Piparitaikina, itse tehty toffee, suolapähkinät ja suklaa.
Nyt on kaikki elementit täydellisyyteen.
Itselle tai lahjaksi <3
Tämä resepti on tosi helppo. Toffeen keittäminen vie vähän
aikaa, mutta valmistuu kuin itsestään.
Jos ajattelit tehdä joulukukkasiksi syötäviä lahjoja – niin tässä
olisi oiva vaihtoehto.
Ohjeesta tulee pellillinen ja varmasti riittänee ainakin
neljään pakettiin. Sen verran on tuhtia tavaraa, mutta äärettömän hyvää!
Piparisnickers (pellillinen)
Tarvitset:
- 500 g piparkakkutaikinaa (käytin valmista pakastetaikinaa)
- 400 g suklaata
- 3 dl kermaa
- 3 dl fariinisokeria
- 25 g voita
- n. 3 dl suolapähkinöitä
Lisäksi:
- kakunkoristeita tai raastettua suklaata
Tee näin:
Tee ensin toffee.
Laita kattilaan kerma, fariinisokeri ja
voi ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen. Vähennä sitten lämpöä niin, että
seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä ainakin puoli tuntia tai niin kauan, että
seos on selkeästi paksuhkoa.
Kauli piparitaikina
ohueksi isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista
uunissa 200 * C noin 5 min.
Levitä kuuma toffee
piparilevyn päälle ja levitä sitten suolapähkinät tasaisesti toffeen päälle.
Paista vielä uunissa 200 * C 5 min
Paloittele suklaa
ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa silikonista nuolijaa apuna käyttäen
piparilevyn vielä lämpimän päälle. Koristele haluamallasi tavoin. (käytin Tescon
Triple Chocolate Curls - koristeita)
Jäähdytä Piparisnickers
ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä.
Vinkki:
Piparisnickers onnistuu mainiosty myös gluteenittomana. Käytä gluteenitonta piparitaikinaa ja takista myös koristeiden gluteenittomuus.
Laita koristeet kun suklaa on vielä sulaa. Näin ne tarttuvat hyvin Piparisnickersin pintaan. |
Paloittele Piparisnickers kolmioiksi - neliöikiksi - vähän erikokoisiksi paloiksi kuten Rocy Road. |
Ihanan makeaa myös toisaalla:
Ihanaa alkavaa joulukuuta ja piparin tuoksua <3
//tiina
13 kommenttia
Voihan nam! Laitoin vinkin näistä heti ystävälleni Karkkilaan...näitä voitaisiin seuraavalla visiitillä tehdä :)
VastaaPoistaKuulostaapa kivalta <3
PoistaNyt tais löytyä joulun herkku! Tässä yhdistyy mun suosikkimaut :). Kiitos kaunis, tätä tehdään viimeistään loman koittaessa.
VastaaPoistaNää maut kyllä mätsää saumattomasti. Aivan taivaallisen hyvää. Pakko viedä huomenna töihin melkein kaikki, ettei tuu itse syötyä ihan älyä ämpäriin. Saa muut pulskistua :D
PoistaOijoi!! Nyt sä Tinsku tempun teit! ;-) Keksit tyyliin kahdeksannen kuolemansynnin :-P
VastaaPoistaMutta ompahan makea ..... :D
PoistaMiyä vois pähkinäallergikko laittaa niiden tilalle? Karpaloita?
VastaaPoistaReseptissä on käytetty maapähkinöitä joka ei siis ole itseasiassa pähkinä vaan palkokasvi. https://www.allergia.fi/allergia/ruoka-ja-juoma/allergiaa-aiheuttavia-ruoka-aineita/pahkinat/#54423444
PoistaMyös manteli sopii joillekin pähkinäallergisille. Pähkinäallergia on kuitenkin toisilla niin vakava, että pitää olla 100% varmuus voiko mantelia tai maapähkinää käyttää. Piparisnickersin idea on juurikin nuo maapähkinät ja ne ei ole oikein korvattavissa. Karpalo- kinuskisuklaa piparipohjalla on varmasti myös hyvää, mutta ei ole snickers :)
Onko suklaa jotain fazerin sinistä vai leivontasuklaata?☺️
VastaaPoistaIhan perus maitosuklaata :)
Poistaosaatko sanoa miten pitkään nämä säilyvät, ja pitääkö säilyttää jääkaapissa?
VastaaPoistaMinä myös kysyisin säilytetäänkö jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
VastaaPoistaVastaus löytyikin :D
Poista