Kuten varmasti monella muullakin, niin myös meillä meni
koronan vuoksi pääsiäisen suunnitelmat kuperkeikkaa. Alkuperäisen suunnitelman
mukaan lekottelisin juurikin tällä hetkellä uima-altaalla Fuengirolassa ja pohtisin
minne illalla mentäisiin syömään.
Kun matkustuskielto ulkomaille tuli, niin ajattelimme säiden
salliessa lähteä rakentamaan uutta kesäkeittiötä saareen. Jos ennuste lupaisi
kurjaa, niin ehkäpä lähtisimme ystäviemme luokse mökille Pomarkkuun.
Kun Uudenmaan rajat laitettiin säppiin niin molemmat
varasuunnitelmatkin sitten kariutuivat. Toki asia harmittaa, mutta minkäs teet.
Määräyksiä ja ohjeita on noudatettava kunkin tahollaan, jotta pääsisimme
mahdollisimman nopeasti edes lähes normaalioloihin ja ennen kaikkea –
Mahdollisimman moni välttäisi sairastumisen.
Hyvä ruoka – Parempi mieli
Niin totta. Hyvä ja ennen kaikkea värikäs ruoka piristää
mieltä. Värit myös kertovat vitamiineista. Nyt jos koskaan kannattaa kiinnittää
huomiota vitamiinien ja antioksidanttien saantiin lisäämällä lautaselle paljon kasviksia,
marjoja ja hedelmiä. Jos asia kiinnostaa niin alla vielä lyhyt johdatus
värikoodeihin.
Oranssit: Sisältävät yleensä paljon C-vitamiinia, kalsiumia,
flavonoideja ja kuituja.
Vihreät: Magnesium, rauta, sinkki sekä A-,C- ja E-vitamiineja.
Punaiset: Lykopeeni, antioksidantit.
Keltaiset: Luteiini.
Siniset/violetit: Hellivät sydäntä ja sanotaan suojaavan
myös syövältä. Paljon antioksidantteja vitamiinien lisäksi.
Kasvisten värikoodeista kannattaa käydä lukemassa lisää vaikkapa
Satokausikalenterin
sivuilta .
Ruoan kruunaa jälkiruoka
Tavallisesti, emme harrasta paljon jälkiruokia, mutta nyt
pirteyttä mieleen on haettu myös helpoilla herkuilla. Yksi aivan nappihelppo ja
varmasti kaikille maistuva jälkiruoka on pannacotta.
Valmistin toissapäivänä Chili-mangobroileria ja siitä jäi yli
mangososetta. Ajattelin ensin käyttää lopun soseen juustokakkuun, mutta koska
kaapissa oli reilusti kermaa ja mämmit jääneet kauppaan niin lopputulema olikin
värikäs mangopannacotta ja vadelmia.
Juustokakunkin kyllä leivoin – Siitä sitten toisella kertaa.
Värikäs Mangopannacotta ja vadelmia
Tarvitset (4-6 annosta)
- 5 dl kermaa tai 4 dl kermaa ja noin 1 dl rahkaa tai turkkikaista jogurttia. Tai 5 dl kasvikermaa.
- 2 liivatelehteä (vegaaniseen versioon esim. vegegeliä n.1 pussi. Katso tarkempi annostus pakkauksesta.)
- n. 2 rkl sokeria tai vastaava määrä muuta makeutusainetta
- 1 tl vaniljasokeria tai hieman vaniljauutetta.
Lisäksi:
- mangososetta (käytin Bonne)
- marjoja esim. tuoreita vadelmia
- sitruunamelissan lehtiä koristeluun. Käytin myös Mimiksen kuivattuja kukkia.
Tee näin:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Kiehauta kerma ja sokeri, vaniljasokeri/vaniljauute
kattilassa. (jos käytät makeutusainetta, niin tarkista kuumennettavuus. Jos
tuote ei sovi kuumennettavaksi – Lisää se vasta noin kädenlämpöiseen
pannacotta-seokseen hyvin sekoittaen)
Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne
kattilaan kuuman kerman joukkoon hyvin sekoittaen.
Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.
Jos korvasit osan kermasta rahkalla tai jogurtilla
niin lisää se nyt seokseen. (käytä vispilää)
Kaada seos annosmaljoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa
vähintään 3 tuntia.
Tarjoile mangososeen ja marjojen kera.
2 kommenttia
Pannacotta on kyllä kivan helppo ja muunneltava herkku. Mukavaa pääsiäisen jatkoa, kaikesta huolimatta.
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt pannacottaa, mutta kun tän nyt luin niin päätin että nytpä teen. Huomenna kaupan kautta kotiin :) Kiitos myös tuosta vegevaihtoehdosta!
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle Tinsku <3