Raparperiaika on parhaimmillaan ja joka foorumilla tuntuu
olevan kovasti raparperireseptejä.
Eiköhän tämä minunkin piirakka mahdu vielä joukon jatkoksi.
Se mikä tästä piirakasta tekee oman suosikkini, on juurikin
se helppous. Mitään ei tarvitse vatkata eikä vispata. Kaikki aineet vain
sekoitetaan keskenään. Laitetaan pyöreään piirakkavuokaan ja paistetaan.
So simple !!!
Helppo raparperipiirakka
Tarvitset:
- n. 6 dl raparperia pilkottuna
- ½ dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria (hätätapauksessa tavallinenkin käy)
- 2 tl kanelia
- 4 dl vehnäjauhoja tai vastaava määrä käyttämääsi gluteenitonta jauhoseosta
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kanamuna
- 2 dl kermaa tai maitoa
- 100 g voita sulatettuna
- hieman fariini- tai tavallista sokeria piirakan päälle
Ota noin 1 dl
raparperia sivuun koristeeksi piirakan päälle.
Sekoita
fariinisokeri ja kaneli loppujen raparperien joukkoon ja anna mehustua viitisen
minuuttia.
Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää raparperien joukkoon sekoittaen.
Lisää kananmuna,
kerma, sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina
voideltuun pyöreään piirakkavuokaan.
Ripottele päälle
loput raparperit ja hieman fariinisokeria.
Paista uunin
alatasolla 225* C noin 25 -30 min tai niin kauan, että piirakka on saanut
kauniin värin ja tikulla kokeiltaessa taikina on kypsää.
Tarjoile
vaniljakastikkeen tai jäätelön kera
Piirakka muuntuu helposi myös maidottomaksi kun käytät kerman ja voin tilalla kasviversioita.
Tarvittaessa kanamunankin voi jättää pois. Piirakasta tulee silloin vähän pehmeämpi ja hajoavampi.
8 kommenttia
Yksinkertaiset reseptit on aina ne parhaatjoihin tulee tartuttua yhä uudelleen. Ihanaa viikonlopun jatkoa!
VastaaPoistaTotta. Välillä on kiva tehdä pitkän kaavan mukaan, mutta monesti pitää vaan päästä helpolla ja nopeasti. Kuin myös <3
PoistaKuullostaa herkulliselta!
VastaaPoistaIloista sunnuntaita! 😊
Oi miten herkullinen piirakka!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
Ooh näyttääpä hyvältä tämä sinunkin raparperipiirakka ja aivan loistava ja ihanan helppo resepti, jonka pystyy vaikka mökillä toteuttamaan (onnistuiskohan grillissä). Sateesta huolimatta mukavaa viikkoa sinulle <3.
VastaaPoistaMinun oman helpon raparperipiirakkaohjeeni olen säilönyt niin hyvin, että en sitä mistään löydä.
VastaaPoistaOtan tämän tilalle :) Kiitos Tinsku kivasta ja helposta ohjeesta, tästä tykkään!
Olipas tämä hyvää ja niin nopea ja simppeli resepti. Kiitos, teen toistekin.
VastaaPoistaHeissan, löysin reseptisi ja päätin uskaltaa kokeilla. Ohjeesi avulla onnistuin saamaan aikaan herkullisen piirakan. Yllätin itseni ja läheiseni, kun sain aikaan syömäkelpoista settiä, yleensä lopputulema on ihan jotain muuta! Kiitos!
VastaaPoista