Erilaisia pohjattomia piirakoita on viime aikoina tullut
tehtyä todella useasti.
Miksi? Siksi, että ne ovat niin äärettömän helppoja ja
ruokaisia. Hieman muutakin syytä löytyy, mutta siitä joskus toisella kertaa.
Tässä on äärettömän hyvä perus-ohje mitä voit muokata
kaapista löytyvien ainesten mukaan.
Muista kuitenkin vatkata kananmunat aina hyvin niin saat ilmavan
ja kuohkean piirakan. Muuten se on vain uunimunakas.
Savupalvin tilalla voit käyttää esim. lohta, tonnikalaa tai
vaikka noin 2-3 dl silputtua kukka-ja parsakaalia tai muita kasviksia
Kaikki jääkaapin perällä notkuvat juustokannikat kannattaa
hyödyntää.
#hävikistä herkuksi siis.
Pohjaton savupalvi-juustopiirakka – Helppo ja kuohkea
Tarvitset:
- 4 kananmunaa
- 200g savupalvikinkkua (sattuneesta syystä käytin peuraa)
- 200g raejuustoa
- 200g Creme Fraisea
- 200g sekalaista juustoraastetta/paloja oman valinnan mukaan. (tähän kannattaa hyödyntää kaikki jääkaapin perällä lojuvat
- kuivat juustonkannikat)
- 100g paprikaa pieninä kuutioina
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 tl mustapippuri rouhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- (ripaus suolaa)
- kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
Tee näin:
Kuullota sipulit
tilkassa öljyä tai voita ja nosta jäähtymään.
Vatkaa kananmunat
kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kaikki
aineet munavaahtoon hyvin, mutta varovaisesti sekoitellen. (älä vatkaa)
Voitele pyöreä
piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Vuoka saa tulla hyvin täyteen. Taikina ei
enää isommin kohoa eikä kuohu. Jos taikinaa jää yli – kaada se muffinivuokiin ja
paista 220 *C noin 15 min. Kokeile tikulla kypsyys.
Koristele
kirsikkatomaateilla.
Paista uunin
keskitasolla 200 *C noin 30 min.
Anna vetäytyä ainakin
tunti huoneen lämmössä ennen tarjoilua.
Parhaimmillaan seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.
Sopii myös ruokaiseksi lounaaksi tai illanistujaisiin
salaatin kera.
16 kommenttia
Menee kyllä kokeiluun, kiitos
VastaaPoistaKiva. Meillä tehdään usein. On niin helppo ja täytteenä on just sitä mitä kaapista löytyy. Välillä on siis ollut melko villejäkin versioita, mutta aina hyvää
PoistaIhan mahtava idea ja resepti. Välillä piirakat jää tekemättä just sen takia, ettei jaksa alkaa pohjaa tekemään
VastaaPoistaNiin totta. :)
PoistaKiitos Tinsku! Ihan mielentön idea tehdä pohjaton piirakka ja kaivella myös sieltä jääkaapin hyllyiltä sitä "eilistäkin" mukaan. Kivaa viikonloppua ♥
VastaaPoistaJoskus Marjo laiskuuskin palkitaan :D Kivaa viikonloppua myös <3
PoistaTämä testiin. Onpas hyvä idea, ei ole tullut mieleenkään tuo kananmunien vaahdotus tällaisessa.
VastaaPoistaVaahdotus on tärkeää, jotta taikinasta tulee paksuhko. Jos taikina on vetinen niin kaikki täytteet lompsahtavat pellin pohjaa vasten ja piirakasta tulee nurinkurinen munakas.
PoistaNo todellakin, tämä piirakka on aivan hurmaava eikä vähiten siksi, että turhaa taikinaa ei tarvitse syödä, pääsee heti itse asiaan käsiksi. NAM ja iso peukku!
VastaaPoistaTätä tullaan tekemään meilläkin.
Niin totta. Pohjassa on ihan turhaa energiaa ja yleensä myös paljon rasvaa. Vaaleista jauhoista leivotussa pohjassa kun ei ole edes minkäänlaista ravinnollsita arvoa, kuten kuituja yms.... parempi mennä siis suoraan asiaan :D
PoistaKokeilu munattomana ....huh vähän jännittä kuinka onnistuu. Munan korvaan Chuan siemen vesi seoksella.
VastaaPoistaNo nyt on kova! Kuinka meni?
PoistaTein sienipiiraana! Jänskättää miten onnistuu, otin ohjeesta lähinnä vaahdotetut munat, creme fraiche unohtui pöydälle. Savuporosulatejuustoa ja hiukan edamraastetta joukossa. Katsotaan miten käypi! Kiitos hyvästä ohjeesta. Ja tääkin tuli tehtyä ja ohje löydettyä vaan siksi että pohjani epäonnistui. Jotain hyvää... Ja nyt saa mieskin syödä, ankarampi karppi. ��
VastaaPoistaOnnistui sienipiiraanakin hyvin! Tuli vain liikaa suolaa. Paistoin sienet ranskalaiseen tapaan eli nesteitä erikseen haihduttamatta, varsinkin suppilovahveroista tuli aivan taivaallisia. Harmi kun liika suola peittää aromit.. Tästä piirakasta ei kyllä voita puutu, on sen verran hartaasti paistetut sienet piiraassa! :^D
VastaaPoistaOnnistuuko pellillinen ilman pohjaa?
VastaaPoistaTein hieman soveltaen ja vähän yli tuplaten materiaalien määrät. Tuli hyvin pellillinen piirakkaa.
VastaaPoista