Tämä laatikko on tosiaan tehty tuoreesta kukkakaalista,
mutta hätätapauksessa ja varsinkin talviaikaan voi hyvin myös käyttää pakastettuja
kukkakaalinnuppuja, kunhan sulatat ne ensin ja valutat ylimääräisen veden pois.
Pilko sulatetut kukkakaalinnuput pieneksi kuten alla olevassa ohjeessa.
Tällä ohjeella tulee melkoisen suuri satsi, mutta kuten
laatikkoruoat yleensäkin – on myös tämäkin melkeinpä vieläkin parempaa
seuraavana päivänä.
Jauheliha- kukkakaalilaatikko on luontaisesti gluteeniton ja saat siitä tarvittaessa myös helposti täysin maidottoman korvaamalla tavallisen maidon kasvimaidolla ja jättämällä juustoraasteen pois.
Sopii mainiosti myös karppien ruokavalioon.
Jauheliha- kukkakaalilaatikko on luontaisesti gluteeniton ja saat siitä tarvittaessa myös helposti täysin maidottoman korvaamalla tavallisen maidon kasvimaidolla ja jättämällä juustoraasteen pois.
Sopii mainiosti myös karppien ruokavalioon.
Jauheliha- kukkakaalilaatikko ainakin 6. lle
Tarvitset:
- n. 1.2 kg kukkakaalia
- 600 g jauhelihaa
- 1 sipuli silputtuna
- 3 – 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 lihaliemikuutio
- n. 2 dl vettä
- 1 ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 3 tl timjamia
- 2 tl basilikaa
- (1 rkl siirappia tai tummaa sokeria)
- (suolaa)
- juustoraastetta kuorruttamiseen
- tilkka öljyä tai nokare voita paistamiseen
Munamaitoon:
- n. 5 dl maitoa (tai käyttämääsi kasvimaitoa)
- 3 kananmunaa
Tee näin:
Kuullota
sipuleita hetki tilkassa öljyä tai voita pannulla.
Lisää jauheliha
ja ruskista kypsäksi.
Lisää mausteet,
yrtit, tomaattipyree, liemikuutio, siirappi ja vesi ja anna hautua hetki.
Leikkaa
kukkakaali ohuiksi siivuiksi niin, että siitä tulee pientä murumaista silppua.
Silppua myös kukkakaalin
kantaosa pieneksi silpuksi.
Sekoita jauheliha
ja kukkakaali sekaisin isoon uuninkestävään vuokaan.
(Huom. Kannattaa tässä vaiheessa maistella ja arvioida tarvitaanko lisää suolaa, mausteita yms. Reseptin maustemäärillä tulee maistuva, mutta suht mieto laatikko, joka sopii ei niin mausteisen ruoan ystävällekkin.)
Tee munamaito
sekoittamalla munat ja maito hyvin sekaisin keskenään ja kaada seos jauheliha-
kukkakaaliseoksen päälle.
Paista uunin
alatasolla noin 200*C 40 min.
Lisää pinnalle
juustoraastetta ja paista vielä noin 15 min tai niin kauan, että kukkakaali on
mielestäsi riittävän kypsää.
Koristele
tuoreilla yrteillä ja tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.
Vinkki:
Voit raastaa laatikon joukkoon kukkakaalin lisäksi porkkanaa
tai kesäkurpitsaa.
4 kommenttia
Näyttää todella mehevältä ja herkulliselta!
VastaaPoistaNyt oli jännän ( ja herkullisen ) kuuloinen resepti! Ja pojot on annettava, että olet saanut laatikkoruoasta näin houkuttelevan näköiset kuvat, wau!
VastaaPoistaTämä menee kyllä testiin, rakastan meinaan kukkakaalia :)
VastaaPoistaTätä täytyy testata! Mahtava idea, kun itse rakastan kaalilaatikkoa, mutta muu perhe ei. Kukkakaali heille kyllä uppoaa.
VastaaPoista