Mukavaa sunnuntai-iltaa. Taas on aika valmistautua
seuraavaan viikkoon.
Kalenteri näyttää taas niin täydeltä, että päätin tehdä
kunnon satsin Chili con carnea, jolla toivottavasti pärjätään sitten pari
päivää -Jää nähtäväksi.
Tinskun tapaan
Meidän Chili con carne on aina eräänlaista jääkaapin
tyhjennysruokaa. Yritän upottaa kaikki mahdolliset purkin- ja
maustekastikepullonpohjat ruokaan samalla kertaa. Välillä lopputulos nostaa
hikikarpalot otsalle, mutta tulista ruokaa voi aina taittaa, vaikka raastamalla
päälle vähän juustoa ja nakkaamalla kermaviiliä tai creme fraichea kylkeen.
Joku siellä jo miettii, että onko tää enää mitään Chili con carnea?
On se. Se on Chili con carnea Tinskun tapaan.
Parin päivän Chili con carne
Tarvitset:
- 800 g jauhelihaa
- 500 tomaattimurskaa
- 1 iso suippopaprika kuutioituna
- 2 isoa sipulia silputtuna
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- 3 dl vettä
- 2 * noin 380 g papupurkkia huuhdeltuna (kidney- ja mitä nyt kaapissa sattuu olemaan)
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua paprikaa
- 2 rkl chilikastiketta
- 2 tl tabascoa
- (suolaa)
- hieman öljyä/voita ruskistukseen
Lisäksi: Kurkkaa jääkaappiin à Oliko tortillailta? Jäikö
salsakastikkeita tai muita? Sekaan vaan!
Kuivat juustokannikat raastat valmiin ruoan päälle ja creme
fraichet/kermaviilit siihen viereen tulisuutta taittamaan.
Onko basilikaa tai persiljaa? ß Sekaan vaan!
Tee näin:
Kuulota sipulit öljyssä tai voissa. Ruskista
jauhelihat ja lisää mausteet.
Lisää kaikki muut aineet paitsi pavut ja anna kiehua
hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen.
Lisää pavut. Kiehauta ja tarkista suola.
Tarjoile mieleisiesi lisukkeiden kanssa. Perinteisestihän
tää menee riisin kanssa, mutta meillä nyt keitettiin kattilallinen kukkakaalia ß Toimii!
* kuvan punainen pata: Opa & Muurikka valurautapata
3 kommenttia
Chili con carne on yksi suosikkiruoistani, juurikin siksi, että siihen voi lisätä ne papupurkkien jämät ja tomaatit kaapista :)
VastaaPoistaHerkkuisaa alkavaa viikkoa sinulle Tinsku <3
Chili con Carne on kyllä NIIN hyvää. Satuin hiukan innostumaan hävikkiruokakaupassa ja nyt papuja on kaappi väärällään. Chiliä siis varmaan pukkaa täälläkin lähiaikoina.
VastaaPoistaTällä potkua alkavaan viikkoon!
VastaaPoista