Taatelikakku
kuuluu jouluun.
Sen voi tehdä hyvissä ajoin, koska se säilyy hyvin ja itse asiassa
paranee ja mehevöityy säilyttäessä.
Samoin
on näiden leivosten laita. Voit tehdä leivospohjan kaappiin ja saada siitä
käden käänteessä juhlavaa tarjottavaa, esim. yllätysvieraille.
Nämä
leivokset myös muuntuvat helposti vaikkapa kokonaan maidottomiksi ja
gluteenittomiksi.
Lisäsin
myös iloksenne muutaman ihanan ja jouluisen vinkin Saaran lautasella –blogista <3
Löydät ne glögi- taatelikakkuleivosten ohjeen alta.
Ihanaa
joulunalusaikaa!
Helpot glögi-taatelikakkuleivokset
Tarvitset leivoksiin:
- 2 dl glögitiivistettä (esim. Marli)
- 1 pkt taateleita a’250 g
- 200 g voita (maidottomaan versioon margariinia)
- 2 kananmunaa
- 1 - 1 ½ dl tummaa siirappia
- 4 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia¨
Kuorrutukseen:
- 2 dl vispikermaa tai vispautuvaa kasvikermaa
- (100g tuorejuustoa) (jätä maidottomasta versiosta kokonaan pois)
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl luumumarmeladia
- 2 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
- Piparkakkuja (huomioi tarvittaessa maidottomuus ja gluteenittomuus)
- Reunallinen noin 25*35 cm uunivuoka
- Pala leivinpaperia
Tee näin:
Murustele
taatelit kattilaan ja lisää päälle glögitiiviste.
Keitä taateleita pehmeiksi
pari minuuttia sekoitellen.
Nosta kattila liedeltä ja
lisää joukkoon voi hyvin sekoittaen. (paras ja kuohkein kakku tulee kun vatkaat
seosta sähkövatkaimella niin kauan, että se jäähtyy huoneen lämpöiseksi)
Lisää kanamunat
jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten.
Lisää siirappi.
Lisää jauhot joihin on
sekoitettu ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja sekoita nopeasti tasaiseksi
taikinaksi. (älä enää vatkaa)
Kaada taikina
leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 200*C noin
25 -30 min.
Kokeile
kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa niin leivospohja on kypsä.
Anna
jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi neliön mallisiksi paloiksi.
Vamista kuorrutus:
Vatkaa vispikerma
vaahdoksi.
Lisää joukkoon sokerit,
kaneli, (tuorejuusto) ja luumumarmeladi ja jatka heti vielä vatkaamista.
Nostele
lusikalla tai pursota kuorrutus leivosten päälle.
Viimeistele
halutessasi piparkakun palalla tai muilla jouluisilla koristeluilla.
Vinkki:
Kuten
taatelikakkukin niin myös nämä leivokset säilyvät hyvin huoneenkin lämmössä
ilman kuorrutetta. Voitkin siis tehdä leivospohjan muutamaa päivääkin ennen
tarjoilua, kunhan peität sen hyvin kuivahtamisen estämiseksi.
Aikuisempaan
makuun, voit myös hieman kostuttaa leivoksia, esim. rommilla.
Saaran lautasella –blogista suosittelen:
Muhkea sämpyläkuusi. Reseptiin
klikkaamalla Tästä
Talvisen metsän marenkikakku
luumusiirapilla.
Reseptiin
klikkaamalla Tästä.
ja Instassa @tinskunkeittiossa
4 kommenttia
Omnomnom….näyttääpä herkulliselta! Jouluksi voisiki leipoa jotain vähän erilaista.
VastaaPoistaKiitos tästä Tinsku ♥
Kiitokset <3 Nämä on kyllä herkullisia ja yli helppoja <3
PoistaNämä sun leipomat leivokset näyttävät kyllä niiiiiin herkullisilta ja niin kauniit ovat pursotuksetkin.
VastaaPoistaVarmasti hyvä makupari tuo glögi ja taateli ja luumu, ihania joulun makuja. Pitääpä laittaa ohje talteen.
Mukavaa illan jatkoa Tiina <3.
Onko mahdollista että näppäin menee jumiin kuolasta? Siis NAM! Näitä on pakko tehdä, ihanan simppeli ohjekin <3
VastaaPoista