamalla Tästä
2 kommenttia
Ihana idea <3 Tätä on pakko kokeilla.
VastaaPoistaTätä pitääkin testaa! Voisi sopia rippijuhlien menuun.
VastaaPoista