*Yhteistyössä SodaStream
Kirjoittelin loppukesästä, miten meidän perheessä on
helpotettu pullonkantorumbaa SodaStream
laitteen avulla.
Postauksen kesäisinen kuvineen Naantalin saaristosta voi käydä
lukemassa Täältä.
SodaStream on meillä jokapäiväisessä käytössä ja yhtään kivennäisvesipulloa
en totisesti ole enää kaupasta kotiin kantanut. Limupullojenkin määrä on
varmasti yhden käden sormilla laskettavissa.
SodaStream on oiva ja ekologinen lahja pukinkonttiin - Suosittelen lämpimästi.
Kikkakolmonen myös ruoanlaitossa
Sen lisäksi, että hiilihapotettu vesi on mitä parhainta
juotavaa voi sitä käyttää myös ruoanlaittoon.
Lettutaikinaan kannattaa lisätä juuri ennen paistoa kuplavettä
niin letuista tulee pitsimäisen kauniita ja rapsakoita. Itseasiassa ohuen ohuiden
kreppien taikinan nesteenä voi mainiosti käyttää pelkkää kuplavettä.
Kuplavesi sopii hienosti keventämään ja kuohkeuttamaan monia
kuivakakkuja.
Jos kakkutaikinastasi tuli liian paksua niin notkista sitä
lisäämällä taikinaan hieman kuplavettä.
Veden hiilihappo toimii myös nostattajana.
Lisää hiilihapotettu vesi aina viimeisenä taikinaan varovasti sekoitellen juuri
ennen uuniin laittoa.
Helppo kardemummakakku
Tarvitset:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia (tai hapanta kermaa)
- 150 g voita sulatettuna
- 1 ½ dl hiilihapotettua vettä
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään
175 asteeseen.
Sekoita kuivat
aineet keskenään.
Sekoita
kananmunien rakenne rikki.
Lisää kananmunat,
jogurtti, sulatettu voi jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää
hiilihapotettu vesi ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina korppujauhoilla
leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175*C noin 50 – 60 min.
Kypsä kakku alkaa hieman irrota vuoan reunoista ja tikulla
pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa.
Vinkki: Koristele
kakku jouluiseksi sulatetulla suklaalla ja kakunkoristeilla.
Maailmalta kuuluu kummia – SodaStream muuttaa veden viiniksi
Monet ovat saattaneet lukea, että SodaStream on tuonut markkinoille Saksan
verkkokauppaansa Sparkling Cold -tiivisteen josta voi valmistaa itse
kuohuviiniä silloin kun skumppahammasta alkaa kolottamaan. Sokkotesteissä jopa
76 prosenttia maistajista sanoi Sparkling Gold -kuohuvan olevan joko yhtä hyvää
tai parempaa kuin Moët ja Veuve Clicquot!
Melko huimaa. Saapa vaan nähdä saadaanko tuotetta koskaan Suomen
markkinoille. Saksan verkkokaupassakin sitä harmittavasti ainakin toistaiseksi
myydään ainoastaan vain maan sisäisesti.
Varmaa kuitenkin on, että suurena viinin ystävänä aion heti
etunenässä tuotetta testata jos se vain jotenkin tulee mahdolliseksi.
Lue MTV: Makuja -artikkeli aiheesta Tästä
SodaStream Crystal -laitteen arvonta
SodaSteamilta on
tullut myös markkinoille uudenlainen hiilihapotuslaite Crystal.
Crystalin erikoisuutena on tyylikäs lasipullo.
Kauniin lasipullon nostaa mielellään sellaisenaan
juhlavampaankin ruokapöytään ja sokerina pohjalla: Crystal
-laitteessa käytettävät lasipullot ovat konepestäviä, joten ne ovat
helposti puhdistettavissa.
Voit voittaa oman SodaStream Crystal -hiilihapotuslaitteen kertomalla
oman vinkkisi kuplaveden käyttöön leivonnassa, ruoanlaitossa tai missä tahansa.
Kodin ja tekstiilienkin puhdistukseen liittyvät vinkit otetaan myös auliisti
vastaan.
Jos et keksi vinkkiä niin voi jättää vaikkapa jouluisen
tervehdyksen kommenttikenttään tai mitä mieltä olet Sparkling Cold
-kuohuviinitiivisteestä. Testaisitko itse, jos se saadaan lanseerattua myös Suomeen?
Muista myös laittaa viestiisi sähköpostiosoitteesi niin saan
sinuun tarvittaessa yhteyden. Sähköpostiosoitteita ei käytetä mihinkään muuhun
tarkoitukseen kuin voittajaan yhteyden saamiseen.
Arvonta alkaa nyt ja päättyy viikon päästä sunnuntaina
17.12.2017.
Onnea arvontaan ja odotan innolla kaikkia loistavia
vinkkejänne.
Mukavaa sunnuntai-iltaa ja reipasta alkavaa viikkoa!
Muihin SodaSream laitteisiin ja -tuotteisiin voit käydä
tutustumassa SodaStreamin sivuilta klikkaamalla Tästä
//tiina
*Yhteistyössä SodaStream
Arvonta on suoritettu ja onnennumero osui kommenttiin 18 eli Hannu R. Onnea !
73 kommenttia
Todellakin mukana arvonnassa, laite tulisi kivennäisveden suurkuluttajalle tarpeeseen.
VastaaPoistaEnpä ole älynnyt käyttää kuplavettä ruuanlaitossa, lättytaikinaan kyllä.
Ja tuollainen skumppasysteemi olisi kyllä upea juttu 😂
Lunta on maa täys, joulu tullee kovaa vauhtia :)
VastaaPoistaNaurajatar@suomi24.fi
Kyllä tulisi jatkuvaan käyttöön �� lättytaikinassa olen käyttänyt, muita vinkkejä ei ole tiedossa.
VastaaPoistamarita.lasanen@luukku.com
Vohveleihin olen käyttänyt kivennäisvettä, mutta enpä edes ajatellut, että kuplavettä voisi käyttää ruoanlaitossa tai muussa leivonnassa. Kuohuviinitiiviste kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkä sitä voisi joskus testata. Mukaan arvontaan, SodaStream olisi ihan huippukiva saada omaan käyttöön. riiti81(AT)gmail.com
VastaaPoistaKuplavettä käytän vohvelitaikinassa.
VastaaPoistaSkumppaa kokeilisin innolla!
paivivuorimies@gmail.com
Käyttäisin kuplavettä mm. Vohvelitaikinassa, tai letuissa. Myös sorbettien ja jäätelöiden pohjanana käyttäisin. Kesäksi saisi tehtyä kätevästi mehujääpuikkoja kuplavedestä ja esim hedelmäsoseista muotteihin. Tuo skumppastreamer olisi kyl super hyvä ;) lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaLättytaikinassa olen käyttänyt en muuten. :-)
VastaaPoistasara.rokman@gmail.com
Mukana arvonnassa😊 lettutaikinassa olen käyttänyt kivennäisvettä. Muuhun ruoanlaittoon en ole tainnut käyttää
VastaaPoistaIhanaa joulun odotusta!
susannaposti88@gmail.com
Muurinpohjalettuihin käytämme kuplavettä, kannamme sitä kaupasta. Ja tuo skumppajuttu olisi kyllä kokeilemisen arvoinen.
VastaaPoistaMukavaa joulunaikaa! :)
VastaaPoistaMykramilla(at)gmail.com
Gazpachoon olen käyttänyt kivennäisvettä!
VastaaPoistajuulia.myllykangas@outlook.com
testaisin kuohuviinitiivistettä :)
VastaaPoistamariaheinonen1@hotmail.com
Enpä ole tajunnut kuplavettä käyttää leivonnassa, täytyypä kokeilla!
VastaaPoistajmlehtim@hotmail.fi
Leivonnassa kuplavettä? No miksipäs ei! :)
VastaaPoistanannaliini10@gmail.com
Oli kyllä ihan uusi juttu että kuplavettä voisi käyttää ruuanlaitossa :D täytyykin kokeilla edellämainittuja! Mejujäitä olen kyllä tehnyt kun usein sekotan mehutiivistettä kuplaveteen ja juon sellaisena 😊
VastaaPoistaSusku646@hotmail.com
PoistaVoi vitsit tämä olisi kyllä ihanaa voittaa! "Kuplavettä" menee ihan sellaisenaan, mutta olen käyttänyt sitä myös lettutaikinaan ja mehuboolin sekaan. emilia_ho(at)hotmail.com
VastaaPoistaOlen vohvelitaikinaan joskus laittanut kuplavettä. Kakkuakin taidan nyt kokeilla. Skumppaa kyllä maistelis mielellään
VastaaPoistaWaude tuo juttu veden muuttamisesta viiniksi tai skumpaksi Onkohan tiivisteen keksijä sukua sille kaanaan maan ukolle, joka teki saman tempun? Joka tapauksessa tykkään kuplavedestä, sillä se on raikasta janon sammutukseen. hannu.raty@kolumbus.fi
VastaaPoistaTiivistettä vois hyvinkin kokeilla ��.
VastaaPoistamerjaheikkinen@hotmail.com
Mulla ei ole antaa mitään hyvää vinkkiä kuplaveden käyttöön ruuanlaitossa, koska en ole koskaan kokeillut.. mutta aion kokeilla ja voi kuinka tarpeeseen laite tulisi, kuplavesi on ihanaa :)
VastaaPoistaMarre.krohns@gmail.com
Joskus on tullut Lättytaikinaan pistettyä kuplavettä. Tällä hetkellä kuitenkaan ei ole kuplavesikonetta.. Niinpä on tullut colatiiviste kulutettua marinadeihin. Ja kiitos maukkaasta sinappiohjeesta (mieto kinkkusinappi)!
VastaaPoistaalchemilla77@gmail.com
Kuplavettä oon minäkin käyttäny lätty- ja vohvelitaikinassa muta tää kakku menee ehdottomasti kokeiluun :)
VastaaPoistajonanpel@gmail.com
Kiitti tuosta vinkistä. Lettuihin olen vissyä laittanut mutta en kuivakakkuihin.
VastaaPoistaIhanaa alkanutta viikkoa <3
p.s. en osallistu arvontaan tällä kertaa :)
Samaa ehdottaisin kuin sinäkin eli lettutaikinaan.
VastaaPoistaEi ole tullut käytettyä, pitää varmaan kokeilla!
VastaaPoistamannanpostiatluukkupistecom
Mä olen käyttänyt vissyä vain vohveli- ja lettutaikinassa. Talouden hiilihapotuslaitekiintiö täynnä, joten en osallistu arvontaan :-) Reipasta joulunodotusta!
VastaaPoistaOma vinkkini on, että lapset saa hyvin juomaan terveellisiä marjamehuja, kun markkinoi ne limsaksi. Sodastreamin happoveden sekoittaminen mehutiivisteeseen on ainakin meillä ratkaissut monta ongelmaa.
VastaaPoista- Vilmak
vilmakoon@gmail.com
Olen käyttänyt kuplavettä lätty- ja vohvelitaikinoissa. Meillä tykätään myös juoda paljon kuplavesiä eri tavoin maustettuna ja skumppajuttu kuulostaa kyllä jännältä!
VastaaPoistakrista.nissila@gmail.com
Lettutaikinassa olen käyttänyt ja tekee kivan pitsireunuksen lettuun.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Meillä on ollut kuplavesilaite, mutta en osannut hyödyntää sitä ruoanlaitossa tai leivonnassa. Kuohuviinin tekoa voisin kokeillakin. merikukka(a)gmail com
VastaaPoistaMukavaa joulunaikaa ja kuohuviinitiivistettä odotellen
VastaaPoistamummolta@gmail.com
Lettutaikinaan hyvä, samoin smoothieihin.
VastaaPoistajokinen.sara(at)gmail.com
Smoothien sekaan :)
VastaaPoistaellijapii@gmail.com
En ole hoksannut käyttää leivontaan tai ruoanlaittoon kuplavettä. Skumppaa koeilisin ehdottomasti!
VastaaPoistaeeva22@hotmail.com
Herkullisen näköinen kakku. Voiton antaisin ehdottomasti lahjaksi äidilleni.
VastaaPoistao.krimou@suomi24.fi
Herkullinen kakku :) Eipä ole tullut mieleen käyttää leivonnassa, pitääpä kokeilla!
VastaaPoistanannaliini10@gmail.com
Kuplavettä lorauttaisin vichyn sijaan friteeraustaikinaan... Friteeratessa kävi joskus onnettomuus kun muistin IHAN VÄÄRIN mitä poikani tahtoi. Friteerasin KAIKKI banaanit ja yhden chilin.. SIIS VÄÄRINPÄIN! Banaani oli pahaa ja chiliä kaipasivat :) Voi mua!!
VastaaPoistabikkenpilttuu at hotmail.com
Toivotaan, että tulee kuoharikin Suomen markkinoille :) Mukavaa joulun odotusta :) maatiaiskananen@gmail.com
VastaaPoistaEn ole kuplavettä kokeillut muualla kuin vohveleissa ja lettutaikinassa. Ai että, miten herkullisen rapeita niistä tuleekaan :) Mutta kiitos maukkaan näköisen reseptin, taidankin tehdä anopille pukinkonttiin tuollaisen kakun! :)
VastaaPoistatheriddlerr@outlook.com
Kuohyviinitiiviste kuulostaa suorastaan upealta! Sitä tahdon kokeiluun jos vain saadaan Suomen markkinoille. Kuplavesi piristää aina, itsellä se tuo suuresi iloa esimerkiksi siivoustuokion lomassa :) Ihanaa joulun odotusta sinulle ja kaikille lukijoille <3
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Kuplavedestä ei ole kokemusta. Koiran karvat lähtevät matosta parhaimmin kostealla sienellä..
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Laite olisi enemmän kuin tervetullut meidän talouteen. niina.rossi@kolumbus.fi
VastaaPoistaKun paistan broilerinfileitä pannulla lisään mukaan kuplavettä, niin tulee tosi mureita
VastaaPoistaTuota kotitekoista kuohuviiniä olisi mielenkiintoista testata. Mukavaa joulun odotusta! -kati-
VastaaPoistaLeivonnassa kuplavesi tuo kuohkeutta:) esimerkiksi sämpylöitä tehdessä. Itse olen käyttänyt myös joskus kasvojen pesussa kuplavettä. pija@luukku.com
VastaaPoistaKOUHUVIINI SODA STREAM �� Miks mä en ole kuullut tästä ennen?!?!?
VastaaPoistaSoda streamiä menee siis kaasupullo/kuukausi mulla ��
Hapotettu vesi sopii ihanasti vohveleihin, tulee rapsakoita ja maukkaita, myös keittoihin tulee ihana särmä kunlisää happotettua vettä
Crystal kone päihittäisi kyllä mun muovivehkeen
1dtypy(@)gmail.com
Itsekin olen käyttänyt vain vohveleihin ja itsemaustettuihin kuplajuomiin. :)
VastaaPoistabelegwen81@gmail.com
Lettutaikinassa olen käyttänyt kuplavettä.
VastaaPoistasuvi.vikholm(a)luukku.com
Käytän kuplavettä frittitaikinaan
VastaaPoistaunelmiaonnesta(at)gmail.com
En ole kupalaveden käyttöä testannut, mutta juuri kuivakakkujen kuohkeuttajana uskoisin toimivan hyvin! Mielenkiintoinen tuo reseptisikin kyllä. :) Mietin, että jos maidottomaksi sen vielä saisin muokattua... Hyvää joulua! hiltuha(at)gmail.com
VastaaPoistaVohvelitaikinassa olen käyttänyt. :) ja viinikonetta testaan varmasti. :)
VastaaPoistahippohiiri at gmail.com
No minulle tuli mieleen friteeraustaikina, jossa olen kuplavettä käyttänyt. Ja niin tuorepuurossa aivan loistava tavallista vettä korvaavana.
VastaaPoistatanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Friteeraustaikinassa ja letuissa on tullut kuplavettä käytettyä ja oon joskus jonkin kuivakakynkin tehnyt kuplaveteen. tia.kokki@gmail.com
VastaaPoistaVohvelitaikinassa käytän kuplavettä ja nyt täytyy kokeilla tuota kakkua :) Ja kokeilisin myös kuohujuomatiivistettäkin.
VastaaPoistajanedoe65@luukku.com
Niin mukana arvonnassa ns. käsivammasena. Olis laite mitä meitsikin voisi käyttää. Vanhat laitteet niin hankalia pullon laittamisessa ettei onnistu multa. Sähkövatkain kyllä pysyy käsissä, vaikkakin leivonatai nykyisi aiheuttaa hillittömän sotkun :). Kunnon projekti :)
VastaaPoistaellu.minkkinen@gmail.com
Kuplavettä vohvelitaikinaan niin tulee rapsakampia! :)
VastaaPoistamimyy93@gmail.com
Hyvää joulunaikaa. Kuohuviinitiiviste kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Ehkäpä se joskus rantautuu Suomeenkin. sonjaemiliia(at)gmail.com
VastaaPoistaVohveli-ja lättytaikinaan olen kuplavettä laittanut. Tuo kakku pitää ehdottomasti kokeilla! meerinen@gmail.com
VastaaPoistaMukaan! Itsekkin olen käyttänyt vain lettutaikinassa. Mukavaa joulunaikaa!
VastaaPoistaTiina
miumiu83 at gmail.com
Mukana! En ole kokeillut kuplavettä ruoanlaitossa, postauksesta sai hyviä vinkkejä! :-)
VastaaPoistasiirun@luukku.com
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHiilihapotettu vesi tuo mukavaa kuohkeutta lettu- ja vohvelitaikinaan sekä munakkaaseen. Myös täytekakut tulevat mukavan kuohkeutta sillä kostuttaessa.
VastaaPoistaHyvää joulun odotusta!
vitaevay@gmail.com
Mukaan ihanaan arvontaan :) Vohvelitaikinaan olen itse ainostaan käyttänyt, joten ei taida täältä hyviä vinkkejä tulla :) Hyvää joulua :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Kuohuviinitiiviste kuulostaa hyvältä idealta! Toivottavasti toteutuu :)
VastaaPoistaMukana arvonnassa :)
hilsan@luukku.com
Lättytaikinaan olen käyttänyt. Mukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Mukaan hienoon arvontaan. Lettuja tehdessä olen käyttänyt. Salli.moilanen35€gmail.com
VastaaPoistaRauhallista joulua. Voisin vaikka testakin kun tulee suomeen. hpjk35@gmail.com
VastaaPoistaEi löydy vinkkiä täältä, mutta kovasti kaivattaisi "vissykonetta" meidän kotiin. :) Viivi/ vivan2@luukku.com
VastaaPoistaMukana arvonnassa, jos vielä ehtii! wilskaminna@gmail.com
VastaaPoistaEn oo kyllä muuten käyttäny leivonnassa kuin vohvelitaikinassa. Vissyä tulee juotua paljon, tää laite ois iso säästö rahassa ja apu kantamiseen!
VastaaPoistasannamaria77 at gmail.com
Oi skumppaa!! :P Heti testaisin :)
VastaaPoistaheidinposti ät nei.to
Laite ollut käytössä jo vuosia, kiitokset uusista käyttö vinkeistä. ulla.nystrom@windowslive.com
Poista