Lasimestarin silli on varmasti yksi perinteisimmistä
jouluisen kalapöydän herkuista ja se on varsin vaivaton valmistaa.
Silli saa kypsyä kylmässä ennen tarjoilua noin 2-3 päivää,
joten ehtii hyvin.
Perinteinen lasimestarin silli
(noin puolen litran lasipurkillinen)
Tarvitset:
- 1 paketti kevyesti suolattua silliä (a’ noin 400 g)
- 1 punasipuli renkaina
- 1 porkkana ohuina siivuina
Mausteliemi:
- 2 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- noin 10 kokonaista valkopippuria
- noin 10 kokonaista maustepippuria
- noin 6 kokonaista neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
Tee näin:
Kiehauta
mausteliemen ainekset ja laita jäähtymään. Liemi saa mielellään olla ihan
nolla-asteista kalojen päälle kaadettaessa.
Poista sillistä
sisälmykset ja evät. Huuhtele hyvin juoksevalla vedellä. (Huom. Jos käytät
perinteistä suolasilliä niin liota sitä kylmässä vedessä yön yli perkauksen
jälkeen. Kuivaa talouspaperilla.
Pilko silli noin
2 cm kiekkopaloiksi selkäruotoineen. Toki voit myös fileoida sillin ja leikata fileet
pieniksi suupaloiksi.
Lado puhtaaseen
lasipurkkiin kerroksittain sipulia, porkkanaa ja silliä.
Kaada päälle jäähdytetty
liemi ja sulje purkki tiiviisti.
Säilytä kylmässä
2-3 vuorokautta.
Lasimestarin silli säilyy kylmässä hyvin noin 2 viikkoa.
Lähetä kommentti