Meillä tehtiin lihapullakeittoa. Jep luit ihan oikein.
Tämä lihapullakeitto oli mausteinen ja tuorejuustolla
terästetty tomaattikeitto mihin lisäsin pikkiriikkisiä lihapullia mukaan.
Olihan herkullista. Oi nam.
Osa keitosta lähti Kätevän ja Tyynen mukana saareen helpoksi
lämmitettäväksi lounaaksi. Lisäsin tuohon satsiin keitettyjä punaisia linssejä
antamaan lisää ruokaisuutta.
Lihapulla-tomaattikeitto 3 - 4.lle
Tarvitset:
Lihapulliin:
- 400 g jauhelihaa
- 1 dl kermaa
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 lihaliemikuutio murskattuna
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- maun mukaan chiliä
- tilkka öljyä tai nokare voita
Keittopohjaan:
- 500g paseerattua tomaattia
- 3 dl vettä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl hunajaa
- hieman suolaa
- ½ punttia basilikaa silputtuna
- 1 liha- tai kasvisliemikuutio
- hieman öljyä tai voita
- chiliä maun mukaan
- (tarvittaessa 1 rkl maissijauhoja vesitilkkaan sekoitettuna suurusteeksi)
Tee ensin lihapullat:
Kuullota sipulit tilkassa öljyä tai nokareessa voita.
Lisää lihaliemikuutio, kerma, mausteet ja yrtit
paitsi tuore basilika. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 5 min.
Jäähdytä.
Sekoita jauheliha ja kerma-mausteseos hyvin
keskenään. Pyörittele massasta pieniä lihapullia ja paista pannulla voin ja
öljyn seoksessa.
Tee keittopohja:
Kuullota sipulit kattilassa tilkassa öljyä tai
nokareessa voita.
Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, vesi, mausteet
ja liemikuutio. Anna kiehahtaa.
Lisää nokareina tuorejuusto ja lisää kerma. Sekoita
hyvin niin kauan, kun tuorejuusto sulaa keittoon ja keitto kiehahtaa.
Lisää lihapullat ja silputtu basilika. Kiehauta.
Vinkki:
Tee keitosta ruokaisampi. Lisää keittoon
ennen kerman ja tuorejuuston lisäystä 1 dl punaisia huuhdeltuja linssejä. Keitä
hiljalleen noin 10 min. lisää sitten reseptin loput aineet. Suurustamista ei
tarvita.
Halutessasi voit lisätä linssien sijasta myös pastaa.
3 kommenttia
Tässä on reippaan, ruokaisan ja maukkaan keiton raaka-aineet. Kiitos reseptistä!
VastaaPoista<3
PoistaOnpas kerrassaan herkullinen lohturuoka!
VastaaPoista