Kylmän ja myöhäisen kevään vuoksi saarikautemme alkoi tänä vuonna tavanomaista myöhemmin. Kätevä ystävineen oli kyllä käynyt laittamassa paikkoja kuntoon ja kalastelemassa parina aikaisempana viikkona, mutta minun virallinen saarikausi alkoi vasta toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Ilmat suosivat ja puuhaa oli paljon.
Kevään ensimmäinen jännitysmomentti on tietenkin aina:
Missä kunnossa kesäkeittiö on talven jäljiltä? Toimiiko
jääkaappi ja ennen kaikkea onhan vanha retroajan Upo -merkkinen kaasu-uunini
vielä toimintakuntoinen?
Onneksi talvi oli kohdellut kesäkeittiötäni hyvin. Jääkaappi
(myös kaasu) lähti toimimaan yllättävän pienen kikkailun jälkeen ja ihana
uunini toimi kuin unelma <3
Tuo ihana uunini saaressa on ollut kolmisen vuotta. Löysin
sen vanhana, mutta yllättävän hyväkuntoisena huutokaupasta.
Punainen
Upo sai ensisilmäyksellä sydämeni jättämään pari ylimääräistä lyöntiä väliin.
Tuo oli saatava – maksoi mitä maksoi!
Ihan kohtuulliseksi kauppahinta jäi ja
mikä parasta, myyjä ja ostaja olivat molemmat tyytyväisiä.
Onnistuneiden kauppojen jälkeen uuni sitten kannettiin
veneeseen matkaamaan kohti loppuelämänsä kotia, Jettesaarta.
Tätä kirjoitellessani muuten tajusin, että en nyt tähän
hätään löydä yhtään kuvaa tuosta kesäkeittiöni helmestä, mutta korjaan
tilanteen ja laitetaan kuvia seuraavaan saaripostaukseen.
Viikonloppu meni kuin siivillä. Laittelin pienen yrttimaani kuntoon. Siivoilin ja järjestelin pikkiriikkistä mökkiämme.
Kätevä istutteli
marjapensaita. Kävimme kalassa.
Tietenkin grillasimme ja paljukin lämmitettiin.
Paljuilun jälkeen nautimme uunituoreesta sitruunapannukakusta ja luonnon
rauhasta.
Voiko viikonlopulta oikeastaan enempää toivoa? <3
Sitruunapannukakku valurautapannussa
Tarvitset:
- 2 dl täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 1,2 dl vehnäjauhoja tai vastaava määrä käyttämääsi gluteenitonta jauhoseosta
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 4 rkl voita
Tee näin:
Laita uuni
lämpenemään n. 220 asteeseen.
Vatkaa kanamunat
kevyesti maidon joukkoon.
Yhdistä kuivat
aineet keskenään ja sekoita munamaidon joukkoon.
Lisää
sitruunamehu ja raastettu kuori hyvin sekoittaen.
Laita
uuninkestävä paistinpannu hellalle kuumenemaan. (mielellään valurautainen 22 –
26 cm)
Kun pannu on
kuuma, lisää voi ja anna sulaa.
Voitele sulalla
voilla myös pannun reunat.
Kaada taikina
varovasti kuumalle pannulle ja nosta välittömästi uuniin.
Paista noin 15-
20 min kunnes pannukakku noussut ja saanut kauniin ruskean värin.
Tarjoile, hillon,
marjojen, kermavaahdon tai jäätelö kera.
Tästä pannarista riittää palat jälkiruoaksi neljälle.
Isompaan pannarin nälkään kahdelle.
Jos mahdollista
niin käytä valurautapannua. Siinä pannarista tulee ihanan rapea pohjainen ja
kuorinen.
Hätätapauksessa mikä tahansa uuninkestävä pannu tai vuoka
käy.
Huomaa, että itse taikinaan ei laiteta rasvaa. Kun sulatat
rasvan pannun pohjalle, se nousee myös taikinan päälle ja kuoresta tulee
todella herkullinen.
Ihanaa ja toivottavasti lämmintä kesäkuuta <3
//tiina
6 kommenttia
Näinköhän se kesä vihdoinkin saapuu. Tuota pannaria on kyll pakko kokeilla. Hyvin näyttää mustikkakin selvinneen. Nyt vaan vettä taivaalta sopivasti, niin saadaan hyvä mustikkasato.
VastaaPoistaEiköhän sitä ensiviikolla taas tule. Tänä viikonloppuna jäikin saareilut saareilematta. 13 m luoteistuulta tekee rantautumisen sen verran haastavaksi, ettei ihan kahdelleen viitsitty lähteä yrittämään.
PoistaÄiti aina kiroaa meidän mökin kaasulla toimivaa jääkaappia. Joka toinen kesä se käynnistyy kerrasta ja joka toinen, pitää pyytää korjaaja avuksi :)
VastaaPoistaValuurautapannulla tulee ihan paras pannari. Mummini aina teki kolme pannullista pannari, kaasu-uunissa, kahvileiväksi!
Ihanaa sunnuntai-iltaa Tinsku <3
Vähän jääkaapin kanssa on välillä kikkailua, mutta onneksi on aina loppuviimeksi lähtenyt toimimaan. Valurautapannu on kyllä ihan proo. Mukavaa alkavaa viikkoa teille koko perheelle ja kivaa kesälomaa <3
PoistaEkassa lauseessa piti hieraista silmiä....luin että tämä sairautemme alkoi tän vuonna. Ihanan näköinen pannari ja jos on sitruunapullan veroinen niin varmasti maistuisi.
VastaaPoistaHuh! Hieraisin silmiäni ja kävin heti tarkistamassa asian! :D Joskus sitä kirjoittelee mitä sattuu ja vielä kun sitä tuppaa sokeutumaan omalle tekstilleen, mutta ei onneksi tällä kertaa :D Noh, onhan saareilukin omanlaisensa "sairaus" tavallaan :D.
PoistaSitruunapullaa ei kyllä voita mikään, mutta pannarina tämä on lähes vertaansa vailla.