Finlandia Caviar Shop & Restaurant - Luxusta rennosti

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

     
                                                                                                                     *yhteistyö
Ihan Helsingin kauppatorin vieressä Kauppahallia viistosti vastapäätä Etelärannassa sijaitsee taatusti Suomen rennoin Luxusruoan ravintola Finlandia Caviar.

Olet ehkä aina kuvitellut, että kaviaari, osterit ja laadukkaat mädit ovat täysin ulottumattomissasi.

Kuvittelit ehkä myös, että kaviaaria myyvät ravitolat ovat vain sinisen- tai punaisen plyysisiä pönötyspaikkoja, joissa vahanukkemaiset ihmiset ja oman elämänsä James Bondit istuvat jäykästi ja hymyilevät väkinäisesti – Olet täysin väärässä.

Varmasti vahvin ajatuksesi on, että sinun pitää laittaa pino satalappusia pöytään, ennen kuin kaviaariravintolasta saa pientäkään murusta pöytään – Olet ajatuksinesi aivan metsässä.

Heitä nämä pinttyneet harhaluulot romukoppaan.
Finlandia Caviar Shop & Restaurant on paikka minne kokoonnutaan kokemaan elämyksiä.
Jos vieläkin ajattelet että et sovi joukkoon, niin voin kertoa sinulle – Sovit aivan varmasti.


Kaviaaripastaa

Suklaaleivos kaviaarilla

Finlandia Caviar Shop & Restaurant


Finlandia Caviaria pyörittää asialleen vannoutuneet äiti ja poika, Valeria ja Kirill.
Valeria Hirvonen on syntynyt siellä, missä kaviaari on ollut osana jokapäiväistä elämää, tätä ilosanomaa ja pientä juhlaa arjen keskelle hän poikansa kanssa haluaa tuoda suomalaisten elämään ja ulottuville.

Finlandia Caviar Shop & Restaurant on miljööltään hyvin skandinavinen.
Voit poiketa maistelemaan laadukkaita mätejä, kaviaareja tai ostereita samppanjan, kuohuviinin tai vaikkapa vodkan kera. Mainittakoon myös, että täällä on tarjolla vodkia, mitä ei mistään muualta Suomesta saa.

Jos haluat nauttia pidemmän kaavan mukaan, niin Valeria valmistaa itkettävän ihanaa tuoreesta pastasta valmistettua kaviaaripastaa. Jälkiruoaksi voit nauttia kaviaarilla maustettuja suklaaleivoksia.

Ravintolan yhteydessä on myös myymälä mistä voi ostaa mukaan kotiin viemisiä. Kaviaaria, laadukkaita ostereita ja tryffelivoita. Tarjolla on myös hyvät valikoimat erilaisia mätejä. Omaan ostoskoriini päätyikin purkki siian- ja rasvakalan mätiä. Kaikki mädit myydään pastöroituna.
Jos et pääsee paikanpäälle, niin tuotteita voi ostaa myös Finlandia Caviarin verkkokaupasta.





Elämyksiä kohtuuhintaan

Kuten jo tuolla ylempänä kirjoitinkin, niin meillä suomalaisilla on varmasti vankka käsitys siitä, että kaviaari on jotain niin hienoa ja kallista, ettei siihen tavallisella kuolevaisella ole varaa. 

Onhan se hienoa ja kallistakin, mutta Finlandia Caviar-ravintolassa kaviaarien maailmaan pääsee tutustumaan vähintäänkin kohtuuhintaan.

Esimerkiksi neljän erilaisen kaviaarin setti maksaa 75€.  Annosta suositellaan 1-3 henkilölle.
Oiva tapa tutustua, ja oppia arvostamaan kaviaarin persoonallisia ominaisuuksia.
Kaviaarit tarjoillaan tryffelivoideltujen vehnäkeksien tai paahtoleivän ja smetanan kera. Jaettavissa annoksissa hintaan lisätään tarjoilusta 5€/henkilö.

Erilaisiin suomalaisiin mäteihin pääsee tutustumaan myös.
Viisi erilaista mätikuppia viiriäisen munan, smetanan kera ja lasillinen laadukasta valkkaria kustantaa 20€.

Kolme Fin de Claire -osteria Malossol-kaviaarin kera ja Joseph Perrier –shampanjaa 39€.

Pitää myöntää, että itsellekin tuli ihan täytenä yllätyksenä Finladia Caviarin hintataso.
Jos haluat palan luxusta ennen teatteri-itaa tai ihan muuten vain – Suosittelen Finlandia Caviaria lämpimästi.

Paikka sopii hienosti myös työporukoille. Valeria ja Kirill kertovat mielellään kaviaareista ja siitä miten ja mistä sammesta millainenkin mäti kerätään. Tämä tyky-päivä taatusti jää mieleen.

Ravintolassa myydään Suomessa tuotettuja kaviaareja. Kyllä! Luit oikein.





Lisätietoa ravintolasta yhteystietoineen ja menyineen löydät klikkaamalla Tästä.
Kirjoituksessa esitetyt hinnat haettu Finlandia Caviarin web-sivuilta.

Kiitokset vielä Valeria ja Kirill ikimuistoisesta illasta.

*makumatkani tarjosi Finlandia Caviar Shop & Restaurant



Seuraa Tinskun keittiössä & Tyynen kaa –blogia Facebookissa:
ja Instassa @tinskunkeittiossa


1 kommentti

  1. Olen monta kertaa paikan ohikulkiessani miettinyt, että tuolla pitäisi piipahtaa. Kiitos
    kattavasta esittelystä. Nyt täytyy kyllä mennä herkuttelemaan!

    VastaaPoista