Tästä kakusta piti ensin tulla appelsiinillä maustettu fudge
– porkkanakakku, mutta sitten siitä tulikin ainoastaan fudgella ja
appelsiinilla maustettu porkkanakakku.
Tarkoitus oli siis käyttää kakkutaikinaan Fudge Chunks
-pussit, jotka olen joskus saanut Dr Oetkeriltä tuotenäytteinä. Ajatuksena oli
myös maustaa porkkanakakun kuorrute saman firman appelsiinikuoriraasteella,
mutta huomasinkin, että niitä oli jäljellä enää yksi pussi. Onneksi oli vielä
sitruunaa, joten sitä sitten jatkeeksi.
Hommahan meni sitten niin, että kun olin tehnyt taikinan,
laittanut sen pellille ja työntänyt uuniin – Huomasin siinä noin 10 min päästä,
että fudgepussit lojuvat iloisesti pöydällä avaamattomana.
No niin. Laitoin sitten kakun päälle koristeeksi reilusti
fudgepaloja, mutta käytä sinä fudget taikinaan, jos haluat. Jätä kuitenkin
hieman myös koristeeksi.
Laitoin tähän repsuun myös 2 kuorrutusvaihtoehtoa, joista
voit valita mieleisimmän.
Kerrottakoon myös, että alun perin minun piti tehdä
versio 2, kunnes huomasin taas ryssineeni homman ja vatkaavani voita enkä kermaa.
Ei siis nyt mennyt ihan sukseen, mutta pääasia, että kakusta
tuli aivan ihanaa kuitenkin ja vieraat tykkäsivät.
Ps. tein tämän kakun Kätevän syntymäpäiville uudenvuoden aatoksi, mutta on lojunut pöytälaatikossa odottamassa julkaisua, kuten moni muukin resepti. Alan nyt purkamaan tuota lähes pohjatonta pöytälaatikkoani. :)
Ihanaa sunnuntaita <3
Fudgella ja appelsiinilla maustettu porkkanakakku
Tarvitset
pellilliseen:
- 6 kananmunaa
- 4 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria (perus kide)
- 6 dl vehnäjauhoja
- 9 dl porkkanaraastetta
- 300 g sulatettua voita
- (1 ½ pussillista Fudge Chunks -paloja (a’ 85g) ( jätä loppu ½ pussia koristeluun))
- 4 tl vaniljasokeri
- 4 tl leivinjauhetta
- 4 tl kanelia
Kuorrute vaihtoehto 1.
- 300 g tuorejuustoa
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 4 ½ dl tomusokeria
- 2 pussia appelsiininkuoriraastetta (a’ 6g)
Kuorrute vaihtoehto
2.
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 4 dl tomusokeria
- 2 pussia appelsiininkuoriraastetta (a’ 6g)
Tee näin:
Vaahdota munat ja
sokerit.
Yhdistä kuivat
aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon
varovasti vuorotellen jauhoseosta, raastettua porkkanaa ja sulatettua voita. Lisää lopuksi Fudge-palat jos käytät
niitä ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa
korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 *C noin
30 minuuttia.
Anna pohjan
jäähtyä.
Valmista pohjan
jäähtyessä jompikumpi kuorrutus.
Kuorrute 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto
sähkövatkaimella.
Lisää tomusokeri ja appelsiininkuori.
Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle
pohjalle.
Kuorrute 2.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Yhdistä kermaan tuorejuusto nokareina ja sekoita tasaiseksi.
Lisää tomusokeri ja appelsiininkuori hiljaa vatkaten.
Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle
pohjalle.
Leikkaa kakku palasiksi ja koristele palat pienillä
fudgepaloilla ja halutessasi myös porkkanasta tehdyillä koristeilla. Ohje alla.
Porkkanakoristeet
Tarvitset:
- Porkkanoita (noin. 2 – 3 koosta riippuen
- 2 – 3 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
Tee näin:
Kuori porkkana ja
vedä siitä pitkittäin ohuita siivuja kuorimaveitsellä.
Laita kattilaan
vesi, sokeri, sitruunamehu. sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää
porkkanasiivut kattilaan (huom. siivujen pitää peittyä nesteeseen. Lisää
tarvittaessa hieman vettä ja sokeria)
Anna porkkanasiivujen
kiehua hiljalleen noin 5 min.
Kaada liemi pois ja
muotoile siivuista mieleisen mallisia koristeita. Esim. rullaa porkkanasiivu
syömäpuikon ympäri. Nosta leivinpaperin päälle ja poista puikko varovasti. Anna
jäähtyä.
//tiina
4 kommenttia
Ja juuri kun siellä radiossa puhuttiin, että leivonnassa on vaikea muuttaa suunnitelmia kesken kaiken, niin tässä on hyvä esimerkki miten se onnistuu! Ihanaa sunnuntaita.
VastaaPoistaHeh. Multa se joo onnistuu - Välillä ihan pakon sanelemana :D
PoistaMiten tästä sais maidottoman?
VastaaPoistaVoi margariiniksi, maitotuottet kasvimaitopohjaisiksi. Nykyään on paljon vegaanisia tuorejuustoja ja vispautuvia kasvikermoja...onko vegaanista toffeeta tai fudgea? Uskoisin, että on.
Poista