Herkkusalaatti illanistujaisiin ja kiitos vegeillasta

sunnuntai 24. maaliskuuta 2019




*Yhteistyössä Marttojen vegeiltaan osallistuneet

Huh, huh, olihan kiireinen mutta huikea viikko!

21.3 torstaina oli tällä Klaukkalan Metsäkylän Vpk-talolla Marttojen puuhaama vegeilta
Ilta oli menestys! Väkeä oli paikalla noin 60 hölöä vaikka ensin olimme ajatelleen mitoittaa tilaisuuden noin 30-40 hölölle.
Ruoka riitti silti hienosti. Toki erilaisia ruokalajeja ja tuotteita oli niin valtaisia määrä, että maisteltavaa oli yllin kyllin. 

Kaikki loput ruoat ja tuotteet sai myöskin ottaa mukaansa. Pöydissä kävikin hetken vilinä ja vilske ja salaatinlehteäkään ei pöytiin jäänyt. Ihan mahtavaa! Tein valokuvista pienen videopätkän, mistä illan tunnelma välittyy hyvin esiin. Lisään sen tuonne postauksen loppuun.
Kiitokset vielä Martoille ja apukäsille

Suurin kiitos kuitenkin kuuluu teille, jotka olitte vegaaniseen ruokavalioon sopivilla tuotteillanne illassa mukana. Ilman teidän panostustanne ei olisi pienen marttayhdistyksen varoilla järjestää.

Osallistujien ja tottakai meidän Marttojenkin keskuudessa, ilta koettiin hyödylliseksi ja opettavaiseksikin.
Upeaa oli juurikin se, että pääsi maistelemaan, hypistelemään ja tutustumaan erilaisiin tuotteihin. Niitä on ehkä nähnyt kaupassa, mutta ei ole oikein malttanut ostaa – kun ei tiedä miltä ne maistuvat.

Suuret kiitokset siis


Kaarlo kani, Oksasen Puutarha Oy
Mimis Kotipellon puutarha
Hälsans Kök Suomi
3 Kaveria -jäätelöt
Kaslink Aito
Porlammin Meijeri
Fazer
Fazer Yosa
Dr. Oetker Leivo ja koristele
Juomavinkki
Sevan Suomi
Myllyn Paras
Bonne Juomat
Mauste-Sallinen

Teen illasta kuvineen kaikkineen vielä koosteen myöhemmin. Samalla esittelen myös ne kaikki herkulliset ruoat mitä maistelimme. Lisäksi kokkaamistamme ruoista teen vielä jokaisesta reseptipostauksen erikseen.
Niitä tulee sitten tässä kevään mittaan muiden postausten ohella.
Suuret kiitokset vielä kaikille. Tässä nyt sarjan ensimmäinen reseptipostaus.


Herkkusalaatti illanistujaisiin

Fazer Yosa Oat Block
Tämän salaatin innoitus tuli ehdottomasti juuri kauppoihin rantautuneesta Fazer Yosan Oat Blockista eli kaurapalasta.
Kaurapala on todella monikäyttöinen. Sitä voi paistaa, grillata, marinoida, veistellä leivän päälle jne.
Äkkiseltään se muistuttaa tuttua kuumankestävää halloumijuustoa. Kaurapala on vegaaninen tuote ja sisältää vain n. 8% rasvaa.

Tarvitset salaattiin:
  • 1 ruukku rapeaa salaattia esim. Kaarlo Kanin jääsalaatti. (Käytä jääsalaatin lisäksi vaikkapa myös viinisuolaheinää)
  • n. 200 g  cantaloupe- eli verkkomelonia
  • n. 200 g mansikoita
  • 1 paketti Yosa Oat Block kaurapala maustamaton tai yrtit
  • ½ pussia kuorittuja pistaasipähkinöitä. Mauste Sallinen a’70g
  • koristeeksi sarviorvokkeja tai muita syötäviä kukkia Mimis

Tarvitset kastikkeeseen:
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • ripaus mustapippuria ja suolaa
  • hieman öljyä kaurapalasiivujen paistamiseen

Tee näin:
viipaloi kaurapala ja kuivaa viipaleet talouspaperilla.
Ruskista kaurapalat pannulla kauniin värisiksi tilkassa öljyä ja nosta sivuun odottamaan.
Kuori ja paloittele meloni paloiksi.
Puhdista ja lohko mansikat.
Revi salaatit vadille pediksi
Lisää melonit, mansikat ja paistetut kaurapalasiivut vadille.
Koristele
Sekoita kastikeainekset keskenään tai ravista ne kannellisessa lasipurkissa sekaisin ja
kaada kastike salaatille.



Katso illan kuvakooste videona:



2 kommenttia

  1. Olit kyllä ihan huikean illan järkännyt! Kiitos kutsusta. Itselleni suurin yllättäjä oli se munaton pavlova. :-)
    Tuo salaattiikin oli kivan raikas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munaton marenki ja näin ollen myös pavlova oli itsellenekin todellinen oivallus. Marenki on niin suussasulavaa, että pelkäsin marengille käyvän kuin Tuhkimon vaunuille - vaan eipä käynyt :D

      Poista