*Yhteistyössä Marttojen vegeiltaan osallistuneet
Huh, huh, olihan kiireinen mutta huikea viikko!
21.3 torstaina oli tällä Klaukkalan Metsäkylän
Vpk-talolla Marttojen puuhaama vegeilta
Ilta oli menestys! Väkeä oli paikalla noin 60 hölöä vaikka
ensin olimme ajatelleen mitoittaa tilaisuuden noin 30-40 hölölle.
Ruoka riitti silti hienosti. Toki erilaisia
ruokalajeja ja tuotteita oli niin valtaisia määrä, että maisteltavaa oli yllin
kyllin.
Kaikki loput ruoat ja tuotteet sai myöskin ottaa mukaansa. Pöydissä
kävikin hetken vilinä ja vilske ja salaatinlehteäkään ei pöytiin jäänyt. Ihan
mahtavaa! Tein valokuvista pienen videopätkän, mistä illan tunnelma
välittyy hyvin esiin. Lisään sen tuonne postauksen loppuun.
Kiitokset vielä Martoille ja apukäsille
Suurin kiitos kuitenkin kuuluu teille, jotka olitte
vegaaniseen ruokavalioon sopivilla tuotteillanne illassa mukana. Ilman teidän
panostustanne ei olisi pienen marttayhdistyksen varoilla järjestää.
Osallistujien ja tottakai meidän Marttojenkin keskuudessa,
ilta koettiin hyödylliseksi ja opettavaiseksikin.
Upeaa oli juurikin se, että pääsi maistelemaan,
hypistelemään ja tutustumaan erilaisiin tuotteihin. Niitä on ehkä nähnyt
kaupassa, mutta ei ole oikein malttanut ostaa – kun ei tiedä miltä ne
maistuvat.
Suuret kiitokset siis
Kaarlo kani, Oksasen Puutarha Oy
Mimis Kotipellon puutarha
Hälsans Kök Suomi
3 Kaveria -jäätelöt
Kaslink Aito
Porlammin Meijeri
Fazer
Fazer Yosa
Dr. Oetker Leivo ja koristele
Juomavinkki
Sevan Suomi
Myllyn Paras
Bonne Juomat
Mauste-Sallinen
Teen illasta kuvineen kaikkineen vielä koosteen myöhemmin.
Samalla esittelen myös ne kaikki herkulliset ruoat mitä maistelimme. Lisäksi
kokkaamistamme ruoista teen vielä jokaisesta reseptipostauksen erikseen.
Niitä tulee sitten tässä kevään mittaan muiden postausten
ohella.
Suuret kiitokset vielä kaikille. Tässä nyt sarjan
ensimmäinen reseptipostaus.
Herkkusalaatti illanistujaisiin
Fazer Yosa Oat Block
Tämän salaatin innoitus tuli ehdottomasti juuri kauppoihin rantautuneesta
Fazer Yosan Oat Blockista eli kaurapalasta.
Kaurapala on todella monikäyttöinen. Sitä voi paistaa,
grillata, marinoida, veistellä leivän päälle jne.
Äkkiseltään se muistuttaa tuttua kuumankestävää halloumijuustoa. Kaurapala on vegaaninen tuote ja sisältää vain n. 8% rasvaa.
Tarvitset salaattiin:
- 1 ruukku rapeaa salaattia esim. Kaarlo Kanin jääsalaatti. (Käytä jääsalaatin lisäksi vaikkapa myös viinisuolaheinää)
- n. 200 g cantaloupe- eli verkkomelonia
- n. 200 g mansikoita
- 1 paketti Yosa Oat Block kaurapala maustamaton tai yrtit
- ½ pussia kuorittuja pistaasipähkinöitä. Mauste Sallinen a’70g
- koristeeksi sarviorvokkeja tai muita syötäviä kukkia Mimis
Tarvitset
kastikkeeseen:
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 3rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- ripaus mustapippuria ja suolaa
- hieman öljyä kaurapalasiivujen paistamiseen
Tee näin:
viipaloi kaurapala
ja kuivaa viipaleet talouspaperilla.
Ruskista
kaurapalat pannulla kauniin värisiksi tilkassa öljyä ja nosta sivuun
odottamaan.
Kuori ja paloittele
meloni paloiksi.
Puhdista ja lohko
mansikat.
Revi salaatit
vadille pediksi
Lisää melonit,
mansikat ja paistetut kaurapalasiivut vadille.
Koristele
Sekoita
kastikeainekset keskenään tai ravista ne kannellisessa lasipurkissa sekaisin ja
kaada kastike
salaatille.
Katso illan kuvakooste videona:
2 kommenttia
Olit kyllä ihan huikean illan järkännyt! Kiitos kutsusta. Itselleni suurin yllättäjä oli se munaton pavlova. :-)
VastaaPoistaTuo salaattiikin oli kivan raikas.
Munaton marenki ja näin ollen myös pavlova oli itsellenekin todellinen oivallus. Marenki on niin suussasulavaa, että pelkäsin marengille käyvän kuin Tuhkimon vaunuille - vaan eipä käynyt :D
Poista