*Yhteistyössä Mauste-Sallinen
Tuntuu ihan käsittämättömältä, että huomenna alkaa jo jouluviikko.
Mihin tämä aika taas livahti?
No toisaalta – tänä jouluna aion ottaa rennosti enkä ota
stressiä mistään. Stressiä on ihan ollut jo tälle vuodelle vaikka muillekin jaettavaksi,
joten teen sen mitä ehdin ja ihan fiilispohjalla.
Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin ja monesti vähemmän saattaa
olla juurikin enemmän.
Jos sinullakin on jouluvalmistelut vaiheessa tai vaikka ei
olisi niin tässä kuitenkin oiva ja helppo valmispiparien tuunausvinkki. Keittiöstä
tulvii se ihan aito piparintuoksu ja lopputulos on suorastaan katseen
vangitseva.
Yllätä vaikka duuniporukka viemällä kahvihuoneeseen
kulhollinen suklaisia kinuski-pipareita. Niin minäkin ajattelin tehdä huomenna.
Huom. Painotus sanalle ajattelin - Se on sitten eri asia jääkö näitä enää yhtään
huomiselle J
Onneksi nämä on silti niin helppoja ja nopeita tuunattavia,
että voin tehdä vielä vaikka toisen pellillisen.
Kaupan pipareitakin on vielä kaapissa.
Suklaiset kinuski-toscapiparit
(noin pellillinen)
Tarvitset:
- valmiita paksuja piparkakkuja (kovin ohuet saattavat kärähtää uunissa)
- 1 pussi mantelilastuja. Mauste-Sallinen a 70g
- 75 g voita
- ½ dl kermaa
- ½ dl fariinisokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- Koristeluun:
- n. 80 g suklaata
Tee näin:
Laita
fariinisokeri, kerma ja voi paksupohjaisen kattilaan.
Anna seoksen
kiehua hiljaa kuplien noin 10 min tai niin kauan, että seos muuttuu
kinuskimaiseksi.
Ripottele päälle 70 g pussillinen Sallisen mantelilastuja ja mantelilastujen päälle vehnäjauhot.
Sekoita hyvin sekaisin
ja nosta kinuskitosca pois levyltä.
Asettele
piparkakut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nostele kahdella
pikkulusikalla kinuskitoscaa pipareiden päälle. Voit levittää toscaa ihan
huoletta haluamaasi malliin. Jos mittasit aineet huolellisesti ja keitit seosta
riittävän kauan niin se ei valu pipareiden päältä pois uunissa.
Kuumenna
piparkakkuja 200*C uunissa noin 3 minuuttia niin, että tosca hieman kuplii ja kiinnittyy
piparin pintaan.
Koristelu:
Pilko suklaa esim.
kahvimukiin ja sulata mikrossa täydellä teholla 1 minuutti. Sekoita ja kuumenna
vielä voin 1 minuutti tai niin kauan, kun suklaa on täysin sulanut.
Kaada suklaa
esim. kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai vahvempaan pakastuspussiin.
Leikkaa
kärkeen/kulmaan pieni reikä ja pursota ohuelti suklaata piparien päälle.
Vinkki: Kaksin
aina kaunihimpi: Käytä koristeluun tummaa ja valkoista suklaata.
*Yhteistyössä Mauste-Sallinen
Katso lisää reseptejä Mauste-Sallisen sivuilta https://mauste-sallinen.fi/
Kannattaa käydä tykkäämässä myös heidän FB -sivuistaan
klikkaamalla Tästä.
Stressitöntä ja mukavaa jouluviikkoa toivotellen:
//tiina
2 kommenttia
Sinulla on juuri oikea asenne tähän joulun odotukseen.
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä pipareita, nam!
Oi kiitos - vaikka tykkäänkin tavallisista joulupipareista, niin niiden tuunaaminen tällä ohjeella saa veden kielelle. Pakko kokeilla :)
VastaaPoista