* Yhteistyössä Laitilan kanatarha by Munax |
Minipavlovat ovat ihana kahvipöydän herkku tai näyttävä
päätös kesäiselle juhla-aterialle!
Pavlovat sopivat myös keliaakikoille ja valmistuvat tarvittaessa myös maidottomana.
Marenkipohjia kannattaakin ehdottomasti tehdä kerralla aina vähän
enemmän, koska ne säilyvät hyvinkin pitkään ja valmiista
marenkipohjista taiot nopsan vierasvaran kädenkäänteessä vaikka ihan mökilläkin.
Marenkipohjien valmistuksessa menin taas sieltä missä aita
on matalin käyttämällä Laitilan kanatarhan Proegg valkuaista.
Proegg vaahtoutuu
takuuvarmasti kovaksi ja kestäväksi vaahdoksi, joten sopiikin monen
muunkinlaisen ruoanlaiton lisäksi loistavasti myös marenkien valmistukseen.
Muita käyttötarkoituksia ja ravintoarvoja voit käydä
katsomassa kurkkaamassa edellisestä Proegg-postauksestani klikkaamalla tästä, sekä Laitilan kanatarhan
sivuilta klikkaamalla tästä.
Proegg valkuaisen löydät kaupan kylmähyllystä |
Täytteissä on ainoastaan mielikuvitus rajana
Täytteeksi minipavlovoihin voit käyttää marjojen ja
hedelmien lisäksi vaahdotettua kermaa, kasvikermaa maidottomaan versioon. Vaniljavaahtoa tai kerman, tuorejuuston,
rahkan tai jogurtin sekoitusta. Kukin tyylillään ja kaapista löytyvien ainesten
mukaan.
Loistava täyte esim. mökki- tai asuntovaunuolosuhteissa on valmis
maitoon sekoitettava vaniljakastikejauhe vähän paksumpana versiona.
Kokeile myös pavlovia jäätelötäytteellä. Laita marenkipohjan
pohjalle hieman hilloa, lemon curdia tai pähkinä-suklaalevitettä.
Täytä pehmeällä jäätelöllä ja koristele marjoilla. Jähmetä
hetki pakastimessa ja tarjoile.
Älä suotta käytä lusikkaa – ota minipavlova käteen ja
haukkaa!
Suussa sulavat minipavlovat (noin 16 - 20 kpl)
(voit myös helposti puolittaa annoksen)
Marengit:
- 2 dl Laitilan Proegg valkuaista ( 1 dl Proegg valkuaista vastaa 3 munanvalkuaista )
- 4 dl hienoa sokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
- (karamelliväriä)
- Täyte puolikkaalle annokselle:
- 2 dl kermaa vaahdotettuna
- 100 g tuorejuustoa tai 1 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
Koristeeksi:
- marjoja, hedelmiä.
- mintun- tai sitruunamelissan lehtiä
Tee näin:
Mittaa Proegg valkuainen
puhtaaseen mielellään teräsvuokaan.
Vatkaa valkuainen
kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa.
Lisää sokeria
sekaan vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Vatkaa niin
kauan, kunnes valkuaisvaahto on paksua ja kiiltävää.
Mittaa joukkoon maissijauhot,
lopuksi valkoviinietikka ja karamelliväri.
Jatka vatkaamista
vielä hetki. Valkuaisvaahto on valmista, kun se pysyy kulhoa käännettäessä
paikallaan.
Pursota leivinpaperille
noin 10 cm kokoisia pyörylöitä.
Pursota
pyörylöihin myös paksumpi reuna niin, että pavloviin jää keskelle kolo täytettä
varten. Pursottimen puutteessa voit laittaa leivinpaperille ruokalusikalla
nokareita ja levittää ne sitten pyöreiksi noin 1 cm paksuiksi kiekoiksi.
Paista marenkeja
n. 100 *C noin reilu tunti (tai kunnes marengit irtoavat helposti
leivinpaperista, mutta ovat edelleen sisältä hieman pehmeitä).
Avaa uunin luukku
hieman raolleen ja kuivata marenkeja jälkilämmössä noin tunnin.
Vatkaa kerma
vaahdoksi.
Lisää joukkoon
tuorejuusto, rahka tai jogurtti ja vaniljasokeri.
Makeuta maun
mukaan hienolla sokerilla.
Nostele täytettä
marenkipohjille ja koristele mielesi mukaan marjoilla tai hedelmillä.
Lue myös muut
täytevinkit postauksen alusta.
3 kommenttia
Kiitos herkku vinkistä. Enpä ole tiennytkäön, että valkuaista voi ostaa tölkissä, ihan huippua.
VastaaPoistaNam ja iso peukku, tämä herkku sulaa ihan kirjaimmellisesti suuhun, näitä on tullut tehty muutamia kertoja. Näin kesällä kun on tuoreita marjoja saatavilla on pavlova se must juttu. Ihanan helppo uusi tuote, kätevää kun ei tarvitse miettiä mihin ne keltuaiset piilottaisi/käyttäisi. Loistavaa kesäkuun viimeistä viikkoa ja ihanaa lomaa sinulle <3
VastaaPoistaVoi Tinsku ♥ nämä on sellaisia herkkuja etten voi kyllä vastustaa. Omnomnom!
VastaaPoistaKiva tietää, että valkuiaista saa myös tölkissä. Aina tenkkapoo mitä keltuaisilla tekee ...
Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua ♥