Mustikoita on kuulemma tullut suurimmassa osassa maata tänä vuonna
tosi kehnosti.
Meillä saaressa taas mustikoita on ollut ennätysmäärä.
Koska kylmäsäilytystilat siellä ovat kortilla – Olenkin keittänyt
tänä kesänä kilotolkulla hilloa.
Ja kyllähän se mustikkahillo vaan niin hyvää
on. Varsinkin kun hillon maustaa hienoisella kirpeydellä.
Rakastan limen aromaattista raikkautta ja juurikin lime
sopii myös makuparina mustikalle mainiosti.
Näin syntyi siis limellä raikastettu mustikkahillo.
Limellä raikastettu mustikkahillo
Tarvitset:
- 1 kg mustikoita (n. 2 litraa)
- 500 g hillosokeria (n. 6 dl)
- 1 dl limemehua (n. 2 keskikokoista limeä) ja yhden limen raastettu kuori
Tee näin:
Pese lime hyvin
ja raasta siitä kuori. Leikkaa sitten molemmat limet halki ja purista mehu.
Laita mustikat ja
limemehu kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen niin kauan, että höyryä
alkaa muodostua.
Lisää kattilaan
limen raastettu kuori ja hillosokeri muutamassa erässä varovaisesti sekoitellen.
Keitä hiljaa
poreillen noin 10 min.
Purkita
puhtaisiin lasipurkkeihin ja anna purkkien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Siirrä
sitten viileään.
Säilömisiin :)
//tiina
4 kommenttia
Lime varmaan antaakin ihanasti pirtsakkuutta mustikan makuun. Nyt pitää lähteä tekemään vohveleita, mutta harmi, on vain kaupan mansikkihilloa niiden kanssa :)
VastaaPoistaLime toimii hyvin mustikan makuparina kuten sitruunakin. Ennustavat tosiaan erittäin laihaa mustikkasatoa, joten olet löytänyt todellisen kultakaivoksen! Ihania lomapäiviä sinne saareen <3
VastaaPoistaMistä mä saan mustikoita!!
VastaaPoistaUpeaa, että olet löytänyt mustikoita, mulla meni ostohommiksi, mökiltä sain juuri ja juuri 2 dl poimittua ja vieläpä melko kovalla työllä.
VastaaPoistaKuullostaa hyvältä tuo lime-mustikka :).