Hyvää vapunpäivän iltaa Kokeilevasta keittiöstä ja erittäin
yllytyshullusta sellaisesta.
Selaillessani parisen päivää sitten Facebookia – silmiini osui
kaverini Janican päivitys hyvin erikoisesta kakusta - Kakusta missä oli suklaata ja juustonaksuja.
Suolainen ja
makeahan toimii aina, mutta juustonaksut ja suklaa kuulostaa – Noh ”mielenkiintoiselta”.
Yllytyshullu kun olen niin tähän/kin piti tarttua. Janicakin
suorastaan uhkasi luopua vaikka ihmisoikeuksistaan ja hylätä perheensä jos vain
saisi palan tätä kakkua.
No Janican ei niin onneksi tarvinnut tehdä, vaan kakun
tekijä Anna Jaatinen toimitti Janicalle
ihan oman kakun.
Janican vappu, ihmisoikeudet ja perhe pelastui 😊
Katso Annan kakkuresepti Annan blogista à Täältä. Annalla
on myös oma Pilvilinnan leipomo Nokialla josta alkuperäistä kakkua
varmasti saa tilata. Pilvilinnan leipomon sivuille à Tästä
Janican Instaan à Tästä
Janica kirjoittaa myös blogia Savusuolaa. Käy ihmeessä kurkkaamassa ja eteenkin osiota huono huumori 😊
Ilman uunia versio
Minulla ei tosiaan tuossa vaiheessa vielä ollut Janican
linkkaaman kakkupalan reseptiä joten päätin kokeilla oman version – version joka
olisi tuttuun tapaani mahdollisimman helppo ja eikä vaatisi edes paistamista.
Kinuskinen Suklaa-Juustonaksukakku ilman uunia
Tarvitset:
- Juustonaksuja tai -palloja
- n. 150 g keksejä esim. Kaura- Digestive, Oreo yms. (kaapissani oli LU Bastigneja – käytin niitä)
- n. 75 g voita
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 200 g suklaata tai enemmän ( Annan kakussa sitä on 500 g)
Lisäksi:
- Irtopohjavuoka + leivinpaperia
Tee näin:
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri ja keitä
hiljalleen kuplien paksuksi kinuskikastikkeeksi. (keittoaika noin. 30 min.
Sekoittele välillä)
Kinuskin keittyessä:
Laita leivinpaperi irtopohjavuona pohjan päälle ja
kiristä reuna kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
Murskaa keksit murusiksi ja sulata voi. Lisää voi
keksimurujen joukkoon ja sekoita hyvin.
Painele keksimurut tiiviisti vuoan pohjalle ja laita
kylmään jäähtymään.
Kaada kinuskikastike tasaisesti keksipohjan päälle ja
asettele juustonaksut kahteen kerrokseen tiiviisti kinuskin päälle.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuttele
tasaisesti juustonaksujen päälle. Lisää vielä hieman juustonaksuja tasaisesti
sinne tänne suklaan päälle koristeeksi.
Jäähdytä kylmäksi. (jääkaapissa reilu tunti –
pakastimessa noin puoli.)
Hauskan idean bongasin myös Kimmo Ollilan Kulinaari
-blogista, nimittäin perunasalaattikakun mikä oli koristeltu nakeilla.
Kuva alla.
*Kuva: Kimmo Ollilla Kulinaari -blogi |
Oikein mukavaa vapun ja viikonlopun jatkoa ja yritetään
pysyä terveenä. <3
//tiina
2 kommenttia
Härregud! Näin jo Janican Facessa tuon juustonaksukakun ja mietin, että tämän on oltava syntisen
VastaaPoistahyvää. On varmasti myös hyvää! Nimimerkki Juustonaksuja ja suklaa ovat hyviä myös yhdessä
PS. Tässähän ei varmasti ole juurikaan kaloreita... :D
Ihan vähän vaan kaloreita koska korvasin puolet suklaasta kinuskikastikkeela :D
Poista