Ihanaa syksyistä sunnuntaita. Sikäli mikäli vesisateesta ja
tuulesta nyt voi jotain ihanaa repiä.
Toisaalta jos kovin positiivisesti yrittää ajatella niin
luontohan tykkää sateesta. Saadaan varmaan vielä hyvä sienisato ja puolukat
pulskistuvat.
Pulskistuvatko ne vielä? Nm. tietämätön kysyy.
Hommahan on niin, että kyseinen ilma sai minut pitkin
hampain jättämään saariviikonlopun väliin. Kätevä päätti uhmata keliä ja lähti
puuhommiin. Niitäkin on tehtävä, jotta palju lämpiää vielä ensi vuonnakin.
Saamieni väliaikaraporttien mukaan – Ei se keli nyt sitten
niin kamala ollutkaan, joten nyt vähän harmittaa.
Samoin sanoin nou-nou muutamalle tosi kivalle tapahtumalle
perjantailta, kun olin ensin niin varma saareen lähdöstäni, joten sekin
harmittaa.
Toisaalta täällä kotonakin on tuhat ja yksi asiaa, mitä ovat
rempallaan sen takia, kun olen niin paljon iltaisin ja viikonloppuisin aina
jossain muualla. Teinkin viikonlopulle mieleeni oikein listan siitä mitä
kaikkea tekisin kun kerrankin olen kotona. Ja kuten aina, sitä kuvittelee
itsestään aivan liikoja. Saan karsia ainakin yli puolet listastani. Aika vaan
ei riitä tai sitten minusta on tullut iän myötä muuten vain puolitehoinen.
No, niin tai näin niin on tässä nyt jotain ihan
konkreettista saatu aikaankin. Kärräsin esim. keittiön pystypakastimen
kylpyhuoneeseen sulamaan. Kyllä! Luit oikein.
Olen äärettömän laiska sulattamaan
pakastimia ja haluan päästä mahdollisimman helpolla.
Helpointa on oikeasti
työntää koko rämiskä (tyhjennyksen jälkeen tietenkin) Saunan suihkuhuoneeseen (meillä
ei ole sinne kynnyksiä) ja antaa sulaa ja kuivua ihan rauhassa.
Ei ole väliä,
vaikka lattialle tulisi vettä ja pakastimen laatikot on helppo suihkutella
puhtaaksi ja kääntää väärinpäin lattialämmön kuivattavaksi. Helppoa kuin heinän
teko!
Samalla sinksasin vähän muitakin pakastimia ja pakkasin
kategorian jos sitten joskus. mysteeri pussukat ja eivaanoomunjuttu härkkikset
ja falafellit yhteen kassiin kaverin koirille vietäväksi.
Pää asia kun ei
tarvitse roskiin heittää ja kaverin koirat ovat melkoisia jätemyllyjä.
Jos kiinnostaa niin voit lukea lisää tarinaa hieman
ironisesta postauksestani pakastamisen sietämättömästä keveydestä ja hileisten
jäätelöiden hyötykäytöstä klikkaamalla Tästä.
Samalla päätin laittaa sulamaan kesän mittaan pakastamiani
hauki yms. fileitä nyt vihdoin viimein jo aikoja sitten suunnittelemaani kalapullaurakkaa
varten. (tämä oli ykkösprioriteetilla viikonlopun hommista)
Katselin muuten äsken sitä kalamäärää, minkä elämäni
tarmossa nostin eilen sulamaan – Voi hyvä tavaton!
Taisi taas lähteä mopo keulimaan määrällisesti, sillä
sulaneita kalafileitä onkin tuossa nyt sitten useampi kilo.
Siinä meneekin
sitten tämä päivä mukavasti.
Välillä kyllä kiroan itsekin tätä mun kaikki tai
ei mitään mentaliteettiani. Noh, minkäs teet. Se on nyt vaan käärittävä hihat
ja ryhdyttävä hommiin.
Sitä ennen kuitenkin rustaan tähän alle perjantai-iltana
keittämäni aivan loistavan saiturimaisen ”lakkahillon” reseptin, joka myös
köyhän akan ja köyhän ukon -lakkahillona tunnetaan.
Tähän ”lakkahilloon” on varmasti jokaisella varaa!
Köyhän akan lakkahillo
Tarvitset:
- 1 kg porkkanoita
- ½ kg karviaisia (mielellään vaaleita karviaisia. Lue myös muut vaihtoehdot reseptin lopusta)
- n. 4 dl vettä
- n. 400g hillosokeria
Tee näin:
Raasta porkkanat
karkeaksi raasteeksi tai pilko ne ohuiksi siivuiksi.
Nypi karviaisista
”tupsut” ja kanta pois.
Laita
paksupohjaiseen kattilaan porkkanat, karviaiset, vesi, ja keitä hiljalleen niin
kauan, että karviaiset ovat soseutuneet ja porkkanat ovat pehmeitä. (noin
puolisen tuntia)
Kuori
tarvittaessa vaahto pois.
Lisää hillosokeri
ja keitä hiljalleen vielä 10 min.
Purkita hillo
kuumana puhtaisiin kannellisiin lasipurkkeihin.
Jätä hillopurkit
huoneenlämpöön jäähtymään ja siirrä sitten viileään.
Huom:
Köyhän akan lakkahillo muistuttaa maultaan ja näöltään ihan
oikeaa lakkahilloa ja on aineksiltaan halpaa ja maultaan todella herkullista.
Porkkanasta tulee hilloon lakkamainen väri ja karviaisista hapokkuus ja ”lakan”
siemenet.
Jos haluat jalostaa hilloa, niin voit lisätä siihen vaikkapa
hieman sitruunamehua, inkivääriä, kanelia yms. Toki maku ei sitten enää ole
lakkahillomainen.
Jos karviaisia ei satu olemaan, niin korvaa ne, vaikka
raparperilla. Myös hapokkaat omenat tujauksella sitruunamehua käyvät oikein
hyvin.
Tässäpä tämä. tosiaan oikein mukavaa syksyistä sunnuntaita
ja nyt lähden sinne kalapulla talkoisiin.
Ai niin! Tässä muuten vielä pari muuta tosi saiturimaista
reseptiä blogistani:
//tiina
6 kommenttia
Minä olen siitä outo tyyppi, että en tykkää lakoista. Tämä hillo siis uppoaisi niin paljon paremmin kuin se oikea lakkahillo.
VastaaPoistaTsemppiä niiden kalojen kanssa :D
Tämä hillo on kyllä herkullista. Tuumasta toimeen siis ja kiitokset.... usko meinasi loppua kesken kalaurakan kanssa, mutta kaikki tuli kuitenkin tehtyä.
PoistaVoi jee, mä rakastan tätä hilloa, äitee on keitellyt tätä jo lapsuudestani lähtien, vieläkin saan purkin tai toisen, jolla sitten kakkuja täytetään tai nautitaan kanaruokien kera. Vai on tää köyhän akan hilloa, en arvannut nimeä lukiessa yhtään, mutta ihan parasta hilloa kuitenkin! BTW iski himo lettuihin, niin herkullinen kuva sulla <3.
VastaaPoistaTotta tosiaan. Kanaruokien kanssa sopiikiin varmasti mainiosti ja vaikka kylmän jogurttikastikkeen mausteeksi.
PoistaNämä sinun "huijaus"reseptisi ovat mainioita. Tätä kokeillaan ja nuo saiturin pihvit ovat meillä suuressa suosiossa, myös broilerin ja kalkkunan jauhelihasta on tehty. t. Ella
VastaaPoistaNo niin. Huijausreseptejä on itseasiassa hauska tehdä. Kehittelin muuten kalapullatalkoissani "lohettomat lohipullat" :D
Poista