Vegeillan reseptiikan suunnittelu ja kirjoittaminen alkaa
olla viittä vaille valmis.
Tulossa on monenmoista tuttua- ja vähän
tuntemattomampaakin ruokaa täysin vegaaniseksi muunnettuna.
Järjestämme siis täällä omalla
kylällä Marttojen vegeillan #martatgoesvege teemalla.
Vegeilta on kaikille kasvisruoasta tai vähän flexsailusta kiinnostunelle avoin ja maksuton.
Tila tietenkin rajoittaa, joten voi olla, että
emme pysty ihan kaikkia halukkaita ottamaan vastaan tai ainakin joku joutuu
seisomapaikoille. Olin kaavaillut osallistujamääräksi ensin 30. Sitten määrä nousi neljäänkymmeneen ja sekin tuntuu nyt olevan riittämätön – Katsotaan.
Ihanan paljon vaihtoehtoja
Kauppojen hyllyt lähes notkuvat vege-vaihtoehtoja niin monelle
raaka-aineille, joita olemme tottuneet mieltämään pelkästään eläinperäisiksi.
Uusia oivalluksia syntyy ja vanhoja hyviä kehitetään. Nyt mennään selkeästi
maku edellä.
Vaikka tuskin kaikista meistä (allekirjoittanut mukaan lukien) koskaan
tulee pelkästään kasvissyöjiä – on hienoa, että edes osittain kasvisruoalla
keventäminen – niin oman vyötärön, terveyden ja kuin myös, tämän pallon kuorma hieman kevenee –
vaikkapa kauranjyvä kerrallaan.
Mehevän suklainen mutakakku vegaanisena
Tarvitset:
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallista vehnäjauhoa)
- 2 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- n. 140 g tummaa suklaata (tarkista vegaanisuus)
- 1 dl öljyä
- 2 dl soija- tai kauramaitoa
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- Irtopohjavuoka halkaisijaltaan noin 20cm. Myös piirakoille yms. tarkoitetut kertakäyttöiset pahvi- tai foliovuoat ovat käteviä. Varsinkin jos viet kakun vaikkapa tuliaisiksi.
Tee näin:
Laita
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjaosan päälle. Kiristä reunat kiinni ja leikkaa
ylimääräinen leivinpaperi pois.
Voitele vuoan
reunoja öljyllä tai margariinilla.
Paloittele/rouhi
veitsellä suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita kulhossa
kaikki kuivat aineet keskenään.
Kaada joukkoon
öljy, kasvimaito ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita lopuksi
taikinan joukkoon vielä sulatettu suklaa.
Kaada taikina
vuokaan ja Paista 175 *C uunissa noin 20-25 minuuttia tai niin kauan, että
kakku on reunoiltaan kiinteää, mutta keskeltä aavistuksen ”hyllyvää”.
Jäähdytä ennen
tarjoilua.
Koristele esim.
tomusokerilla ja vadelmilla. Tarjoile esim. vispatun kasvikerman tai -jäätelön
kera.
Vinkki:
Mutakakku säilyy hyvin ja voit valmistaa kakun halutessasi
päivää paria ennen H-hetkeä.
Kakun voi myös pakastaa.
// tiina
4 kommenttia
Saisinpa palasen tätä mutakakkua just nyt kahvin kera nautittavaksi. Näyttää niiiiin herkulliselta <3.
VastaaPoistaNyt pitää, itsekin myöntää, että maku oli aivan täydellinen. Toivottavasti onnistuu vehgeiltaankin yhtä hyvin. :)
PoistaMutakakku on niin hyvää. Hitsit kun kaapissa ei ole tummaa suklaata...huomenna voisikin mennä töihin kaupan kautta ja illalla leipäistä kakkusen :)
VastaaPoistaNoniin, oiva suunnitelma :)
Poista