#martatgoesvege -illan reseptit jatkuvat.
*yhteistyössä martatgoesvege, Sevan Suomi, Oksasen puutarha
Kaarlo Kani
Tällä kertaa vuorossa on libanonilainen bulgurisalaatti eli
Tabouleh.
Tabouleh on ruokaisa salaatti ja sopii loistavasti esim.
illanistujaisiin. Tämä salaatti myös valmistettiin Marttojen vegeillassa ja
lisäksi bulguria oli myös tarjolla vegaanisen bolognesen kanssa.
Tabouleh -Libanonilainen Bulgursalaatti
Tarvitset
- 1,5 dl karkeaa bulguria, Sevan
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl sitruunamehua
Lisäksi:
- pieni sipuli pieneksi silputtuna
- 2 dl silputtua persiljaa, Oksasen puutarha Kaarlo Kani
- 1 dl silputtua minttua, Oksasen puutarha Kaarlo Kani
- 3 tomaattia kuutioina
- n. 1/2 kurkkua kuutioina
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl mustapippuria rouhittuna, Mauste Sallinen
- tuoretta minttua tai lehtipersiljaa koristeluun, Oksasen puutarha Kaarlo Kani
- maun mukaan suolaa
Tee näin:
Laita kattilaan
vesi, lisää suola ja bulgur.
Hauduta bulguria
hiljalleen keitellen 10-15 minuuttia (valuta bulgur siivilässä tarvittaessa).
Sekoita bulguriin
sitruunamehu ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
Lisää bulgurin
joukkoon muut salaatin ainekset.
Sekoita hyvin,
tarkista maku ja koristele mintun lehdillä.
Jos mahdollista
niin anna salaatin tekeytyä vielä pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Katso #martatgoesvege -illan tunnelmat kuvakoostevideona.
2 kommenttia
Tabouleh on niin ihanaa! Varsinkin kesäisin grilliruoan kaverina toimii, mutta raikkaana, ruokaisana salaattina kyllä muutenkin.
VastaaPoistaNäyttää todella kesäiseltä ja herkulliselta :) Ihanat värit kuvissa ja tuo lautanen on nostalginen. Minun isoäidillä oli samanlaisia.
VastaaPoista