Pekoni-
mangosalsa on raikas makean ja suolaisen täydellinen liitto.
Mehukkaan
mangon makeus yhdistettynä rouskuvan rapean pekonin suolaisuuteen vie salsan
todellakin ihan seuraavalle tasolle.
*Tämä resepti ja postaus on toteutettu
kaupallisessa yhteistyössä HK:n kanssa.
Pekoni-
mangosalsa on tietenkin omiaan tortilloissa tai ihan
sellaisenaan nachoilla dippaillen.
Varma
illanistujaisten hitti on, kun tarjoilet pieniä herkullisia suupaloja
laittamalla nachojen tai ruislastujen päälle hieman mausteista jauhelihaa tai
broileria ja päälle reilusti pekoni- mangosalsaa.
Tee suupaloja heti reilusti - Vati on
tyhjä hetkessä.
Erityisen
hyvää pekoni- mangosalsa on lähestulkoon ihan kaiken grillatun ruoan lisukkeena.
Grillattu
broileri ja salsa! Oi, oi – Ihan juuri nyt ei riitä sanat kertomaan. Se vaan on
koettava itse.
Pekoni- mangosalsa
Tarvitset:
- n. 340 g HK Amerikan pekonia
- 1 syöntikypsä mango
- ½ punasipuli pienenä silppuna
- ½ suippopaprika pieneksi kuutioituna
- 1 punainen chili
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- n. 3 rkl makeaa mietoa chilikastiketta
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- 1 dl tuoretta persiljasilppua
Tee näin:
Levitä pekonit kahdelle
uunipellille niin, että ne eivät kosketa toisiinsa.
Laita pekonipellit kylmään
uuniin ja säädä uunin lämpötilaksi 225 C*.
Kypsennä
pekoneja noin 20 min tai niin kauan, että pekonit ovat ruskistuneet ja
kypsyneet rapeiksi.
Nostele
pekonit talouspaperin päälle jäähtymään.
Kuori ja pilko mango
pieniksi kuutioiksi.
Poista chilistä siemenet ja
silppua se pieneksi silpuksi.
Sekoita
kulhossa mango, silputtu sipuli, paprika, chili ja persiljasilppu sekaisin.
Mausta mustapippurilla,
murskatulla valkosipulilla ja maun mukaan miedolla makealla chilikastikkeella.
Laita jääkaappiin
maustumaan noin puoleksi tunniksi.
Silppua jäähtyneet
pekonit isolla veitsellä pieneksi rouheeksi.
Sekoita
pekonirouhe salsan joukkoon ja tarjoile heti.
Pekonista kokkaat suolaista ja makeaa
Vaikka
ei ehkä heti ihan ensimmäisenä tulisi mieleen, että pekoni sopii myös mainiosti
makeisiin jälkiruokiinkin, niin totta se on.
Ihan
paras jäätelö mitä koskaan olen syönyt, on juurikin pekoni-
pekaaninpähkinäjäätelö.
Tätä
ja monta muuta herkkua kokattiin Pekonista 2018 -tapahtumassa Helsingin
Teurastamolla Flavour Studiolla maaliskuussa.
Alla muutama kuva Pekonistan annista ja koko 9
ruokalajin menyn reseptit voit käydä lukemassa klikkaamalla Tästä.
Katso
samalla myös Fiilisvideo Pekonista -tapahtumasta postauksen lopusta. Videolla saatat nähdä tuttuja
kasvoja.
Pekonia, pähkinää ja jäätelöä |
Pekoni- timjamileipä |
Pekonia, mangoa ja sinihomejuustoa |
Pekonia, kaakaota ja vaniljaa. Pekoniin käärittyjä Oreo-kekesejä |
Pekonia, sinappia ja kahvia |
Pekonia, omenaa ja vadelmaa |
Osallistu kilpailuun - Voit voittaa 1000€ matkalahjakortin
Tänä
vuonna on pekonin juhlavuosi!
HK Amerikan pekoni
täyttää 40 vuotta. Perinteinen HK Amerikan pekoni on saanut vuosien saatossa
rinnalleen myös monta uutuustuotetta kuten tuttu Amerikan pekoni lastuina.
Pekonilastuista
on helppo pyöräyttää vaikkapa täyte aamiaismunakkaalle.
Englannin pekoni,
joka on brittityyliin hieman paksumpaa sisältää fileetä sekä kylkeä.
Italian Pekoni on myös
herkullinen uutuus, jonka esikuvana on italialainen pancetta. HK Italian Pekoni
on leikattu rullatusta kyljestä, joka antaakin sille erityisen näyttävän
muodon. Italian Pekonissa maistuvat leppäsavu, Italialaiset maut ja
parmankinkku. HK Italian Pekonia voit käyttää esim. pastoihin ja pizzan päälle
Varsinkin
muodoltaan se sopii erityisen hyvin hampurilaisen väliin.
HK Amerikan
pekonia saa muuten myös kätevässä mikrokypsennyspakkauksessa.
Pekoni
valmistuu nopeasti ja ilman käryä.
Juhlavuoden
kunniaksi HK järjestää pekonireseptikilpailun.
Jos
sinulla on takataskussa joku erityisen hyvä pekoniresepti niin, osallistu
ihmeessä.
Palkintona
on 1000 euron arvoinen matkalahjakortti ja minnepä muuallekaan kuin Amerikkaan.
Kilpailuun
pääset osallistumaan klikkaamalla Tästä.
Ps. HK:n sivuilta löytyy myös paljon toinen toistaan herkullisempia pekoni- ja muita reseptejä. Käy ihmeessä tutustumassa.
Ps. HK:n sivuilta löytyy myös paljon toinen toistaan herkullisempia pekoni- ja muita reseptejä. Käy ihmeessä tutustumassa.
Katso myös Kulinaari ja Kokit ja Potit - blogien mainiot pekonireseptit:
Pekoni- kinuskipannacotta
Aamiaispizza pekonilla
Ihanaa ja aurinkoista toukokuuta!
Kokataan HK Pekonista!
//tiina
8 kommenttia
Tossa salsassa voi maistaa kaiken mikä on kesässä parasta! Menee niin kokeiluun grillatun lihan kaverina. Ja juurikin fajitaksen täytteeksi!
VastaaPoistaAivan mahtavan makuinen salsa vaikka itse sanonkin ja onneksi tuli se kesäkin sopivasti <3
PoistaVaikka en pekonia syökään (on kuulemma olemassa kalkkunapekonia) niin se täytyy sanoa, että värikäs ruoka näyttää aina hyvältä.
VastaaPoistaNiin totta. Värikkyys houkuttelee maistamaan :) Aurinkoista ja mukavaa viikkoa Outi :)
PoistaIhanan värikäs ja herkullisen näköinen herkkuruoka. Pekonia on NIIN hyvää!
VastaaPoistaNyt tuli nälkä.... :)
Kiitos <3 Pekoni kruunaa lähes ruoan kuin ruoan <3
PoistaNo olipas ihan huippu hyvää, tänään tuli testattua tämä. Grillatun broilerinfileen päälle päötyi. Persiljaa ei ollut niin korvasin runsaalla määrällä tuoretta timjamia. Hetken ohje kerkisi olla printscreeninä kännykässä muistuttamassa.
VastaaPoistaKiitos ja jatkoon meni :)
Kiitos Tuomas kommentista. Aivan ihana kuulla <3 On aina niin parhautta saada palautetta, miten on onnistunut ja onko maistunut. Mukavaa ja aurinkoista kesää toivotellen. //tiina
Poista