Kaikki varmasti tuntevat vanhan lorun kesän saapumisesta:
Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta västäräkistä
vähäsen, pääskysestä ei päivääkään!
Voisikohan tämän lorun nykyaikaistaa ja lisätä lorun alkuun:
pari kuuta parsasta, sillä varma keväänmerkki on tarjousparsa. Viimepäivinä
näitä merkkejä on näkynyt lupaavasti kauppojen hevihyllyillä. Kevät on jo täällä ja kesä tulla lompsuttelee aina perästä!
Parsa kuuluu kevääseen
Parsaa kuten monia muitakin sesonkituotteita saa tietenkin
nykyään Suomestakin periaatteessa ympäri vuoden. Ulkomaisen parsan sesonki on
melko varhain keväällä ja alkaa olla nyt kohta parhaimmillaan. Kotimaista
parsaa saamme odotella vielä toukokuuhun ja sen satokausi yleensä kestää sinne
juhannukseen asti – tietenkin vähän säistä riippuen.
Parhaat parsavinkit
Ihan klassikkoresepti on tietenkin sitruunamehulla
maustetussa ja miedossa suolavedessä keitetty parsa, joka tarjoillaan voisulan
tai hollandaisekastikkeen kera.
Ihanan suolaisemman ja ruokaisemman herkun parsasta saa
kietaisemalla se pekonisiivuun. Paistamalla sitten pannussa, uunissa tai
grillissä.
Parsasta syntyy myös ihania salaatteja, risottoja jne.
Koska erilaisia reseptejä löytyy netistä paljon niin valinta
voi olla vaikeaa ja aikaa vievääkin.
Pyysin siis bloggaajia listaamaan parhaat parsareseptinsä ja
kokosin ne teille kuvineen ja linkkeineen yksiin ”kansiin”.
Reseptivinkkejä tuli valtaisa määrä.
Reseptivinkkejä tuli valtaisa määrä.
Mitä ikinäkin haluaisit parsasta tehdä – löydät
todennäköisesti loistavan reseptin tästä.
Pekoniin käärittyä parsaa uunissa ja kylmä aurajuustokastike
Tarvitset:
- puntti tankoparsaa
- n. 1 ½ pakettia pekonia
- 150 g aurajuustoa pienenä muruna
- 200 g Creme Fraisea
- tilkka sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 1 tl hunajaa
- ½ tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
- hieman mustapippuria myllystä
Tee ensin kastike:
Sekoita kaikki
aineet keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Jos haluat niin voit
pyöräyttää kastikkeen tehosekoittimessa yms. mutta ihan hyvin sekoittamallakin
tulee hyvää.
Sekoita kastike
hyvin vielä kertaalleen ennen tarjoilua.
Maista ja lisää
tarvittaessa aavistus suolaa.
Valmista parsat:
Leikkaa parsoista
noin 1 cm kuivaa juurikantaa pois.
Kuori ohuelti
kuorimaveitsellä parsa noin puolesta välistä alaspäin.
Kieputa parsan
ympäri 1 pekoni per parsa.
Paista uunissa 200*C
noin 10-15 min
Tarjoile kylmän
aurajuustokastikkeen ja sitruunasiivun kera.
Lisää mahtavia parsareseptejä löydät kuvina ja linkkeinä alta.
Syödään parsaa!!!
//tiina
Pekoniin käärittyä parsaa ja helppo Hollandaisekastike
Katso Pekoniin käärityt parsat ja helppo Hollandaisekastike klikkaamalla TÄSTÄ
Kuva alla:
Keitettyä parsaa ja sitruunainen koskenlaskijakastike.
Uunissa paahdettua Cheddarparsaa
Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ
Kuva alla:
Loistava kalaisa perunasalaatti
Kuva ja resepti Sillä sipuli -blogi
Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ ja kuva alla.
Parsaa kiinalaisittain
Reseptiin TÄSTÄ ja kuva alla.
Kuva ja resepti Sillä sipuli -blogi
Paras parsa (grillattuna ja pistaasipähkinöitä)
Reseptiin TÄSTÄ ja kuva alla.
Kuva ja resepti Sillä sipuli -blogi
Parsaa beurre blanc
Parsa ja lime-chilihollandaisekastike
Reseptiin TÄSTÄ resepti Aromipaja -blogi
Jättikatkarapu-parsa-avokado saaristolaisleipä
Reseptiin TÄSTÄ resepti Aromipaja -blogi
Parsapiirakka
Reseptiin TÄSTÄ resepti Cebicin keittiö - blogi. Kuva alla.
Parsarisotto ja valkoviinibroileri
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Cebicin keittiö - blogi. Kuva alla.
Parsasalaatti tomaatti-kananmunavinegretillä
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Haarukkavatkain - blogi. Kuva alla.
Grillatut vuohenjuusto-parsa-prosciuttoleivät
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.
Helpoin ikinä parsapiiras
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.
Helmikanan rintaa, raikas salaatti varhaisperunasta ja upea Hardys Riesling
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.
Pizza Primavera
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.
Parsaranskikset ja pekoneesi
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Haarukkavatkain - blogi. Kuva alla.
Teriyaki lohinyytit vihreän parsan kera
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Saaran lautasella - blogi. Kuva alla.
Parsaa kesäkurpitsaveneissä, avokadomoussea ja katkarapuja
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Saaran lautasella - blogi. Kuva alla.
Ihan paras kahden juuston parsapiirakka
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Saaran lautasella - blogi. Kuva alla
Parsa-mascarponepasta
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Haarukkavatkain - blogi. Kuva alla.
Paahdettu parsa dukkah-murulla & sitruunakermalla
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.
Paholaisen munat pekonilla & parsalla
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.
Kimchivinegretti, vihreää parsaa & veriappelsiinia
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.
Ime parsaa! (vihermehu x 3)
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Lyhyenä hetkenä - blogi. Kuva alla.
Vihreä parsarisotto eli kaaos ruokabloggaajan keittiössä
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Lyhyenä hetkenä - blogi. Kuva alla.
Sesongin ekat parsat munien & kaprisvinegretin kera
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Hannan soppa - blogi. Kuva alla.
Parsa-pekonipiirakka
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Tasty Travelissimo - blogi. Kuva alla.
Parsahulluuden partaalla - Parsahodari uppomunalla
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Hannan soppa - blogi. Kuva alla.
Nokkosvohvelit parsan ja uppomunan kera
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Hannan soppa - blogi. Kuva alla.
Polentaa , sieniä ja parsaa purkissa
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Appelsiineja ja hunajaa - blogi. Kuva alla.
Parsaa (ja tofua) aasialaisella vivahteella
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Appelsiineja ja hunajaa - blogi. Kuva alla.
Parsaherkkua uunissa
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Appelsiineja ja hunajaa - blogi. Kuva alla.
Paahdettu parsa & munamajoneesi
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kokit & Potit - blogi. Kuva alla.
Paahdettu parsa-fetasalaatti
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kokit & Potit - blogi. Kuva alla.
Parsa-Pecorinopiirakka
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kokit & Potit - blogi. Kuva alla.
Parsafocaccia
Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ resepti Liemessä - blogi.
Parsa-Parmesaanimuffinssit
Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ resepti ja kuva annin uunissa - blogi. Kuva alla.
4 kommenttia
Herkullisia reseptejä. Viime kesänä tehtiin tyttären kanssa parsaa uunissa ja päälle juustoraastetta, oli simppeliä ja hyvää.
VastaaPoistaHerkullista iltaa sinulle Tinsku <3
Parsa on niin ihanan helppoa....toki siitä haastavampaakin saa. Riippuu mitä tekee, mutta perus repsut on tosi simppeleitä. Kuin myös Outi <3
PoistaTsiisos on siinä resepti poikineen. Pakko lähtee Osta parsaa, näyttää niin hyvältä
VastaaPoistaNo nyt on kyllä joo :D Meinasi tulla ihan hiki naputellessa ja linkkaillessa. Kiva kun näin moni bloggari vinkkasi reseptejään. :)
Poista